Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Senatorul Iancu Caracota cere impozit mai mic pentru agricultori, în acest an!

Publicat

pe

Sursa foto: agrointel.ro

Senatorul PNL de Dâmboviţa, Iancu Caracota – fost prefect al judeţului, consideră că actualii guvernanţi trebuie să acorde mai multă atenţie fermierilor români, care înregistrează şi aşa pierderi importante din cauza secetei şi a altor fenomene meteorologioce.

Demnitarul liberal solicită responsabililor din ministerele Agriculturii şi Finanţelor să ţină cont de faptul că anul acesta producţiile agricole vor fi deosebit de mici şi să ia în calcul posibilitatea reducerii impozitului pe norma de venit.

„Întrucât majoritatea judeţelor din ţară au fost grav afectate, în luna mai, de ploile torenţiale însoţite de grindină care au compromis sute de mii de hectare de culturi agricole de bază – unele în proporție de până la 70-80%, precum şi producţia de legume, fructe si viţă de vie, am solicitat, în calitate de senator, Ministerului Agriculturii şi Ministerului Finanțelor să analizeze posibilitatea reducerii impozitului pe venit pentru fermieri.

Consider că o astfel de măsură este necesară şi binevenită pentru a diminua pierderile survenite, în contextul în care sectorul agricol va cunoaște în anul 2018 una dintre cele mai slabe recolte”, a precizat senatorul Iancu Caracota.

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Certificatul verde Covid-19 va impune reguli clare și simple pentru a circula în Europa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Scopul certificatului verde Covid-19 care se dorește a fi funcțional la nivelul Uniunii Europene începând cu data de 1 iulie este de a facilita circulația în contextul pandemiei de coronavirus, în baza unor reguli clare, simple și logice – a explicat, astăzi, eurodeputatul Rareș Bogdan, potrivit DC News.

„Sunt 12 milioane de cetățeni europeni care traverseză zilnic frontiera națională pentru a merge la muncă în țara vecină, deci ei nu trebuie să sufere, ei trebuie ajutați. Acesta este scopul, nu altul! Nu va fi un pașaport, să fie limpede! Vom fi extrem de atenți ca articolele 4, 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale din UE să nu fie încălcate!

Referitor la aplicabilitatea certificatelor: nordicii cer ca acestea să fie valabile doar în Spațiul Schengen, lucru cu care, firește, nu putem fi de acord, deoarece dorim să fie valabile în întreaga Uniune Europeană. Libertatea de circulație e un subiect extrem, extrem de sensibil! …Mai ales că poziția Comisarului și a CE este că persoanele care nu vor putea demonstra că au trecut prin boală, că au fost vaccinate sau au test PCR negativ vor sta acasă până când OMS va anunța că s-a încheiat pandemia, că se vor supune restricțiilor din țara unde vor să circule.

Atenție, vor fi acceptate doar cele 4 vaccinuri aprobate de UE, exclus vaccinul rusesc sau cel chinezesc! S-a mai discutat despre gratuitatea adeverințelor (digitale sau pe hârtie), fără discriminare”, a precizat Rareș Bogdan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT