Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Fostul premier al României Adrian Năstase vine la sărbătoarea Liceului Tărtăşeşti

Publicat

pe

Fostul premier al României şi preşedinte PSD, Adrian Năstase, va întreprinde, joi – 31 mai 2018, o vizită în judeţul Dâmboviţa, doar până la Tărtăşeşti. Năstase a răspuns invitaţiei conducerii liceului tehnologic din localitate de a participa la manifestările prilejuite de împlinirea a 53 de ani de existenţă a instituţiei de învăţământ.

Anul trecut, liceul a primit numele academicianului „Marin Grigore Năstase, fiu al acestor locuri şi tatăl primului ministru din perioada 2000-2004, Adrian Năstase.

Sărbătoarea şcolii de la Tărtăşeşti va începe cu o slujbă de pomenire a marelui dispărut, Marin Grigore Năstase, după care, în sala de festivităţi se va desfăşura un simpozion legat de activitateaa liceului, proiecte şi realizări, planuri de viitor. Invitaţii vor rosti alocuţiuni.

În încheiere, elevii instituţiei de învăţământ vor prezenta un scurt program artistic. Amfitrionul întâlnirii va fi profesorul Ion Nilă, directorul Liceului „Marin Grigore Năstase”.

La evenimentul organizat la Tărtăşeşti şi-au mai anunţat participarea Ion Sorin – inspector şcolar general al ISJ Dâmboviţa şi generalul Toma Zaharia – fost secretar de stat în Ministerul de Interne, om de bază al comunităţii din Tărtăşeşti, cel care, anul trecut, s-a implicat total pentu a da forţă şi nume de valoare liceului.

ACTUALITATE

Vrei să pleci cu animalul de companie în străinătate? Reguli de respectat

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: autotestmagazin.ro)

Prima condiţie, atunci când te-ai hotărât să iei cu tine în străinătate şi animalul de companie, este să te informezi cu privire la condiţiile şi normele impuse de statul unde veţi ajunge, precum şi cu privire la cele din statele pe care le veţi tranzita.

Ca reguli generale însă, stabilite prin Regulementul UE nr. 576/2013, trebuie să ştiţi că animalele de companie pot fi deplaate dintr-un stat în altul dacă:
– sunt marcate corespunzator;
– le-a fost administrată o vaccinare antirabică valabilă;
– au fost supuse unui test de titrare a anticorpilor antirabici;
– respectă toate măsurile sanitare preventive pentru boli sau infecţii, altele decât rabia;
– sunt însoţite de un document de identificare;
– intră în ţară doar printr-un punct de trecere al frontierei destinat persoanelor;
– numărul maxim de animale de companie cu care se poate călători în altă ţară UE este cinci, cu excepţia celor pentru concursuri, expoziţii şi alte evenimente sportive.

Potrivit Regulamentului UE, în categoria animalelor de companie intră: câini, pisici, dihori domestici, nevertebrate – cu excepţia albinelor şi bondarilor, animale acvatice ornamentale, amfibieni, reptile, păsări, rozătoare şi iepuri.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Crucea Roşie Dâmboviţa înfiinţează un serviciu privat de ambulanţă

Publicat

pe

Astăzi, în cadrul şedinţei Biroului Judeţean de Conducere al Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa, prezidată de preşedintele Ionuţ Ghibanu, s-a luat o decizie istorică. S-a hotărât înfiinţarea unui serviciu privat de ambulanţă.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, conducerea Crucii Roşii Dâmboviţa a aprobat semnarea parteneriatului cu Crucea Roşie Chineză – Filiala Beijing. Preotul Ionuţ Ghibanu ne-a precizat că este singurul document de colaborare semnat între o filială de Crucea Roşie din România şi una din China.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web