Connect with us

Dâmboviţa

Un dâmboviţean vrea să înfiinţeze o asociaţie a persoanelor nedreptăţite de Casa de Pensii!

Publicat

pe

Un pensionar din judeţul Dâmboviţa strânge semnături pentru a înfiinţa o asociaţie a persoanelor nedreptăţite de Casa de Pensii.

Sorin Lucian Moise ne-a declarat că îşi doreşte ca pensionarii să nu mai fie umiliţi, aşa cum a păţit el după ce a solicitat să-i fie recalculată pensia, în baza unor adeverinţe noi privind grupa de muncă. Şi, oricum, nu ştie nici astăzi dacă nu cumva nu a fost nedreptăţit! Prin urmare, târgovişteanul adună semnături şi pentru susţinerea demersului de a fi pus la dispoziţia publicului programul informatic cu ajutorul căruia se stabilesc pensiile.

„Am făcut împreună cu reprezentantul Avocatului Poporului din teritoriu, petiţie către Casa Naţională de Pensii şi am primit un răspuns că nu se poate din punct de vedere tehnic, ceea ce este o minciună. Vrem să avem acces la această aplicaţie, pentru a putea verifica dacă ne-au fost calculate pensiile corect”, ne-a explicat Sorin Lucian Moise.

Dâmboviţeanul se va posta în fiecare zi în faţa Casei de Pensii Dâmboviţa până când va reuşi să adune suficiente semnături în sprijinul celor două iniţiative ale sale.

Directorul Casei de Pensii Dâmboviţa, Dorel Pantilin, ne-a declarat că Sorin Lucian Moise, pensionar pentru limită de vârstă, şi-a primit toate drepturile cuvenite prin lege.

„Pur şi simplu, vrea să înfiinţeze o asociaţie, un punct de informare şi calcul şi să-i reprezinte în instanţă pe pensionari. Din punct de vedere legal, are dreptul să facă acest manifest, dar nu aş vrea ca cetăţenii să cosidere că dumnealui nu şi-a primit drepturile şi că această instituţie lucrează cumva în defavoarea oamenilor. Pur şi simplu, nu avem să-i acordăm niciun drept! La Casa de Pensii Dâmboviţa, rezolvăm solicitările pensionarilor în ordine cronologică”, a punctat directorul Dorel Pantilin.

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște vrea să deschidă Cinematograful Independența de „Zilele Cetății”

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că, la început de septembrie, de Zilele Cetății 2021, ar putea fi inaugurat Cinematograful Independența.

„După o perioadă în care, pe fondul unor proceduri derulate între Compania Națională de Investiții și constructor, proiectul a fost întârziat, în sfârșit investiția a intrat în linie dreaptă. Astfel, se fac ultimele retușuri, concomitent cu realizarea curățeniei generale, intenția noastră fiind ca cinematograful să fie recepționat cu prilejul Zilelor Cetății din acest an.

Ca și concluzie de ansamblu, dincolo de întârzierea menționată, puține lucruri pot fi reproșate în legătură cu această investiție prin care o construcție emblematica a orașului nostru, care devenise o ruină, este transformată într-un obiectiv modern, cu multiple funcționalități”, a scris primarul Daniel Cristian Stan pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Dragomirești, acțiune de igienizare a zonelor transformate în gropi de gunoi

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Primăria Dragomirești atrage atenția cetățenilor că aruncarea gunoaielor de orice natură în locuri neamenajate se sancționează cu amenzi între 3.000 și 6.000 de lei – pentru persoanele fizice și între 20.000 și 40.000 de lei – pentru persoanele juridice. De asemenea, se poate dispune și confiscarea atelajului sau a mașinii cu care se transportă deșeurile respective, vinovații având totodată obligația de a curăța întreaga zonă unde au fost depistați încălcând legea.

De precizat că administrația publică de la Dragomirești a acționat, cu ajutorul persoanelor care primesc ajutor social, pentru curățarea și igienizarea punctelor considerate „fierbinți” din acest punct de vedere, identificate ca urmare a unor controale inopinate ale Gărzii de Mediu Dâmboviţa.

„Informăm cetățenii că toate zonele identificate cu risc de depozitare necontrolată a deșeurilor menajere au fost semnalizate prin montarea unor panouri care interzic aruncarea deșeurilor menajere și afișează cuantumul amenzilor care sunt aplicate în caz că vor fi prinși.

Totodată, vă avertizăm că locurile în care se aruncă de obicei gunoaie menajere sau de orice altă natură sunt atent monitorizate, inclusiv prin mijloace video, riscul de a fi prinși fiind extrem de mare”, se precizează într-o comunicare a Primăriei Dragomirești.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT