Conectați-vă cu noi

POLITIC

Ponta a dezvăluit de ce a fost forţat Ţuţuianu să plece din fruntea MApN!

Publicat

pe

Victor Ponta, aflat astăzi, într-o vizită la Târgovişte, a dezvăluit dedesubturile care au stat la baza forţării demisiei lui Adrian Ţuţuianu din fruntea Ministerului Apărării Naţionale după numai două luni de mandat.

A spus fostul şef al PSD şi premier al României că Liviu Dragnea nu a fost de acord cu proiectele lui Ţuţuianu de a revigora unităţile industriei de apărare româneşti. Ponta susţine că Dragnea nu a vrut ca transportoarele blindate să fie fabricate în ţară. De aici i s-a tras lui Adrian Ţuţuianu!

„Ca ministru al Apărării, domnul Ţuţuianu a vrut să facă transportoarele sau o parte din ele în industria românească şi domnul Dragnea le-a vrut în Israel şi l-a dat afară”, a mărturisit Victor Ponta.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

USR Dâmboviţa are un nou sediu, în zona Caraiman

Publicat

pe

Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România din Dâmboviţa şi-au inaugurat, astăzi – 22 iunie, noul sediu al organizaţiei, situat în zona Caraiman din Târgovişte (Bulevardul Independenţei, bl. 3A, parter). Alături de preşedintele filialei, deputatul Dumitru Lupescu, la eveniment, au fost prezenţi membri USR din municipiul Târgovişte şi mai mulţi simpatizanţi.

„Avem un sediu nou, mai la vedere. Arătăm prin aceasta că vrem să fim aproape de oameni, să ne implicăm în rezolvarea problemelor pe care aceştia le reclamă în multiple domenii.

În măsura posibilităţilor, respectând legile ţării, încercăm să-i ajutăm pe cetăţeni, să le dăm o speranţă de mai bine. Dâmboviţenii, din cauza problemelor care există, din cauza vieţii grele pe care o duc, au început din ce în ce mai mult să se îndrepte către noi, către USR”, ne-a declarat deputatul Dumitru Lupescu.

Sediul USR Dâmboviţa este deschis zilnic, de luni până vineri, între orele 09.00-17:00. Totodată, în fiecare zi de vineri, la sediul judeţean, deputatul Dumitru Lupescu acordă audienţe, iar sâmbăta se deplasează în teritoriu pentru a sta de vorbă cu dâmboviţenii.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Militarii români sunt discriminaţi de actuala putere politică!

Publicat

pe

Deputat Dumitru Lupescu - preşedinte USR Dâmboviţa

Fost militar de carieră, deputatul USR de Dâmboviţa Dumitru Lupescu consideră că partidul de guvernământ duce o politică diabolică de distrugere a sistemului naţional de apărare, prin atacarea militarilor sub toate formele şi în toate planurile.

„Fie că e vorba de distrugerea economiei de război, limitată acum aproape doar la fabricarea prafului de pușcă la Cugir, fie că vorbim despre proasta dotare și înzestrare a Armatei, fie că vorbim de batjocorirea militarilor activi sau în rezervă, concluzia e aceeași, actuala guvernare și-a propus să distrugă sistemul național de apărare şi, implicit, Armata.

Sunt cunoscute protestele și încercările de a se face auziți ale militarilor, prin asociațiile lor, deși au fost cazuri când au fost împiedicați și să asiste la lucrările Parlamentului. Aproape jumătate din pensionarii militari, grupați într-un Forum al Structurilor Asociative, au trimis scrisori către toți factorii de decizie de partid și guvernamentali, cerând să li se respecte drepturile și să fie eliminate nedreptățile cuprinse în Ordonanțele 57 din 2015 și 59 din 2017. Degeaba, nimeni nu îi ia în seamă.

Mai mult, președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, domnul Adrian Solomon, după ce și-a bătut joc de o delegație a militarilor, pe care a primit-o cu sila proverbială și i-a jignit, a avut tupeul ca, în data de 5 iunie, să facă totul să treacă Raportul asupra proiectului de lege privind aprobarea Ordonanței 59/2017 prin Comisia de Muncă, adăugând unele amendamente despre care a pretins că aparțin militarilor cu care a discutat domnia sa. Raportul respectiv nu a fost discutat, ci doar votat în Comisie, fiind anunțat de domnul Solomon, ca fiind aprobat. Minciună și ilegalitate”, precizează deputatul Dumitru Lupescu.

Demnitarul USR este de părere că Ordonanţa 59/2017 este plină de ilegalităţi şi că încalcă prevederile Deciziei nr. 20 din 2000 a Curţii Constituţionale, care prevede egalitatea de tratament în ceea ce priveşte pensiile magistraţilor şi cele ale militarilor. Ordonanţa în cauză, spune deputatul, îngheaţă pensiile militarilor, dar nu şi pe ale magistraţilor.

„Ordonanţa este emisă cu încălcarea art. 5 și 40 din Legea nr. 346/2006, care specifică faptul că doar ministrul Apărării are dreptul să emită legi în domeniul Apărării, încălcându-se totodată și principiul autonomiei prevăzut de art. 2 din Legea 223, principiu bazat pe organizarea, conducerea și administrarea, de sine stătătoare, a sistemului pensiilor militare de stat de către instituțiile din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.

Nu există în această ordonanță avizul și nici punctul de vedere al Ministerului Apărării. Acest minister, de fapt, a omis să răspundă detaliat unui set de întrebări puse de un rezervist, susținut de 32 de asociații ale militarilor, privind implicarea MApN în emiterea art. VII din ordonanță. Oare, de ce?

Militarii sunt discriminați față de civili, prin faptul că lor nu li se mai actualizează pensiile. În mod samavolnic termenul «ACTUALIZARE» din conținutul original al Legii 223/2015, a fost schimbat, înlocuit, interpretat, distorsionat cu termenul «INDEXARE» deși sunt termeni diferiți, iar Legea 263, ca și Legea 223 fac distincție clară între aceste noțiuni. Practic, militarii nu mai au nici actualizare nici indexare.

Militarii sunt discriminați față de civili și prin faptul că indexarea cu rata inflației (transformată abuziv în actualizare), la militari se face «cu rata medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea», în vreme ce la civili, pe Legea 263, indexarea se face la «Valoarea punctului de pensie, care se majorează anual cu 100% din rata medie anuala a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reala a câstigului salarial mediu brut realizat».

Se încalcă principiul egalității stipulat în Legea 223/2015, pentru că, prin anularea actualizării pensiilor la creșterea salariilor activilor, se mențin diferențele dintre pensii, funcție de anul ieșirii la pensie, ajungându-se la inechități crase, pe care actualizarea le-ar fi nivelat în timp. Asta în condițiile în care Legea 223/2015 are la bază principiul egalității, prin care se asigură tuturor participanților la sistemul de pensii militare de stat un tratament nediscriminatoriu între persoane aflate în aceeași situație juridică, în ceea ce privește drepturile și obligațiile prevăzute de lege.

Se încalcă însuși principiul sacru al «recunoștinței față de loialitatea, sacrificiile și privațiunile suferite de militari, polițiști și funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și familiile acestora pe timpul carierei», prevăzut la art 2 al Legii 223/2015 și care a stat la baza emiterii acestei legi.

Încălcând toate aceste legi, Constituția însăși, care consfințește egalitatea de șanse și dreptul asupra proprietății, căci pensia este un drept fundamental al omului, se încalcă și principiul predictibilității normelor juridice pentru că emitem legi care astăzi sunt date, iar mâine încălcate, modificate, zdrobite, desfigurate de chiar cei care le-au emis. În final, dar nu în ultimul rând, ba poate chiar cel mai important lucru este că nu ne putem pronunța și nu putem vota această Ordonanță 59/2015, deoarece se află pe masa Curții Constituționale.

Vă informez, stimați colegi, că, în data de 06.02.2018, Tribunalul Suceava, «în baza art. 29 alin. (4) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. VII pct. 2 din OUG nr. 59 din data de 04.08.2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul pensiilor de serviciu, excepţie invocată de contestatorul Pascari Emanuel Cătălin».

Cauza a fost înregistrată la CCR cu numărul 236D/2018. Așadar, nu putem decide pe această speță până la soluționarea cauzei de către CCR, decât dacă eliminăm articolul buclucaș. Oare, chiar vrem să ne batem joc de tot ce am pretins cândva că respectăm și apărăm? Oare, nu mai avem nici respect, nici bun simț, nici măcar milă de cei care ne-au ales și cărora le-am promis și jurat că le vom respecta drepturile?

Nu este de ajuns că, prin emiterea acestei ordonanțe în iulie 2017, s-a cauzat o hemoragie cu efecte incalculabile asupra Sistemului Național de Apărare, pentru care, în orice altă țară, emitentul ar fi fost trimis în judecată și condamnat pentru diminuarea capacității de apărare a țării, poate chiar trădare? Cât crede actualul guvern că își va mai bate joc de militari?

Eu, în dubla calitate de parlamentar și militar în retragere, vă solicit, stimați colegi din arcul guvernamental, să vă aplecați urechea la drepturile «Mării Mute», să călcaţi în picioare drepturile propriilor pensii sau ale cui vreți dumneavoastră, dar nu ale militarilor, căci cele ale militarilor sunt stropite cu sânge în misiunile în care tot dumneavoastră i-ați împins. Dacă veți menține articolul VII din Ordonanța 59/2017, după ce veți vota, să vă priviți mâinile. Nu vor mai fi niciodată curate!

Solicit, așadar, tuturor colegilor care consideră că au încă mâinile curate, să voteze eliminarea art VII din Ordonanța 59/2017 sau retrimiterea la Comisii, inclusiv Comisia pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor, pentru a putea primi și punctul de vedere scris al Ministerului Apărării Naționale, punct de vedere pe care domnul Fifor s-a ferit să îl exprime până în prezent, dar și pentru a face amendamentele ce se impun în lumina celor prezentate și în numele dreptății sociale pe care Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale o calcă în picioare cu atâta lipsă de eleganță”, arată deputatul Dumitru Lupescu într-o declaraţie politică prezentată în Parlamentul României.

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!