Conectați-vă cu noi

POLITIC

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu s-a alăturat partidului lui Victor Ponta

Publicat

pe

Lucrurile se complică în PSD. Astăzi, Nicolae Bănicoiu, fost ministru al Sănătăţii, a trecut în partidul Pro România, condus de Victor Ponta şi Daniel Constantin. Bănicioiu a fost ales deputat pe listele PSD Iaşi.

„Din 2004, Nicu Bănicioiu a fost alături de mine în cele mai grele şi importante proiecte! A preluat TSD după mandatul meu. A fost un ministru foarte bun la Tineret şi la Sănătate. El este cel care a gândit şi pornit ideea creşterii salariilor în sistemul de sănătate şi dar şi spitalele regionale finanţate din fonduri europene! Nicu este un mare câştig pentru Echipa Pro România şi împreună o să dăm viaţă şi consistenţă acestui proiect!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Aleşii ALDE, întâlnire de lucru la Bistriţa

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

La Bistrița, se desfăşoară, pe parcursul a două zile, întrunirea aleșilor locali ALDE. Participă la aceste lucrări, ce vizează politicile interne ale partidului, strategiile şi proiectele de viitor, consilieri locali, primari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene, parlamentari și șefi de organizații.

Ionel Petre, liderul ALDE Dâmbovița, prezent și în calitate de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, ne-a spus că va prezenta aleșilor modalitățile de atragere a fondurilor europene în interiorul și în afara ariilor protejate.

„Suntem patru secretari de stat care le vom vorbi primarilor noștri despre cum pot dezvolta unitățile administrativ teritoriale pe care le conduc, prin atragerea de fonduri europene și structurale. Consider că o gândire unitară și sprijinul reciproc la nivel național pot reprezenta pârghii de bunăstare pentru români și pentru România”, ne-a declarat Ionel Petre.

Citește în continuare

POLITIC

USR: Liviu Dragnea şi-a concediat, practic, procurorul din dosarul Teldrum!

Publicat

pe

Uniunea Salvaţi România, spune deputatul Dumitru Lupescu – preşedintele Organizaţiei USR Dâmboviţa, va apela la toate mijloacele legale pentru a bloca Ordonanţa de Urgenţă pe Legile Justiţiei, adoptată de Guvern în această săptămână.

„USR a identificat numeroase elemente de neconstituţionalitate şi, aşa cum a anunţat preşedintele Dan Barna, parlamentarii USR vor merge la Avocatul Poporului, imediat după votul în plen, şi vor solicita în mod expres să atace această ordonanţă la Curtea constituţională”, ne-a declarat deputatul Dumitru Lupescu.

Uniunea Salvaţi România susţine că, prin Ordonanţa de Urgenţă pe Legile Justiţiei, Liviu Dragnea şi-a concediat, practic, procurorul din dosarul Teldrum! DNA devine nu doar o instituţie la discreţia ministrului Justiţiei, ci o instituţie nefuncţională.

„Forma ordonanţei este de neacceptat pentru funcţionarea justiţiei în România. Mare parte a procurorilor, cei tineri în special, trebuie să se retragă la parchete inferioare, ceea ce este un atac la stabilitatea justiţiei în România”.

Motive de neconstituţionalitate identificate de USR:
– Se afectează regimul juridic de funcţionare a unei instituţii a statului român – Ministerul Public. Este interzis să se facă acest lucru, în mod expres, prin Constituţie.
– Ar fi trebuit să se justifice necesitatea aprobării acestor modificări prin Ordonanţă de Urgenţă. Nu se justifică în niciun fel în preambul necesitatea modificării condiţiilor de funcţionare a procurorilor în cadrul DNA, DIICOT şi Parchetul General. Nu se justifică nici urgenţa unei asemenea măsuri.
– Ordonanţa de Urgenţă prevede o aplicare retroactivă, în sensul că se aplică şi mandatelor procurorilor care îşi desfăşoară în prezent funcţia şi care au fost delegaţi, au fost numiţi în mod legal
– Se prevăd nişte dispoziţii care sunt în flagrantă contradicţie cu alte dispoziţii legale în vigoare
– Se încalcă separaţia puterilor în stat. După ce s-a votat în Parlamentul României o lege de modificare a Legilor Justiţiei, fără nicio justificare şi într-un termen foarte scurt, Guvernul vine şi modifică ceea ce a spus Parlamentul, fără nicio urgenţă
– Se încalcă flagrant Decizia Curţii Constituţionale nr. 45/2018, care spune că magistraţii detaşaţi la organismele UE pot să-şi desfăşoare în continuare activitatea, dacă demisionează cu rezervarea postului. Prin această Ordonanţă de Urgenţă se amână aplicarea acestui articol, tocmai pentru a se face nişte aranjamente şi a fi numiţi pe aceste funcţii persoane apropiate lui Tudorel Toader.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!