Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Merg la școală, reușesc! Proiect educaţional la Şcoala Măneşti, judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Cum poate Europa să valorifice investițiile tot mai mari în domeniul științei și tehnologiei? Care sunt provocările cu care se confruntă școala în zilele noastre astfel încât să răspundă nevoii de îmbunătățire a competențelor digitale și științifice?

Centrele științifice sunt locuri privilegiate pentru învățare. În aceste locuri, profesorii pot obține și experimenta o nouă dimensiune și perspectivă,deoarece acestea pot oferi o experiență unică și multisenzorială. Deci, să utilizăm știința și educația la un alt nivel și să folosim centrele, laboratoarele și instituțiile de științe interactive ca fiind noi săli de clasă prin activități experimentale și învățarea prin explorare.

În acest sens, în perioada 1-7 aprilie 2018, patru cadre didactice de la cele trei școli ale comunei Mănești au participat la cursul de formare cu titlul „Science Centers In Educational Context”, desfășurat în orașul Porto din Portugalia și organizat de către instituția Learning Together. Această mobilitate a avut loc în cadrul proiectului „Merg la școală, reușesc!”, implementat de către Școala Gimnazială Mănești prin programului Erasmus+, acțiunea KA1, domeniului educație școlară. La curs au participat profesori din trei țări: patru cursanți din România, un cursant din Lituania și un cursant din Spania.

Obiectivele cursului au fost următoarele:
• Creșterea valorii învățării experimentale în științe;
• Explorarea curriculumului prin activităţi experimentale și științifice, folosind resursele pe care trebuie să le ofere centrele interactive;
• Utilizezarea de aplicații și dispozitive mobile în contextul educațional;
• Creșterea gradului de conștientizare a conservării patrimoniului natural prin crearea de centre științifice interpretative;
• Îmbunătățirea competențelor de comunicare în limba engleză;
• Identificarea și împărtășirea bunelor practici care pot fi implementate la nivel local.

Au fost desfășurate mai multe tipuri de activități:
1. Sesiunea de de cunoaștere a formatorilor și a cursanților, prezentarea obiectivelor cursului;

2. Utilizarea unor aplicații și programe informatice ; acestea au avut ca scop dezvoltarea competențelor digitale. S-au utilizat aplicațiile Padlet, Kahoot și Wevideo, în scopul realizării de perete interactiv, filme și teste de evaluare;

3. Vizita la Centrele de Știință – Planetarium Porto, activități educaționale, experimentale și de laborator;

4. Excursie în natură şi activităţi experimentale la Parcul Natural de pe Coasta de Nord din Esposende;

5. Servicii educaționale (vizionarea de expoziții, activități de laborator) la Centrul de monitorizare și interpretare a mediului – Viana do Castelo;

6. Aquamuseum Râul Minho (Vila Nova de Cerveira) – Servicii educaționale, expoziții, activități de laborator, excursie în natură;

7. Vizită si activităţi experimentale în Protect Area Bertiandos Lagoos and S.Pedro de Arcos din Ponte de Lima;

8. Tur al oraşului Porto și degustarea unor vinuri de Porto la ,,Real Companhia Velhia , unde ne- au fost prezentate informații utile despre istoricul procesului de obținere a celebrelor vinuri de Porto;

9. În ultima zi de curs, am participat la sesiunea de evaluare a cursului, a formatorilor și certificarea cursanților.

Prin acest curs s-a urmărit dezvoltarea abilităilor şi competenţelor profesorilor de a crea şi utiliza instrumente educaţionale eficiente pentru a răspunde nevoilor elevilor, integrarea şi atragerea elevilor la şcoală pentru a preveni absenteismul şi abandonul şcolar.

A fost un curs interesant, cu activități atractive și inovatoare. Centrele de științe interactive pot fi folosite ca resurse de predare și învățare, iar utilizarea aplicațiilor mobile pot îmbunătății procesul didactic contribuind la realizarea unor lecţii cât mai atractive.

Proiectele Erasmus+ reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea profesională, pentru transferul de bune practici la nivel internațional și pentru adăugarea unei dimensiuni europene instituției noastre.

Au consemnat,

Badea Dorina, prof. Ed. Tehnologică & Informatică – Școala Gimnazială Mănești, judeţul Dâmbovița
Rădulescu Norica-Viorica, prof. Geografie & Istorie – Școala Gimnazială Mănești, judeţul Dâmbovița
Moroșan Robert Bogdan, prof. Chimie & Fizică – Școala Gimnazială Mănești, judeţul Dâmbovița
Stancu Adina, prof. Chimie & Fizică – Școala Gimnazială Mănești, judeţul Dâmbovița

ACTUALITATE

OMV continuă programul „Școala Petroliștilor” la Târgoviște, Pitești și Moinești

Publicat

pe

de

OMV Petrom lansează o nouă ediție a programului de învățământ profesional “Școala Petroliștilor”. Este prima serie care se desfășoară în sistem dual, prin înființarea a trei clase cu specializarea Operator sonde în trei licee partenere: Liceul Tehnologic “Astra Pitești”, Colegiul Tehnic “Grigore Cobălcescu” Moinești și Liceul Tehnologic “Voievodul Mircea” Târgoviște. Astfel, elevii care își doresc să se specializeze în acest domeniu se pot înscrie până la data de 3 iulie pentru unul dintre cele 84 de locuri disponibile.

Mai multe informații despre programul “Școala Petroliștilor” se regăsesc pe site-ul www.taraluiandrei.ro. Calendarul înscrierilor în învățământul profesional este disponibil pe site-ul Ministerul Educației și Cercetării Științifice – http://www.edu.ro/.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Municipiul Moreni, fără apă la robinet în data de 4 iunie

Publicat

pe

de

Joi – 4 iunie 2020, furnizarea apei potabile în municipiul Moreni va fi întreruptă, între orele 09:00-24:00, pentru remedierea unei avarii majore la conducta magistrală.

Înainte de reluarea alimentării, vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare – se arată într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Atenție! Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) este indicat să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!