Conectați-vă cu noi

Prahova

Tânără, accidentată grav în Munţii Bucegi!

Publicat

pe

Sursa foto: republikanews.ro

O tânără care s-a aventurat în Munţii Bucegi pe un traseu dificil, nemarcat şi nerecomandat turiştilor neobişnuiţi cu muntele, a suferit un grav accident, fiind nevoie de intervenţia salvamontiştilor pentru a o recupera de pe munte.

Femeia se afla cu mai mulţi prieteni pe Valea Albă din Bucegi, în momentul în care a alunecat şi a suferit câteva leziuni care au pus-o în imposibilitatea de a se mai deplasa. Echipele de salvatori de la Buşteni au plecat imediat la faţa locului.

Operaţiunile de transport a rănitei au fost complicate, ţinându-se cont de relieful deosebit de accidentat din acea zonă, dar şi de capriciile vremii – ploaie şi ceaţă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

A fost resfințită Crucea de pe Caraiman, cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan

Publicat

pe

Luni – 30 noiembrie 2020, a avut loc, în cadrul unui ceremonial militar-religios, resfințirea „Crucii comemorative a eroilor români din Primul Război Mondial”, cunoscută drept „Crucea de pe Caraiman”. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Nifon – Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei. La ceremonial a participat ministrul Apărării Naționale – Nicolae Ciucă, alături de generali, ofițeri și militari din toate unitățile de vânători de munte ale Armatei României, reprezentanți ai administrației publice, ai Jandarmeriei Montane și ai Salvamont, dar și cetățeni. De asemenea, a fost prezentă o formație a Asociației “Tradiție militară”.

A urcat în Bucegi și Nicolae Posta, membru al Filialei “Mihai Viteazul” Dâmbovița a Cultului Eroilor “Regina Maria”, care a dus steagurile Cultului Eroilor și al Municipiului Târgoviște la acest eveniment național. Domnia sa dezvăluie pentru cititorii noștri câteva informații despre Crucea de pe Caraiman.

„Construcția Crucii comemorative a eroilor români din Primul Război Mondial, cunoscută ca și Crucea de pe Caraiman, a fost iniţiată de Regele Ferdinand I şi Regina Maria ca omagiu adus eroilor care şi-au jertfit viaţa în Războiul de Reîntregire. La vremea respectivă, mobilizând un număr mare de tineri, Societatea Cultul Eroilor a avut o contribuţie importantă la lucrările desfășurate între anii 1926 și 1928. O parte dintre traversele metalice şi materialele de construcţie au fost transportate cu funicularul Schiel până la Stația, iar de acolo de carele cu boi ale oamenilor din zonă (în principal, Sinaia, Bușteni sau Poiana Țapului, dar se cunosc și nume ale unor oameni din Pietroșița care au lucrat în zonă).

Crucea de pe Caraiman are înălţimea totală de 39,3 metri (din care 8,35 metri are soclul de piatră) şi o deschidere a braţelor orizontale de circa 15 metri.  Ca urmare a demersurilor pe care Alexandru Dan Bartoc le-a făcut în anul 2013, acest monument a fost desemnat de către Guinness World Records ca fiind cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan. Practic, ea nu este amplasată pe un vârf, ci în Șaua Caraiman, la altitudinea de 2291 m și este vizibilă de pe toată valea Prahovei (normal, zona montană) și din multe puncte ale masivului Bucegi.

Monumentul a fost reabilitat de Ministerul Apărării Naționale cu fonduri europene în perioada 2016-2018, după ce acesta a fost trecut de la Municipalitatea Bușteni la acest minister. Lucrările au durat în total 11 luni și s-au desfășurat în ultimele trei veri. Vopseaua veche a fost curățată, iar structura metalică a fost acoperită cu un strat anticoroziv, au fost montate lămpile electrice și instalațiile interioare de iluminat și a fost realizată instalația de ventilație în subsol. La interior au fost amenajate săli de expoziții. La etaj, prin imagini, este rememorată construcția monumentului, iar la parter este amenajată o expoziție dedicată Primului Război Mondial, eroilor neamului și bătăliilor de pe Valea Prahovei”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Spitalul din Câmpina are nevoie urgent de medici

Publicat

pe

Situație critică la Spitalul din Câmpina, unitate suport pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19. Conducerea instituției medicale solicită primului ministru Ludovic Orban, Departamentului Pentru Situații de Urgență, Prefecturii Prahova și Direcției de Sănătate Publică să se implice pentru rezolvarea cu celeritate a solicitării de a asigura spitalul cu medici specializați în medicină internă. În caz contrar, unitatea nu mai poate asigura gărzile în cele opt zile rămase până la sfârșitul lunii. S-a ajuns în situația disperată ca trei medici să aibă grijă de 60 de pacienți, iar numărul bolnavilor este intr-o continuă creștere.

„Toate acestea au dus la depășirea orelor de lucru stabilite prin contract, situație pe care am înțeles-o datorită contextului epidemiologic: am asigurat continuitatea gărzilor, ne-am desfășurat în paralel activitatea în ambulatoriul de specialitate, am asigurat consultațiile interdisciplinare, consultațiile urgențelor COVID și non-COVID în CPU, am suplinit absența medicilor din CPU care au fost detașați 30 de zile UPU a Spitalului Județean de Urgență Ploiești și apoi au fost depistați COVID pozitiv”, se precizează în adresa trimisă de Spitalul Municipal Câmpina către instituțiile superioare.

Se mai prezintă în document și situația instalațiilor de alimentare cu oxigen, faptul că există riscul ca acestea să fie suprasolicitate având în vedere numărul mare de pacienți.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!