Conectați-vă cu noi

POLITIC

Ponta este în război cu Liviu Dragnea, nu cu PSD!

Publicat

pe

Victor Ponta, fost lider al PSD, actual copreşedinte interimar al Partidului Pro România, a descins, astăzi, la Târgovişte, unde a fost întâmpinat de echipa de conducere a filialei dâmboviţene, respectiv Georgică Dumitru şi Ioan Marinescu.

Ponta, care a fost însoţit de foştii miniştri Sorin Câmpeanu şi Nicu Bănicioiu şi de deputatul Alin Vasile Văcaru, a trecut pe la Universitatea Valahia, apoi a mai zăbovit pe la Arhiepiscopia Târgoviştei, unde s-a întreţinut cu ÎPS Nifon şi unde a aflat de la ÎPS Nifon, după cum singur a mărturisit, că din 2016, practic, nu prea s-a mai făcut nimic constructiv pentru biserică. Se pare că şi de la universitate Victor Ponta a prins cam acelaşi mesaj.

Întâlnirea cu simpatizanţii Pro România şi cu reprezentanţii mass-media s-a consumat la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu”. În sală, multe figuri necunoscute şi câţiva foşti social-dem ocraţi, printre care Anca Marina de la Fieni, militantă înfocată PSD mulţi ani, dar care s-a retras din partid fiind dezamăgită de actuala structură de conducere. S-a expus şi un consilier local PSD de la Pucioasa – Robert Trifu. A mai fost prezent şi fostul şef al Poliţiei Titu – Laurenţiu Cucuteanu. În echipa Pro România – Filiala Dâmboviţa îl regăsim şi pe fostul secretar de stat Cătălin Olteanu, rămas fidel lui Daniel Constantin, cel care l-a sprijinit în cariera politică.

Atacurile lui Victor Ponta au fost concentrate asupra Liviu Dragnea şi a grupului său de forţă, care, în opinia fostului lider PSD, au confiscat partidul, l-au supus total. A fost atinsă un pic şi Rovana Plumb, care, se ştie, era umăr la umăr cu Ponta, dar l-a părăsit şi pe care liderul Pro România o numeşte acum prietenă, cu ghilimelele de rigoare, punctând totodată că povesteşte mult în calitatea de ministru al Fondurilor Europene.

Interesant este că s-a produs o schimbare perceptibilă la Victor Ponta. Nu mai afişează aroganţa pe care o avea pe când se afla la conducerea PSD şi în fruntea guvernului. A devenit mai uman, mai răbdător cu oamenii care îi pun întrebări incomode, care, de obicei îl deranjau altă dată şi îl enervau. Ascultă tăcut, chiar dacă nu îi convine, şi apoi răspunde.

A spus Ponta că vrea să strângă lângă el oameni curajoşi, care nu pot fi cumpăraţi, şantajaţi, ameninţaţi. A mai dezvăluit că, la sediul PSD, există un departament ai căror oameni au sarcina de a urmări cine îi citeşte pagina de facebook şi îi dă like-uri.

Victor Ponta a mai spus că nu vrea baroni în Pro România. A avut nişte baroni prieteni şi l-au trădat! A vorbit şi de Adrian Ţuţuianu, precizând că acesta va pierde alegerile următoare, fiindcă s-a baronizat.

„Eu, când l-am susţinut în 2012, nu era aşa. Ne-am luptat aici ca să debaronizăm Dâmboviţa şi acum facem la fel…”.

Un simpatizant l-a întrebat de ce a renunţat la funcţia de prim-ministru. Ponta a răspuns că nu putea rămâne şeful unui guvern dacă nu ai sprijinul partidului tău. Dragnea, a dezvăluit Ponta, mergea destul de des la preşedintele Iohannis, să-l negocieze ca pe o marfă. Îl voia dat jos!

Victor Ponta, după ce a avut de pătimit din cauza partenerilor şi apropiaţilor care l-au trădat, a devenit mai înţelept, afirmând că cel mai important lucru pentru un lider este să ţină cont de cei pe care îi are în jurul său, de cine se înconjoară.

Ponta deplânge soarta primarilor care au o mulţime de proiecte pe PNDL, dar nu o să primească finanţatrea fiindcă nu sunt bani.

„S-a mai întâmplat chestia asta pe vremea doamnei Udrea, când era şefă la Ministerul Dezvoltării. Tot aşa au pornit proiectele şi noi, în 2013-2015, a tot trebuit să dăm bani pentru că nu puteam să lăsăm primăriile în faliment. O politică păguboasă şi îmi pare rău că se repetă. Tot ce este pe faimosul PNDL este pe credite de angajament”, a spus Victor Ponta.

Fostul premier nu crede în statul paralel. Spune că nu există, este un clişeu al lui Dragnea şi al camarilei sale.

„Dacă îi întrebi pe cei care au fost sâmbătă în piaţă, nu ştie nimeni să spună cine este statul paralel. Când am chemat oamenii să-l dăm jos pe Băsescu, ştiam cine este Băsescu. Cine este statul paralel, să ni-l arate şi nouă domnul Dragnea, care era prieten cu SRI şi cu DNA mai mult decât noi toţi”.

Pe dezvăluiri nu tocmai loiale faţă de partidul care te-a făcut om politic a marşat şi fostul prefect al judeţului, Ion Marinescu, plecat din PSD şi devenit acum ostaş fidel al lui Ponta. Marinescu a mărturisit, în cadrul expozeului său de sprijin necondiţionat echipei actuale de conducere a Pro România, numit „Ce înseamnă Victor Ponta pentru mine”, cum se falsificau voturile la alegerile interne din PSD, la congrese, când, dacă nu te aflai în cărţi, erai făcut la vot, la urnă sau la numărătoare.

„Acolo, m-au ameninţat doi senatori grei, m-au ameninţat că o să se ocupe de mine când le interziceam să-l fure la vot pe Victor Ponta, intrau câte doi în cabina de vot, am chemat televiziunile, am oprit numărătoarea şi a ieşit preşedinte. Sunt convins că va ajunge din nou să conducă România”, a spus Marinescu.

Lui Ponta îi pare rău că numele său şi realizările guernului pe care l-a condus au fost folosite de PSD în campania electorală din 2016, iar apoi, dintr-o dată, a devenit oaia neagră.

„Au mers toţi oamenii în campanie cu poza mea, în 2014, în 2016. Nu poţi, deodată, în 2018, să-ţi dai seama că Ponta este cel mai prost om din lume, că sunt securist, trădător, turnător, e o mare greşeală. Ete un război personal pe care îl poartă domnul Dragnea contra mea şi în care greşeşte. Am spus de când am format Pro România, noi nu suntem împotriva PSD, dimpotrivă, sper că Pro România va face alianţă de guvernare cu PSD, când nu mai e Dragnea”, a declarat Victor Ponta.

Dragnea, a mai mărturist Ponta, era, pe vremea când el conducea partidul, omul care gestiona baronii.

„De la acel tată al baronilor la şef PSD, nu a crezut nimeni că se va face un pas de acest gen. Domnul Dragnea din 2016 părea un om foarte bun şi constructiv. Era rabinic. Îl învăţaseră consilieri israelieni, parcă era rabin, dădea dreptate tuturor. Cel pe care l-aţi văzut în ultimele zile este un om pur şi simpu înnebunit de putere, de frică, poate de ambele, dar care duce PSD-ul, guvernul, duce Parlamentul cu capul în zid şi va fi foarte rău”.

Ponta nu vrea să transfere PSD-ul la Pro România. Vrea să vină lângă el oameni cu care a lucrat în perioada în care era prim-ministru. Vrea să fie elaborate programe sociale şi economice viabile, pe care, dacă vrea, poate să le ia şi PSD.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

USR Dâmboviţa are un nou sediu, în zona Caraiman

Publicat

pe

Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România din Dâmboviţa şi-au inaugurat, astăzi – 22 iunie, noul sediu al organizaţiei, situat în zona Caraiman din Târgovişte (Bulevardul Independenţei, bl. 3A, parter). Alături de preşedintele filialei, deputatul Dumitru Lupescu, la eveniment, au fost prezenţi membri USR din municipiul Târgovişte şi mai mulţi simpatizanţi.

„Avem un sediu nou, mai la vedere. Arătăm prin aceasta că vrem să fim aproape de oameni, să ne implicăm în rezolvarea problemelor pe care aceştia le reclamă în multiple domenii.

În măsura posibilităţilor, respectând legile ţării, încercăm să-i ajutăm pe cetăţeni, să le dăm o speranţă de mai bine. Dâmboviţenii, din cauza problemelor care există, din cauza vieţii grele pe care o duc, au început din ce în ce mai mult să se îndrepte către noi, către USR”, ne-a declarat deputatul Dumitru Lupescu.

Sediul USR Dâmboviţa este deschis zilnic, de luni până vineri, între orele 09.00-17:00. Totodată, în fiecare zi de vineri, la sediul judeţean, deputatul Dumitru Lupescu acordă audienţe, iar sâmbăta se deplasează în teritoriu pentru a sta de vorbă cu dâmboviţenii.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Militarii români sunt discriminaţi de actuala putere politică!

Publicat

pe

Deputat Dumitru Lupescu - preşedinte USR Dâmboviţa

Fost militar de carieră, deputatul USR de Dâmboviţa Dumitru Lupescu consideră că partidul de guvernământ duce o politică diabolică de distrugere a sistemului naţional de apărare, prin atacarea militarilor sub toate formele şi în toate planurile.

„Fie că e vorba de distrugerea economiei de război, limitată acum aproape doar la fabricarea prafului de pușcă la Cugir, fie că vorbim despre proasta dotare și înzestrare a Armatei, fie că vorbim de batjocorirea militarilor activi sau în rezervă, concluzia e aceeași, actuala guvernare și-a propus să distrugă sistemul național de apărare şi, implicit, Armata.

Sunt cunoscute protestele și încercările de a se face auziți ale militarilor, prin asociațiile lor, deși au fost cazuri când au fost împiedicați și să asiste la lucrările Parlamentului. Aproape jumătate din pensionarii militari, grupați într-un Forum al Structurilor Asociative, au trimis scrisori către toți factorii de decizie de partid și guvernamentali, cerând să li se respecte drepturile și să fie eliminate nedreptățile cuprinse în Ordonanțele 57 din 2015 și 59 din 2017. Degeaba, nimeni nu îi ia în seamă.

Mai mult, președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, domnul Adrian Solomon, după ce și-a bătut joc de o delegație a militarilor, pe care a primit-o cu sila proverbială și i-a jignit, a avut tupeul ca, în data de 5 iunie, să facă totul să treacă Raportul asupra proiectului de lege privind aprobarea Ordonanței 59/2017 prin Comisia de Muncă, adăugând unele amendamente despre care a pretins că aparțin militarilor cu care a discutat domnia sa. Raportul respectiv nu a fost discutat, ci doar votat în Comisie, fiind anunțat de domnul Solomon, ca fiind aprobat. Minciună și ilegalitate”, precizează deputatul Dumitru Lupescu.

Demnitarul USR este de părere că Ordonanţa 59/2017 este plină de ilegalităţi şi că încalcă prevederile Deciziei nr. 20 din 2000 a Curţii Constituţionale, care prevede egalitatea de tratament în ceea ce priveşte pensiile magistraţilor şi cele ale militarilor. Ordonanţa în cauză, spune deputatul, îngheaţă pensiile militarilor, dar nu şi pe ale magistraţilor.

„Ordonanţa este emisă cu încălcarea art. 5 și 40 din Legea nr. 346/2006, care specifică faptul că doar ministrul Apărării are dreptul să emită legi în domeniul Apărării, încălcându-se totodată și principiul autonomiei prevăzut de art. 2 din Legea 223, principiu bazat pe organizarea, conducerea și administrarea, de sine stătătoare, a sistemului pensiilor militare de stat de către instituțiile din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.

Nu există în această ordonanță avizul și nici punctul de vedere al Ministerului Apărării. Acest minister, de fapt, a omis să răspundă detaliat unui set de întrebări puse de un rezervist, susținut de 32 de asociații ale militarilor, privind implicarea MApN în emiterea art. VII din ordonanță. Oare, de ce?

Militarii sunt discriminați față de civili, prin faptul că lor nu li se mai actualizează pensiile. În mod samavolnic termenul «ACTUALIZARE» din conținutul original al Legii 223/2015, a fost schimbat, înlocuit, interpretat, distorsionat cu termenul «INDEXARE» deși sunt termeni diferiți, iar Legea 263, ca și Legea 223 fac distincție clară între aceste noțiuni. Practic, militarii nu mai au nici actualizare nici indexare.

