Conectați-vă cu noi

POLITIC

Puterea şi Opoziţia, discuţii la Comisia de la Veneţia pe tema legilor justiţiei!

Publicat

pe

Sursa foto: psnews.ro

Senatorul PSD de Dâmboviţa, Titus Corlăţeanu, în calitate de preşedinte al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a prezentat presei detalii din cadrul discuţiilor pe care demnitarii coaliţiei de guvernare, dar şi cei din opoziţie, le-au purtat cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia pe tema fierbinte a celor trei legi ale Justiţiei, pe necesitatea modificărilor aduse acestor acte normative.

„A fost o discuţie la care au participat cam toţi membrii delegaţiei parlamentare a României la Consiliul Europei, Putere şi Opoziţie, cu exprimarea poziţiilor pe care îmi imaginez că le cunoaşteţi.

A fost o discuţie profesionistă în care, cel puţin noi, din partea coaliţiei majoritare, am explicat de ce sunt necesare aceste modificări ale celor trei legi ale Justiţiei care sunt fundamentate şi pe soluţiile Comisiei de la Veneţia în alte cazuri celebre, cazul Ungariei, Republicii Moldova, Macedonia, Letonia, şi care au fost judecate în marea lor majoritate drept constituţionale de Curtea Constituţională în două sau chiar trei atacuri de constituţionalitate.

Acolo unde au apărut câteva probleme, ele au fost refăcute de Parlament. Totodată, am subliniat faptul că dezbaterea a fost largă, transparentă, inclusiv cu CSM-ul, asociaţiile de magistraţi prezente. Şi, de altfel, majoritatea acestor amendamente au fost propuse de asociaţiile de magistraţi şi de CSM. Vom vedea care este evaluarea Comisiei de la Veneţia, dar, din ce am înţeles, nu se vor concentra pe toate aspectele din lume, ci doar pe câteva dintre chestiunile care, să spunem, au generat controverse”, a declarat senatorul Titus Corlăţean.

ALEGERI

Cristian Daniel Stan merge la victorie cu o echipă de forță pentru Primăria Târgoviște

Publicat

pe

Orice s-ar spune, actualul edil al municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan este greu de învins în alegerile locale din data de 27 septembrie, asta ca să nu spunem aproape imposibil, chiar dacă am putea fi acuzaţi de subiectivism. Paleta realizărilor în plan socio-educativ, cultural-sportiv şi edilitar este cea mai bogată din 1990 încoace. Acesta este adevărul.

Consiliul Muncipal va fi mult mai disputat şi alcătuit, în final, din reprezentanţi ai mai multor partide, ceea ce va crea oarece probleme la formarea unei majorităţi, dar, actualul primar, potrivit tuturor sondajelor şi ecoului venit din cartierele târgoviştene, de la oameni, va rămâne în fruntea executivului încă patru ani.

Astăzi – 14 august, Cristian Daniel Stan și echipa PSD pentru Consiliul Municipal şi-au depus candidaturile la Circumscripţia Electorală Târgovişte. Oficial social-democraţii târgovişteni au intrat în cursa electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020. La evenimentul de depunere a dosarelor de candidaţi au fost prezenţi, pentru a asigura o susţinere forte, preşedintele PSD Dâmboviţa – deputatul Corneliu Ştefan, vicepreşedintele Radu Popa şi parlamentarii Claudia Gilia, Carmen Holban şi Marian Ţachianu.

În afară de tovarăşii de luptă pe tărâmul administraţiei publice şi al realizărilor în plan administrativ, respectiv viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, lista este completată cu oameni de valoare din municipiul Târgovişte, personalităţi în diferite domenii de activitate – cultural, didactic, ştiinţific, business.

Un mare câştig pentru echipa PSD Târgovişte îl reprezintă prezența pe lista de consilieri locali a directorului Bibliotecii Judeţene – Agnes Terezia Erich, a profesoarei Gabriela Istrate – fost inspector şcolar adjunct, adusă de curând în ograda social-democraţiei, a omului de afaceri Tudorică Răducanu – fost viceprimar al Târgoviştei şi liderul Partidei Romilor Pro Europa, a tinerei Ana Maria Gheorghe – prezentă în sfera activităţilor cultural-artistice, intrată de curând în PSD, a managerului Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa – Adrian Dumitru, a profesorului universitar Ioan Corneliu Săliştean, a fostului viceprimar Eugen Pătraşcu, a managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă dr. Claudiu Dumitrescu, care, să fiu subiectiv, ar fi meritat câteva locuri mai în faţă, dar nu ştim noi exact care sunt calculele partidului şi nici nu ne-am propus să facem comentarii pe această temă.

„Am lângă mine cea mai bună echipă de consilieri pe care o prezintă un partid politic. Și nu spun lucrul acesta pentru a exagera, o spun pentru că acesta este adevărul. Sunt oameni cu cariere profesionale deosebite, oameni care înseamnă foarte mult în domeniile în care activează.

Depun această candidatură cu gândul de a continua proiectele importante pe care le avem la nivelul municipiului Târgoviște, cu gândul de a demara alte proiecte, de a începe alte investiții utile pentru comunitate. O să fac cea mai corectă promisiune, o să-mi iau cel mai corect angajament: promit că nu mă voi schimba. Dacă activitatea mea, dacă activitatea noastră de până acum este apreciată, atunci, cu siguranță, încrederea târgoviștenilor se va vedea și la momentul votului.

Vreau să le mulțumesc celor 19.200 de târgovișteni care ne-au acordat încrederea, semnând listele de susținere pentru candidații la Consiliul Local, pentru candidatul la Primărie, pentru candidații la Consiliul Județean și pentru președintele Consiliului Județean din partea Partidului Social Democrat. Este o mare responsabilitate, suntem conștienți de acest lucru, dar am convingerea că ne vom ridica la înălțimea așteptărilor.

Îi mulțumesc președintelui PSD Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, pentru faptul că este alături de noi, că ne susține, el fiind cea mai bună opțiune, o spun încă o dată, pentru președinția Consiliului Județean Dâmbovița. Sunt convins că în seara zilei de 27 septembrie vom sărbători cu toții o victorie a acestei echipe, dar mai ales o victorie a târgoviștenilor care vor continua pe acest traseu al dezvoltării, al investițiilor și al respectului față de cetățean”, a precizat Cristian Daniel Stan.

Un discurs optimist, încrezător în victorie, în sprijinul dâmboviţenilor şi al târgoviştenilor pentru echipa PSD a avut şi liderul social-democraţilor dâmboviţeni, deputatul Corneliu Ştefan.

„Asistăm la un moment deosebit pentru comunitatea locală din municipiul reședință de județ – depunerea candidaturilor pentru funcția de primar și pentru poziţiile de consilieri locali din partea Partidului Social Democrat. Astăzi, de la Târgoviște, vom da un semnal puternic pentru toate echipele PSD din fiecare localitate, vom da un semnal puternic și pentru administrațiile locale. Așa cum a spus actualul și viitorul primar al municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, avem cea mai puternică echipă, avem cea mai determinată echipă, pentru a câștiga aceste alegeri și în municipiul Târgoviște, dar și în județul Dâmbovița.

Venim în fața dâmbovițenilor și a târgoviștenilor cu proiecte concrete. Venim în fața târgoviștenilor cu lucruri serioase, care s-au întâmplat în ultimul mandat al actualului primar. Îl felicit pe Cristi Stan și echipa sa de consilieri locali pentru toată activitatea pe care au avut-o în acest mandat. Le urez succes tuturor colegilor mei din Partidul Social Democrat care vor candida pentru Consiliul Local al Municipiului Târgoviște. Vreau să-i urez succes lui Cristi Stan și, nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc tuturor târgoviștenilor și dâmbovițenilor pentru susținerea care ne-au acordat-o în toată această perioadă de precampanie.

