Conectați-vă cu noi

Giurgiu

Vântul şi ploaia n-au împiedicat voluntarii să ecologizeze malurile Dunării!

Publicat

pe

Sute de voluntari giurgiuveni au participat la o acţiune de ecologizare a malurilor Dunării, cu toate că noaptea a plouat, iar sâmbătă dimineaţa vântul bătea puternic. Acţiunea a avut loc în data de 23 iunie 2018, cu ocazia „Zilei Dunării” şi a constat în colectarea deșeurilor de pe malul Dunării, precum şi în stânga și dreapta Canalului Cama, până la Voestalpine, respectiv Fabrica de Pâine.

Campania a fost organizată de Asociaţia “Prietenii de lângă Tine”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Giurgiu, Garda Mediu, Apele Romane şi Rotary Club Giurgiu.

„Astăzi am curăţat o mică parte din maluri, dar e mult de muncă. Sperăm să se schimbe şi mentalitatea, să fie cât mai puţine deşeuri şi să conştientizeze şi cetăţenii că ape curate înseamnă sănătate”, spune Mariana Mitroi – director executiv Asociaţia „Prietenii de lângă Tine”.

Apelului de colectare a deşeurilor, i s-au alăturat şi partenerii tradiţionali ai asociaţiei: Prefectura Giurgiu, Consiliul Judetean Giurgiu si ADI „Management eficient al deșeurilor”, institutiile subordonate Primăriei Giurgiu (GSL, GSP, ADPP, Poliţa Locală), structurile MAI (Inspectoratul de Politie Judetean Giurgiu, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Giurgiu, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenţă Giurgiu), Girexim – operatorul de salubritate, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semintelor, Biserica Tinerilor “Buna Vestire”, elevi, profesori şi, nu iîn ultimul rând, Cercetaşii României.

“E murdar malul apei, dar este mai puţin ca altădată. De la an la an, cantitatea de deşeuri adunată din natură este mai mică. Asta înseamnă că parteneriatul nostru cu Asociaţia «Prietenii de lângă Tine» este unul benefic. Mulţumesc tuturor celor care astăzi au fost «Prietenii Dunării», în ciuda vremii neprietenoase și care au oferit din timpul și energia lor pentru natură, indiferent de instituția la care lucrează, partidul sau ONG-UL din care fac parte“, a declarat Nicolae Barbu – primarul municipiului Giurgiu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

Incendiu într-un bloc din Giurgiu. 25 de persoane au fost evacuate

Publicat

pe

25 de persoane au fost evacuate, în această după-amiază, în jurul orei 18:00, dintr-un bloc situat pe bulevardul Mihai Viteazul din municipiul Giurgiu, după ce podul clădirii și acoperișul au fost cuprinse de flăcări.

Pompierii s-au deplasat la fața locului cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o cisternă și o ambulanță SMURD. Cadrele ISU au constatat că în blocul respectiv este o singură scară locuită, cealaltă fiind în construcție.

„Intervenția de localizare și stingere a incendiului s-a desfășurat concomitent prin exteriorul blocului, folosind autospeciala de intervenţie și salvare de la înălțime și prin scara interioară.

În incendiu au ars aproximativ 300 mp de astereală și căpriori din acoperișul blocului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul.

O femeie care locuiește la parterul blocului, în vârstă de 71 de ani, a fost evaluată de echipajul SMURD și supravegheată în ambulanță până în momentul în care locatarii au putut reveni în apartamente”, se precizează într-un comunicat remis de ISU Giurgiu.

La acțiunea de evacuare a locatarilor și îndepărtarea acestora din zonă imobilului au participat și jandarmii.

Citește în continuare

Giurgiu

Mașină în flăcări pe DJ 401, în Giurgiu

Publicat

pe

Un șofer a scăpat nevătămat fiindcă a avut prezența de spirit să iasă din mașină imediat ce a văzut că iese fum de la motor. Incidentul s-a petrecut, în această seară, pe DJ 401, la ieșire din localitatea Palanca, județul Giurgiu. Autoturismul a fost cuprins cu rapiditate de flăcări, deși mai mulți conducători auto au încercat să stingă incendiul folosind extinctoare.

„La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au stins incendiul în limitele găsite. Cel mai probabil evenimentul a fost provocat de un scurtcircuit. În ultimele zile, în județul Giurgiu au avut loc trei incendii de autoturisme”, se precizează într-un comunicat remis de ISU Giurgiu.

Pentru a preveni astfel de cazuri, luați următoarele măsuri:
– verificaţi instalaţia electrică;
– nu faceți improvizații la instalația electrică;
– asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
– verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;
– verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT