Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

DÂMBOVIŢA: Daruri şi o excursie la Bucureşti, oferite unor copii romi nevoiaşi

Publicat

pe

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Tudorică Răducanu, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte, a oferit daruri micuţilor provenind din familii cu venituri modeste din comunităţile de romi din judeţul Dâmboviţa.

De menţionat că liderul Partidei Romilor, Tudorică Răducanu, a sponsorizat şi o excursie în Capitală, unde copiii au fost vizitat Guvernul şi Parlamentul României.

„Trebuie să ne gândim în permanenţă la copiii noştri, să le aducem bucurii, mai mari, mai mici, să-i pregătim pentru ziua de mâine, să le insuflăm dragostea de şcoală, dorinţa de a ajunge şi ei ceva în viaţă, să fie utili societăţii”, spune Tudorică Răducanu.

Excursioniştii dâmboviţeni au fost primiţi cu multă căldură de consilierul pe probleme ale minorităţilor al premierului Viorica Dăncilă şi de ceilalţi consilieri ai cabinetului primului ministru.

La Camera Deputaţilor, copiii, însoţiţi de Romeo Bălăşoiu şi Nicolae Marin din partea Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa, au fost întâmpinaţi de deputaţii pentru minorităţi Daniel Vasile şi Nicolae Păun.

Liderul naţional al Partidei Romilor Pro Europa le-a urat copiilor, cu ocazia zilei de 1 iunie, un călduros la mulţi ani şi i-a asigurat de tot sprijinul său în proiectele ce vor urma.

În încheierea periplului prin Bucureşti, micii dâmboviţeni romi au vizitat Academia Tehnico-Militară.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Colectă de fonduri în sprijinul unei femei căreia i-a ars casa

Publicat

pe

Preotul Florin Alexandru Popa, de la Parohia Dealu Mare, județul Dâmbovița, a inițiat o colectă de fonduri în sprijinul unei femei din localitate, a cărei casă a fost mistuită de foc.

Săptămâna aceasta, cu binecuvântarea mitropolitului Nifon, cei 10.700 de lei strânși în urma acestui demers au fost înmânați doamnei pe care soarta a lovit-o atât de crunt.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Târgoviște vor fi luminate mai bine și mai ieftin!

Publicat

pe

Încă un proiect benefic pentru comunitatea târgovişteană a intrat în linie dreaptă. Este vorba despre eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public, obiectiv care va fi materializat printr-o finanţare nerambursabilă, în valoare de 21 milioane de lei, asigurată de Uniunea Europeană.

La prezentarea de astăzi a acestei investiţii deosebit de importantă pentru municipiul Târgoviște, care va duce la diminuarea cheltuielilor cu energie electrică pe care le face administraţia locală, a participat alături de primarul Cristian Daniel Stan şi preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan. Au mai fost de faţă city managerul Gabriel Boriga şi viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu.

Edilul Târgoviştei a mulţumit şefului administraţiei judeţene pentru prezenţa sa la această întâlnire care dovedeşte preocupare şi interes pentru viaţa economică şi socială a municipiului, pentru faptul că este alături de Primărie şi se implică în implementarea unor proiecte utile comunităţii, dar şi în vedera pregătirii altora noi.

„Vom continua asocierea şi colaborarea dintre Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Târgovişte în vederea materializării proiectului privind centura ocolitoare a municipiului. De asemenea, am iniţiat, în cadrul Consiliului Judeţean, o hotărâre prin care ne asociem cu Ministerul Transporturilor pentru a realiza inelul doi de centură al municipiului Târgovişte. Consider că este cea mai importantă axă de dezvoltare a judeţului Dâmboviţa, implicit a Târgoviştei”, a precizat Corneliu Ştefan.

A mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa că, în cadrul acestui proiect de dezvoltare, vor fi incluse şi localităţile din vecinătatea municipiului reşedinţă de judeţ.

Corneliu Ştefan a profitat de această întâlnire pentru a spune că instituţia pe care o conduce va sprijini sportul la nivel judeţean, în mod special echipa de fotbal Chindia, care se menţine pe un loc fruntaş în clasamentul celor mai bune formaţii româneşti. Corneliu Ştefan a făcut diligenţele necesare pentru ca FC Chindia, până vor fi definitivate lucrările la stadionul din Târgovişte, să continue să susţină meciurile de fotbal la Ploieşti.

Revenindu-se la principala temă a întâlnirii, primarul Cristian Daniel Stan a trecut în revistă proiectul „Eficentizarea energetică a sistemului de iluminat public în municipiul Târgovişte”. Astăzi, a spus edilul, a fost semnat contractul de execuţie. Lucrările vor începe în câteva săptămâni şi vor fi realizate de Telekom.

Costurile cu energia electrică suportate de municipalitate vor fi substanţial reduse prin noile tehnologii aplicate, prin înlocuirea a 3.137 de becuri cu lămpi pe led, mult mai eficiente.

„Aproximativ 180 de străzi vor beneficia de acest sistem nou de iluminat public. Trebuie spus că, prin implementarea acestui proiect, factura la energie electrică va fi diminuată cu 65-70%, ceea ce înseamnă o economie foarte importantă. De asemenea, sistemul va avea aplicaţii deosebite şi pe zona de siguranţă a circulaţiei, în sensul că, la nivelul fiecărei treceri de pietoni din municipiul Târgovişte, va fi instalat un sistem de iluminat pe bază de senzori. În momentul în care pietonul se apropie de trecerile stradale, intensitatea luminii creşte. Toate trecerile de pietoni vor dispune de asemenea instalaţii moderne”, a declarat primarul Târgoviştei.

Tot în cadrul acestui proiect, va fi implementat un sistem de telegestiune care va permite controlul fluxului luminos al fiecărei lămpi din reţeaua de iluminat public stradală. Aceasta va beneficia şi de o uşoară extindere, urmând a mai fi montaţi încă 150 de stâlpi. Întregul sistem va putea fi controlat şi cu ajutorul unei aplicaţii web. Pentru supravegherea atentă a modului de funcţionare, va fi înfiinţat şi un dispecerat.

A mai precizat primarul Cristian Daniel Stan că durata de execuţie a acestui proiect este de 12 luni, dar are încredere că va putea fi definitivat mult mai devreme.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!