Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

DÂMBOVIŢA: 26 mai 2018, „Ziua ghimpăţenilor de pretutindeni!

Publicat

pe

Cu ocazia împlinirii a 446 de ani de la prima atestare documentară a satului Ghimpaţi, Primăria şi Consiliul Local Răcari, Parohia şi Asociaţia pentru sprijinirea comunităţii Ghimpaţi organizează sâmbătă, 26 mai 2018, „Ziua ghimpăţenilor de pretutindeni”.

Programul dedicat acestei sărbători este deosebit de încărcat şi variat. Manifestările vor fi deschise de comemorarea eroului ghimpăţean, desfăşurată la Monumentul Eroilor din sat. Urmează inaugurarea columbodromului şi un zbor demonstrativ.

Apoi, se va derula, pe stadionul Ghimpaţi, începând cu ora 13:00, un spectacol muzical-artistic, la care şi-au anunţat participarea soliştii de muzică populară Violeta Toma, Nicoleta Vasile şi Gheorghe Ciucioiu.

Tot cu ocazia acestei zile de sărbătoare, se va organiza şi o expoziţie de produse agricole. Ca element de noutate, într-un cadru festiv, mai mulţi tineri vor fi puşi în posesie cu loturi pentru case în „Cartierul Tineretului” din Ghimpaţi. Ziua se va încheia cu o discotecă în aer liber.

ACTUALITATE

Începe BABEL: Send your images!

Publicat

pe

de

BABEL – Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște (FAST) ajunge, în anul 2019, la cea de-a IX-a ediție. Ne vor călca pragul 19 de țări: Cehia, Polonia, Rusia, India, Italia, Belgia, Algeria, Franța, Scoția, Germania, Japonia, Anglia, Islanda, Israel, Coreea de Sud, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, România.

Timp de 8 zile, între 2 și 9 iunie, vom oferi publicului peste 3 reprezentații pe zi în următoarele spații: Sala Mare, Sala Studio, Casa Sindicatelor, Amfiteatrul Liceului 2, Piața Mihai Viteazul, Curtea Domnească, Centrul Vechi.
În acest an, tema care va reuni sub cupola sa toate spectacolele și manifestările culturale este Imagine.

Conceptul de „imagine” a cucerit lumea contemporană. Cuvintele s-au topit în fața forței cadrelor, care se succed cu rapiditate pe toate mediile online, și a tuturor instantaneelor artistice culese din lumea largă. Întrebarea este cât de mult poate teatrul, cândva o artă a cuvântului, să se adapteze domniei imaginii?
Veți fi martorii unor mijloace tehnice ingenioase, cu ajutorul cărora se spun povești actuale.

Spectacolele vor fi însoțite de întâlnirile matinale Babel, de conferințe ale unor profesioniști în domeniul teatral: regizori, critici de teatru, profesori universitari, actori, deja cunoscuți pe plan internațional (Oleg Loevski, Scott Johnston, Dimitry Aryupin, Aleksandar Ivanovski, Inesa Pilvelyte, Piotr Kulczyk, Horațiu Mihaiu, Jeungwoo Son, Hyungjong Song, Kim So Jung), dar și de workshop-uri conduse de: Atsushi Kakumoto (Japonia), Aditi Venkateshwaran (India) și de un masterclass susținut de Vidyanidhee Vanarase (India).

În egală măsură, programul va cuprinde spectacole de stradă din Polonia, Scoția și Italia, precum și momente pregătite special în cadrul Paradei, al cărei concept este, anul acesta, „Nuntă în BABEL”.

Ne VEDEM la Babel! O imagine face cât 1000 de cuvinte!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Anunţ lansare proiect modernizare, extindere şi dotare Grădiniţa Gura Ocniţei, judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

de

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!