Militarii sunt discriminați față de civili și prin faptul că indexarea cu rata inflației (transformată abuziv în actualizare), la militari se face «cu rata medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea», în vreme ce la civili, pe Legea 263, indexarea se face la «Valoarea punctului de pensie, care se majorează anual cu 100% din rata medie anuala a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reala a câstigului salarial mediu brut realizat».

Se încalcă principiul egalității stipulat în Legea 223/2015, pentru că, prin anularea actualizării pensiilor la creșterea salariilor activilor, se mențin diferențele dintre pensii, funcție de anul ieșirii la pensie, ajungându-se la inechități crase, pe care actualizarea le-ar fi nivelat în timp. Asta în condițiile în care Legea 223/2015 are la bază principiul egalității, prin care se asigură tuturor participanților la sistemul de pensii militare de stat un tratament nediscriminatoriu între persoane aflate în aceeași situație juridică, în ceea ce privește drepturile și obligațiile prevăzute de lege.

Se încalcă însuși principiul sacru al «recunoștinței față de loialitatea, sacrificiile și privațiunile suferite de militari, polițiști și funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și familiile acestora pe timpul carierei», prevăzut la art 2 al Legii 223/2015 și care a stat la baza emiterii acestei legi.

Încălcând toate aceste legi, Constituția însăși, care consfințește egalitatea de șanse și dreptul asupra proprietății, căci pensia este un drept fundamental al omului, se încalcă și principiul predictibilității normelor juridice pentru că emitem legi care astăzi sunt date, iar mâine încălcate, modificate, zdrobite, desfigurate de chiar cei care le-au emis. În final, dar nu în ultimul rând, ba poate chiar cel mai important lucru este că nu ne putem pronunța și nu putem vota această Ordonanță 59/2015, deoarece se află pe masa Curții Constituționale.

Vă informez, stimați colegi, că, în data de 06.02.2018, Tribunalul Suceava, «în baza art. 29 alin. (4) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. VII pct. 2 din OUG nr. 59 din data de 04.08.2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul pensiilor de serviciu, excepţie invocată de contestatorul Pascari Emanuel Cătălin».

Cauza a fost înregistrată la CCR cu numărul 236D/2018. Așadar, nu putem decide pe această speță până la soluționarea cauzei de către CCR, decât dacă eliminăm articolul buclucaș. Oare, chiar vrem să ne batem joc de tot ce am pretins cândva că respectăm și apărăm? Oare, nu mai avem nici respect, nici bun simț, nici măcar milă de cei care ne-au ales și cărora le-am promis și jurat că le vom respecta drepturile?

Nu este de ajuns că, prin emiterea acestei ordonanțe în iulie 2017, s-a cauzat o hemoragie cu efecte incalculabile asupra Sistemului Național de Apărare, pentru care, în orice altă țară, emitentul ar fi fost trimis în judecată și condamnat pentru diminuarea capacității de apărare a țării, poate chiar trădare? Cât crede actualul guvern că își va mai bate joc de militari?

Eu, în dubla calitate de parlamentar și militar în retragere, vă solicit, stimați colegi din arcul guvernamental, să vă aplecați urechea la drepturile «Mării Mute», să călcaţi în picioare drepturile propriilor pensii sau ale cui vreți dumneavoastră, dar nu ale militarilor, căci cele ale militarilor sunt stropite cu sânge în misiunile în care tot dumneavoastră i-ați împins. Dacă veți menține articolul VII din Ordonanța 59/2017, după ce veți vota, să vă priviți mâinile. Nu vor mai fi niciodată curate!

Solicit, așadar, tuturor colegilor care consideră că au încă mâinile curate, să voteze eliminarea art VII din Ordonanța 59/2017 sau retrimiterea la Comisii, inclusiv Comisia pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor, pentru a putea primi și punctul de vedere scris al Ministerului Apărării Naționale, punct de vedere pe care domnul Fifor s-a ferit să îl exprime până în prezent, dar și pentru a face amendamentele ce se impun în lumina celor prezentate și în numele dreptății sociale pe care Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale o calcă în picioare cu atâta lipsă de eleganță”, arată deputatul Dumitru Lupescu într-o declaraţie politică prezentată în Parlamentul României.

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!