Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

„Grădină în miniatură”, material didactic pentru profesorii din UE

Publicat

pe

Școlile din Uniunea Europeană pot solicita truse de grădinărit personalizate, care să fie folosite de profesori drept material didactic. Inițiativa are ca scop sporirea gradului de conștientizare, în rândul elevilor, a importanței agriculturii (pentru hrană, mediul înconjurător și economie)- informează Centrul E urope Direct Târgovişte.

Programul a fost lansat, la începutul acestei luni, de Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG Agri) a Comisiei Europene.

Pachetul poate fi comandat de către profesori până în luna octombrie 2018, prin completarea formularului online. Totodată, prin Pachetul pedagogic destinat profesorilor, acestora li se pun la dispoziție resurse educaționale gata de utilizare pentru a crea planuri de lecții pe trei teme (alimente, mediu și zona rurală).

ACTUALITATE

Clădirile școlilor desființate vor putea primi altă destinație fără aviz de la Ministerul Educației

Publicat

pe

Modificare legislativă importantă în ceea ce privește clădirile în care au funcționat unități de învățământ și care, din diferite motive, au fost lăsate în paragină. Primăriile nu mai trebuie să aștepte ani de zile avizul Ministerului Educației pentru a le putea schimba destinația și a le reda comunității locale.

Potrivit deputatei Carmen Holban, de acum înainte, aceste imobile vor putea fi transformate, prin hotărâre a Consiliului Local, în centre pentru persoanele vârstnice, centre de zi, cabinete medicale sau centre de informare turistică, dacă sunt abandonate de cel puțin 3 ani.

Citește în continuare

ACTUALITATE

64 de unități de învățământ din Dâmbovița învață online în săptămâna 15 – 19 noiembrie

Publicat

pe

Săptămâna viitoare, 15 – 19 noiembrie 2021, unitățile de învățământ din județul Dâmbovița vor funcționa astfel:

– 439 (59.484 preșcolari / elevi – 89,36%) în scenariul 1, cu prezență fizică
– 64 (6.860 preșcolari / elevi – 10,32%) în scenariul 2, în sistem online

–  9 (216 elevi – 0,32%) clase cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor COVID confirmate în rândul preșcolarilor și elevilor

Ne-a mai informat Inspectoratul Școlar Dâmboviţa că niciun angajat din învățământul preuniversitar din județ nu a fost confirmat cu Covid-19 în această primă săptămâna după vacanță.

„Decizia consiliului de administrație al unității de învățământ se ia prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situației privind personalul vaccinat, publicate și actualizate săptămânal pe site-ul inspectoratului școlar, la secțiunea Rata de vaccinare – http://www.isj-db.ro/rata-de-vaccinare

Situația actualizată zilnic a grupelor / claselor / unităților cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului școlar, la secțiunea Funcționarea unităților de învățământ
http://www.isj-db.ro/functionarea-unitatilor-de-invatamant„, se mai precizează într-un comunicat remis de ISJ Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT