Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

DÂMBOVIŢA: 26 mai 2018, „Ziua ghimpăţenilor de pretutindeni!

Publicat

pe

Cu ocazia împlinirii a 446 de ani de la prima atestare documentară a satului Ghimpaţi, Primăria şi Consiliul Local Răcari, Parohia şi Asociaţia pentru sprijinirea comunităţii Ghimpaţi organizează sâmbătă, 26 mai 2018, „Ziua ghimpăţenilor de pretutindeni”.

Programul dedicat acestei sărbători este deosebit de încărcat şi variat. Manifestările vor fi deschise de comemorarea eroului ghimpăţean, desfăşurată la Monumentul Eroilor din sat. Urmează inaugurarea columbodromului şi un zbor demonstrativ.

Apoi, se va derula, pe stadionul Ghimpaţi, începând cu ora 13:00, un spectacol muzical-artistic, la care şi-au anunţat participarea soliştii de muzică populară Violeta Toma, Nicoleta Vasile şi Gheorghe Ciucioiu.

Tot cu ocazia acestei zile de sărbătoare, se va organiza şi o expoziţie de produse agricole. Ca element de noutate, într-un cadru festiv, mai mulţi tineri vor fi puşi în posesie cu loturi pentru case în „Cartierul Tineretului” din Ghimpaţi. Ziua se va încheia cu o discotecă în aer liber.

ACTUALITATE

Noul Renault Kadjar este disponibil şi în România!

Publicat

pe

de

Prezentat în exclusivitate la Salonul Auto de la Paris, noul Renault Kadjar este acum disponibil şi în România. Renault a deschis astăzi, 16 ianuarie 2019, comenzile pentru Noul Kadjar, iar preţul de pornire este 18.600 euro, TVA inclus. Lansat în 2015, modelul este un produs pentru care au optat deja peste 450.000 de utilizatori din 50 de ţări.

SUV-ul Kadjar adoptă un motor 1.3 TCe performant cu 2 versiuni de putere: TCe140 GPF (240Nm la 1600 rpm) și TCe 159 GPF (260 Nm la 1750 rpm), ambele disponibile cu o cutie manuală sau cu o cutie automată cu dublu ambreiaj EDC şi o transmisie de tipul 4×2. Arhitectura cu 4 cilindri este garanția funcționării fără vibrații, în timp ce cuplul său generos oferă o mare ușurință la turații reduse.

In gama diesel, Noul Kadjar propune 2 motoare modernizate şi echipate cu un sistem selectiv de reducere catalitică (SCR), considerat cel mai eficient sistem de post-tratare a oxizilor de azot (NOx). Această tehnologie reduce emisiile poluante ale motoarelor, fără niciun impact asupra performanței.

Motorul 1.5 Blue dCi 116, disponibil cu o cutie de viteze manuală, este echipat cu „overboost”, asigurând o creștere temporară a puterii și un cuplu suplimentar. Acesta oferă un plus de 4 kW (+5 CP) de putere și un cuplu de 25 Nm. 1.7 Blue dCi 150, motorizarea de top, este cuplată la o cutie de viteze manuală şi o transmisie 4×4, având o putere mai mare cu 20 CP față de modelul precedent. Aceasta va fi disponibilă în gama din România în al doilea trimestru al anului.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Jandarmeria Română, intenţie bună, rezultat… penibil! VIDEO

Publicat

pe

Un filmuleţ realizat de Jandarmeria Română, în care se vrea a fi celebrat marele poet Mihai Eminescu, a primit aspre critici pe reţelele de socializare.

Trei tineri jandarmi se plimbă pe o alee îmbrăcată în albul iernii, având fiecare în mână câte un pahar, bănuim cu ceai.

La moment dat, se opresc, îşi aduc aminte de Eminescu şi trag o cântare. Adevărul este că filmuleţul este penibil din toate punctele de vedere. Gestul jandarmilor a fost unul lăudabil, dar ce a ieşit…

VIDEO

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!