Pe 27 septembrie mergem doar la victorie! Vom câștiga Primăria Municipiului Târgoviște! Vom câștiga majoritatea în Consiliul Local și vom câștiga președinția Consiliului Județean Dâmbovița. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Candidații PSD pentru Consiliul Local Municipal Târgoviște: Cătălin Rădulescu, Monica Cezarina Ilie, Agnes Terezia Erich, Prisăcaru Ciprian, Gabriela Istrate, Andrei Eduard Tudora, Ana-Maria Gheorghe, Tudorică Răducanu, Ioan Corneliu Sălișteanu, Doina Nicoleta Boboacă-Mihăescu, Constantin Cozma, Alexandu Bugyi, Ion Cucui, Paul Ciprian Patic, Florin Emil Nicolae Badea, Adrian Dumitru, Ioana Mădălina Sandală, Adrian Stănescu, Gabriel Cristian Ene, Eugen Pătrașcu, Claudiu Dumitrescu, Valentin Tiberiu Hossu, George Florin Ionete, Ionuț Oprea, Diana Luchiana Oprea, Ionel Niculescu.

Citește în continuare

ALEGERI

Emanuel Spătaru, start pentru un nou mandat de primar al comunei Răzvad

Publicat

pe

Primarul comunei Răzvad, județul Dâmbovița, Emanuel Spătaru, și-a depus, astăzi – 14 august 2020, candidatura pentru un nou mandat, împreună cu echipa sa pentru Consiliul Local.

„Suntem la finalul a patru ani în care am reușit să facem foarte multe lucruri bune pentru comuna Răzvad. Suntem o echipă mai ambițioasă decât acum patru ani și îi rugăm pe cetățeni să aibă în continuare încredere în noi și să ne fie alături în toate proiectele pe care le avem de parcurs. De asemenea, le mulțumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-au acordat în acești patru ani. Succesul va fi cu siguranță de partea echipei PSD.

Sigur, este o perioadă de campanie electorală, în care unii ne atacă, spunând lucruri nu tocmai frumoase. Noi nu facem așa. Le urăm adversarilor politici să fie sănătoși. Din păcate, ei au râs de mine fiindcă m-am îmbolnăvit. Suntem o echipă de oameni tineri, determinați, serioși și, cred eu, vom avea rezultate mai bune. Dacă în acești patru ani, cu mai puțină experiență, am reușit să facem atâtea lucruri bune pentru Răzvad, în următorii patru ani, după ce am acumulat atâta experiență, vom face mai multe lucruri bune și mai repede”, a declarat primarul Emanuel Spătaru.

Au fost prezenți la depunerea dosarelor cu semnăturile de susținere a candidaților PSD pentru comuna Răzvad (primar și consilierii locali) liderul PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan – candidat pentru președinția Consiliului Județean Dâmboviţa, și actualul președinte al CJ – Alexandru Oprea.

„Le mulțumesc locuitorilor comunei Răzvad pentru încrederea pe care au arătat-o acum patru ani echipei PSD, o echipă care a demonstrat că poate să implementeze proiecte majore pentru comunitatea locală. Este o echipă puternică, o echipă tânără care va câștiga cu siguranță alegerile din 27 septembrie. Îi asigur pe cetățenii din comuna Răzvad că vom duce la bun sfârșit proiectele aflate în derulare și vom iniția și alte investiții pentru Răzvad și pentru județul Dâmbovița”, a spus deputatul Corneliu Ștefan – preşedintele PSD Dâmbovița și candidatul pentru CJ.

La rândul său, actualul președinte al Consiliului Județean Dâmboviţa – Alexandru Oprea a punctat că locuitorii comunei Răzvad au făcut cea mai bună alegere în urmă cu patru ani și i-a îndemnat să meargă mai departe pe mâna echipei primarului Emanuel Spătaru.

„Sunt mândru că am condus această organizație comunală și cred că rezultatele s-au văzut. În urmă cu patru ani, veneam cu un candidat la Primăria Răzvad extrem de tânăr, un om în care eu am avut încredere și care a demonstrat că a făcut ceea ce trebuia să facă pentru comuna Răzvad. Emi a venit atunci cu un slogan de campanie extrem de curajos – Împreună construim viitorul! – și le vorbeam oamenilor din Răzvad despre faptul că ne doream să se vorbească despre Răzvad ca despre o comună europeană. Munca din acești patru ani se vede. Ce am promis s-a întâmplat”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!