Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Modificările aduse Codului Silvic lasă populaţia fără lemne de foc!

Publicat

pe

Regia Naţională a Pădurilor Romsilva atrage atenţia că, urmare aplicării articolului 59 din Codul Silvic, cu modificările ulterioare, poate apărea un blocaj în aprovizionarea populaţiei cu lemne de foc! Totul din cauză că Romsilva trebuie să efectueze lucrările silvice de îngrijire în regie proprie sau prin contracte de prestări servicii la o cotă majorată.

„Regia Națională a Pădurilor apreciază că, în lipsa unor măsuri legislative imediate, în pădurile proprietate publică a statului ar putea rămâne neexploatat, până la finalul anului, un volum de 2 milioane de metri cubi de lemn, cu numeroase efecte negative asupra asigurării masei lemnoase necesare pentru încălzirea populației și a industriei de prelucrare a lemnului. De asemenea, prin scăderea volumului de masă lemnoasă pus pe piață, pot interveni majorări de prețuri, datorită cererii mari și a ofertei scăzute”, se arată într-un comunicat remis de RNP Romsilva.

Volumul de lemn exploatat introdus pe piață din pădurile proprietate publică a statului, administrate de Romsilva, a scăzut în primele patru luni ale anului cu 150 de mii de metri cubi față de perioada similară a anului trecut. De asemenea, volumul oferit prin licitații publice firmelor atestate în exploatări forestiere a scăzut cu 22%.

„Romsilva consideră că este nevoie de o măsură urgentă în sensul renunțării la obligativitatea efectuării lucrărilor silvice doar prin forțe proprii sau prin prestări silvice care ar putea preîntâmpina aceste posibile riscuri, cu consecințe asupra pieței lemnului și a stării de sănătate a pădurilor proprietate publică a statului administrate de Regie”, precizează aceeaşi sursă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Accident cu patru victime pe DN 73, în județul Argeș

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Argeș

Grav accident circulație în această seară, pe DN73, în comuna Stâlpeni, județul Argeș. La fața locului acționează mai multe echipaje din cadrul ISU și de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Evenimentul rutier, în care au fost implicate două autoturisme, s-a soldat cu patru victime, dintre care două sunt în stare gravă, un bărbat și o femeie, aflați în aceeași mașină – informează ISU Argeș. Din nefericire, a fost declarat decesul celor doi.

 

Citește în continuare

Ialomiţa

Petrecere privată… spartă cu 12 amenzi, în valoare totală de 24.000

Publicat

pe

Foto arhivă

12 persoane au fost amendate de polițiștii din Urziceni, județul Ialomița, întrucât au participat la o petrecere organizată la domiciliul unui bărbat de 51 de ani. Valoarea totală a amenzilor aplicate conform Legii nr. 55/2020 a fost de 24.000 lei.

Reamintim că, în această perioadă, sunt interzise evenimentele private, că măsură de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!