Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Municipiul Târgovişte va avea liceu tehnic militar!

Publicat

pe

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, care se află, astăzi, într-o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, la invitaţia vicepreşedintelui Senatului – Adrian Ţuţuianu, a declarat că municipiul Târgovişte va deveni un centru de referinţă al Armatei Române.

În primul rând, centrul de mentenanţă pentru echipamentele militare de la Teiş este unul pilot şi va beneficia, în perioada imediat următoare, de investiţii majore, atât în partea de infrastructură, cât şi în ceea ce priveşte angajarea de personal şi dotarea cu echipamente adecvate tehnicii de ultimă generaţie.

„Nu întâmplător am ales acest centru, nu întâmplător am ales Târgovişte. Suntem într-un judeţ care este unul etalon pentru ceea ce înseamnă industria naţională de apărare, cu unităţi de profil care se mişcă foarte bine. Sunt poate unele dintre cele mai interesante din industria naţională de apărare, pe care le-am vizitat împreună cu dl. ministru Ţuţuianu (nota redacţiei: fost ministru al Apărării Naţionale) în urmă cu luni bune, şi pe care, ca MApN, intenţionăm să le sprijinim prin comenzile pe care le adresăm”, a spus ministrul Apărării Naţionale, după ce a vizitat centrul de mentenanţă de la Teiş.

Mihai Fifor a mai precizat că senatorul Adrian Ţuţuianu i-a prezentat câteva idei extrem de interesante, pe care le-a preluat deja în vederea materializării. Între acestea, înfiinţarea unui liceu tehnic militar la Târgovişte.

„Nevoia de forţă de muncă bine calificată este foarte mare şi nu ne referim doar la maiştri militari pe care îi şcolarizează în momentul de faţă unităţile de învăţământ ale MApN. Propunerea domnului Ţuţuianu este extrem de bine venită, pentru că putem să obţinem într-un liceu militar tehnic acea forţă de muncă necesară, iată, în facilităţi de genul acesta, pentru că intenţia noastră este să dezvoltăm, în perioada următoare, şi celelalte centre de mentenanţă ale MApN şi vom avea probleme să găsim forţă de muncă bine calificată.

Pe de altă parte, discutăm de înfiinţarea unui nou liceu, o nouă unitate de învăţământ în structura MApN. Vă reamintesc că, anul acesta, redeschidem la Constanţa Liceul Militar de Marină, o unitate de învăţământ care au făcut fală MApN şi de care este foarte mare nevoie”, a spus ministrul Fifor.

Optimist, senatorul Adrian Ţuţuianu a declarat că, în 2019, s-ar putea organiza admitere la liceul tehnic militar de la Târgovişte, unitate care se va înfiinţa prin preluarea unui liceu tehnologic.

„În felul acesta, dezvoltăm învăţământ militar la Târgovişte, dar răspundem şi nevoii de a avea personal calificat în centrele de mentenanţă şi în industria de apărare autohtonă. Lipsa specialiştilor este o problemă majoră. Media de vârstă a personalului în industria de apărare este astăzi de 54 de ani. Practic, riscăm ca, în 4-5 ani de zile, dacă nu luăm măsuri precise, să rămânem fără personal specializat”, a punctat Adrian Ţuţuianu.

Programul ministrului Mihai Fifor în judeţul Dâmboviţa continuă cu o vizită la fostul Spital Mănăstirea Dealu, care ar urma să fie transformat într-un centru de recuperare pentru militari. Proiectul Asociaţiei Veteranilor şi Veteranilor cu Dizabilităţi Sf. Mare Mucenic Dimitrie ar putea fi preluat de Ministerul Apărării Naţionale, ceea ce înseamnă şanse în plus să fie materializat mai repede. În acest sens, se vor întreprinde demersuri pentru ca locaţia să fie transferată în proprietatea MApN, iar Primăria Târgovişte să primească, în schimb, cele 19 hectare de teren din zona străzii I.E. Florescu, urmând ca unitatea militară de acolo să fie relocată la Teiş.

sdr

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT