Connect with us

Dâmboviţa

Lider ALDE: Statul de drept, abuzat de procurori şi serviciile secrete!

Publicat

pe

Preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, aduce critici dure statului paralel, instituţiilor de forţă şi protocoalelor încheiate între SRI, Parchete şi înaltele instanţe judecătoreşti. Prin realizarea unor asemenea cooperări, logica firească a statului de drept a fost încălcată în mod flagrant, iar politica şi justiţia au fost subordonate serviciilor secrete.

„Sub pretextul combaterii corupţiei, serviciile au capturat întregul stat şi au devenit ele însele cea mai mare sursă de corupţie şi abuz pe care România a experimentat-o vreodată. Protocolul semnat între ÎCCJ şi SRI reprezintă dovada cea mai clară că instanţa supremă din justiţia din România a fost aservită serviciilor de informaţii şi a atins punctul maxim de gravitate.

Puterea judecătoarească s-a transformat, din păcate, într-o putere politică, iar acţiunile din ultimii ani ale procurorilor au transformat România într-o moşie proprie, în care şi-au arogat dreptul de a selecta atât clasa politică, dar şi deciziile guvernului şi ale parlamentului.

Este regretabil că protocoalele secrete încheiate între SRI și diferite instituții au avut drept țintă fabricarea de dosare oamenilor nevinovați și s-a urmărit ca frica să fie ridicată la rang de instituție distinctă în România. Instituirea fricii în rândul cetățenilor a dat naștere unei fantome cu drept de decizie în partide, cu drept de vot în parlament și cu drept de condamnare în justiție.

A venit momentul să spunem stop acestor abuzuri! Situația actuală nu mai poate continua. Aceste înțelegeri secrete trebuie să înceteze. Încrederea cetățenilor arătată prin vot și reconfirmarea acesteia, prin susținerea din 9 iunie în cadrul mitingului organizat, ne obligă să ducem până la capăt această luptă împotriva abuzurilor. Alianței Liberalilor şi Democraţilor Dâmbovița nu îi este teamă, dragi dâmbovițeni! Nu ne este teamă de DNA, nu ne este teamă de protocoalele secrete și nici de ziua următoare, în care nu se știe căruia dintre noi i se mai fabrică dosare.

ALDE Dâmbovița luptă pentru români si alături de români! Frica de dosare a ajuns să marcheze decizia oricărui angajat care vrea să facă ceva bun pentru țara sa, dar și viața personală a fiecărui român.

Oamenii, dacă merg în fața judecătorilor, trebuie să aibă convingerea că justiția nu este cu nimic și de nimeni influențată, iar cetățenii de rând pot să aibă parte de o judecată corectă și dreaptă, iar soarta lor nu depinde de anumite relații oculte sau de anumite interese politice, economice, chiar mafiote.

Este momentul să ne unim forțele, toți cei care credem în statul de drept, în valorile democratice, în principiul reprezentării, în suveranitatea poporului si în ideea de societate civilă”, a declarat Ionel Petre – preşedintele ALDE Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. moshu49

    iunie 19, 2018 at 11:15 pm

    ia să te văz io acum, zmăule, după votarea Codului lui Hammurabi, pardon, Dragnea ot Alexandria (TR), cum îți reperezi onoarea după ce Elute te-a abuzat iar singura dovadă este o înregistrare video care mai nou nu mai este considerată probă?
    bucurați-vă pînă la alegerile următoare de statul de drept și democratura nou instituite de voi! 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

A murit Ghiorghi Zotic, patronul Ziarului Dâmbovița. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

Am aflat cu durere că astăzi, cu doar câteva ore în urmă, a încetat din viață într-un spital din Capitală cunoscutul om de afaceri Gheorghi Zotic, patronul Ziarului „Dâmbovița”. Avea doar 68 de ani, dar se lupta de mai multă vreme cu o boală cruntă…

Gheorghi Zotic a investit masiv și în sportul rege, fotbalul, ținând în viață, într-o perioadă dură din punct de vedete economic, Fotbal Club Municipal Târgoviște. La Șotânga, comuna sa natală, înființase Academia de Fotbal, unde încuraja și pregătea tinerele talente.

Gheorghi Zotic a cochetat și cu politica, dar s-a retras din această zonă. În ultimii ani, afaceristul s-a detașat și de viața publică, preferând să-și vadă de sănătate, să stea mai mult în preajma familiei.

L-am cunoscut foarte bine pe Gheorghi Zotic în perioada în care am lucrat ca reporter de investigații la Ziarul Dâmbovița. Tipul șefului care ținea la oameni, îi prețuia și dojenea părintește atunci când greșeau. Avea mereu pregătite sfaturi pentru fiecare om din echipa sa. Prin trecerea la cele veșnice a domnului Gheorghi Zotic, „șefu”, cum îi ziceam cu toții, golul rămas în peisajul public dâmbovițean, în sufletele noastre, s-a adâncit. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Trooper a făcut senzație la Festivalul Peștera-Padina

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a organizat, în acest sfârșit de săptămână, Festivalul „Peștera – Padina”, eveniment desfășurat în Munții Bucegi, zona „Telecabina Peștera”.

„Fiecare dintre cele trei zile ale festivalului (23 – 25 iulie) a promovat câte un gen muzical, cu sprijinul talentului unor mari artiști români, în mijlocul naturii și al atracțiilor turistice oferite de zona Masivului Bucegi.


Astfel, în prima zi a festivalului, în cadrul spectacolului folcloric susținut de Orchestra Populară Chindia, sub bagheta dirijorului Ionuț Dumitrescu, publicul s-a putut bucura de cântecul popular prin invitații săi, artiști de seamă ai folclorului românesc: Ionuț Dolănescu, Florentina Mîinea, Simona Dinescu, Niculina Stoican, Constantin Enceanu și Nicoleta Vasile.


În a doua zi a festivalului, în zona Telecabina Peștera au răsunat ritmuri de rock simfonic. Orchestra Simfonică Muntenia, condusă de apreciatul dirijor Daniel Jinga, a susținut un concert extraordinar, urmat de un al doilea concert al serii, oferit de tenorul Florin Georgescu, solistul Alin Dincă și formația Trooper.

Ultima zi a Festivalului „Peștera-Padina” va fi dedicată muzicii ușoare și de petrecere, atmosfera de bunăvoie și distracție din inima munților Bucegi fiind asigurată de cunoscutul solist Nelu Vlad și formația Azur”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

Sâmbătă – 24 iulie, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost prezent în mijlocul turiștilor.

„Mă bucur că, în acest an, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură, a readus în atenția publicului iubitor de muzică Festivalul „Peștera – Padina”, un eveniment care își propune pe lângă actul cultural să promoveze Munții Bucegi și turismul la mare altitudine.

Zona montană a județului Dâmbovița este una deosebită, cu peisaje absolut fascinante, fiind o alternativă excepțională pentru petrecerea timpului liber sau a concediilor.

Așa cum am mai spus, voi susține toate demersurile menite să aducă popularitatea binemeritată acesei zone și voi promova la nivelul aparatului Consiliului Județean Dâmbovița, acele proiecte care să pună în valoare potențialul acesteia”, ne-a declarat președintele CJ Dâmboviţa  – Corneliu Ștefan. 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT