Connect with us

ACTUALITATE

100 de invitaţi au citit poveşti copiilor în grădiniţele din Dâmboviţa!

Publicat

pe

50 de educatoare din 30 de grădiniţe din judeţul Dâmboviţa s-au implicat în proiectul „Fiecare copil merită o poveste” derulat de Asociaţia OvidiuRo şi au organizat, în perioada 1-15 iunie, sub genericul „100 de invitaţi citesc poveşti copiilor”, sesiuni interactive de lectură.

Startul acestei frumoase acţiuni s-a dat la Grădiniţa Drăgăeşti-Pământeni, comuna Măneşti, centru-pilot al programelor derulate de Asociaţia OvidiuRo. Invitat special a fost prof. Sorin Ion – inspector şcolar general ISJ Dâmboviţa.

Caravana „Fiecare copil merită o poveste” a avut ca obiectiv creșterea calității activităților de dezvoltare a limbajului în grădinițele din localităţile sărace și formarea profesorilor pentru modulul educațional „Șotron Doi”, ediția 2018, şi a ajuns, pe parcursul celui de-al doilea semestru al anului şcolar 2017-2018, în judeţele cu un număr mare de comunităţi defavorizate.

Modulul „Șotron Doi” constă în 10 sesiuni săptămânale prin care copiii de doi ani sau mai mari care, din diverse motive, nu au descoperit încă grădinița, și părinții lor, se familiarizează cu mediul structurat de învățare. OvidiuRo a pus la dispoziția profesorilor voluntari un kit de resurse educaționale care să susţină activităţile derulate.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Tânărul Dragoș Lucian Predescu, 28 de ani, este noul prefect al județului Argeș

Publicat

pe

Județul Argeș are de astăzi, 12 aprilie 2024, un nou prefect, după ce Radu Perianu a demisionat întrucât va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Noul reprezentant al Guvernului în Argeș este liberalul Dragoș Lucian Predescu, în vârstă de 28 de ani. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și a profesat avocatura. În 2021, a fost numit subprefect al județului Argeș, iar din 2022 a fost director al Cancelariei Prefectului Județului Argeș.

“Vin cu bună credință și încrezător că pot arăta că generația tânără poate face lucruri foarte bune dacă i se oferă șansa. Îi mulțumesc pentru încredere prefectului Radu Perianu. Am făcut o echipă foarte bună la Instituția Prefectului județului Argeș și experiența acestor ani o voi folosi pentru a lua cele mai bune decizii din noua poziție. Îmi doresc să fiu un prefect deschis spre oameni, spre comunicare, așa cum aș vrea să fie toate instituțiile publice. Voi continua proiectele prefectului Radu Perianu”, a fost mesajul transmis de noul prefect al județului Argeș – Dragoș Lucian Predescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite