Connect with us

Giurgiu

Vântul şi ploaia n-au împiedicat voluntarii să ecologizeze malurile Dunării!

Publicat

pe

Sute de voluntari giurgiuveni au participat la o acţiune de ecologizare a malurilor Dunării, cu toate că noaptea a plouat, iar sâmbătă dimineaţa vântul bătea puternic. Acţiunea a avut loc în data de 23 iunie 2018, cu ocazia „Zilei Dunării” şi a constat în colectarea deșeurilor de pe malul Dunării, precum şi în stânga și dreapta Canalului Cama, până la Voestalpine, respectiv Fabrica de Pâine.

Campania a fost organizată de Asociaţia “Prietenii de lângă Tine”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Giurgiu, Garda Mediu, Apele Romane şi Rotary Club Giurgiu.

„Astăzi am curăţat o mică parte din maluri, dar e mult de muncă. Sperăm să se schimbe şi mentalitatea, să fie cât mai puţine deşeuri şi să conştientizeze şi cetăţenii că ape curate înseamnă sănătate”, spune Mariana Mitroi – director executiv Asociaţia „Prietenii de lângă Tine”.

Apelului de colectare a deşeurilor, i s-au alăturat şi partenerii tradiţionali ai asociaţiei: Prefectura Giurgiu, Consiliul Judetean Giurgiu si ADI „Management eficient al deșeurilor”, institutiile subordonate Primăriei Giurgiu (GSL, GSP, ADPP, Poliţa Locală), structurile MAI (Inspectoratul de Politie Judetean Giurgiu, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Giurgiu, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenţă Giurgiu), Girexim – operatorul de salubritate, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semintelor, Biserica Tinerilor “Buna Vestire”, elevi, profesori şi, nu iîn ultimul rând, Cercetaşii României.

“E murdar malul apei, dar este mai puţin ca altădată. De la an la an, cantitatea de deşeuri adunată din natură este mai mică. Asta înseamnă că parteneriatul nostru cu Asociaţia «Prietenii de lângă Tine» este unul benefic. Mulţumesc tuturor celor care astăzi au fost «Prietenii Dunării», în ciuda vremii neprietenoase și care au oferit din timpul și energia lor pentru natură, indiferent de instituția la care lucrează, partidul sau ONG-UL din care fac parte“, a declarat Nicolae Barbu – primarul municipiului Giurgiu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

O autoutilitară s-a făcut scrum pe Autostrada București-Pitești

Publicat

pe

O autoutilitară a ars în întregime pe A1, București-Pitești, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Incendiul s-a produs la km 46, în zona localității Vânătorii Mici – ne informează ISU Giurgiu.

„Conducătorul auto și pasagerul care îl însoțea au reușit să iasă la timp din autovehicul și să evacueze bunurile din interior, respectiv echipament și instrumente muzicale. În scurt timp, autoutilitara a fost cuprinsă de flăcări, incendiul fiind stins în limitele găsite”.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit.

Pentru a preveni astfel de evenimente, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri:
– verificaţi instalaţia electrică;
– nu faceți improvizații la instalația electrică;
– asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
– verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;
– verificați perioada de garanție a stingătorului din autovehicul.

Citește în continuare

Giurgiu

Accident cu două victime pe DJ 601, la ieșire din Roata Mică

Publicat

pe

de

Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în această dimineață, după ce autoturismele în care se aflau au fost implicate într-un accident rutier. Evenimentul a avut loc pe DJ 601, la ieșire din localitatea Roata Mică.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

Șoferița unuia din autoturisme, în vârstă de 28 de ani, a fost găsită încarcerată în autoturism, fiind necesară intervenția pompierilor pentru a o putea extrage.

Aceasta era semiconștientă, a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la un spital din capitală.

Cel de-al doilea conducător auto, un tânăr în vârstă de 23 de ani, s-a autoevacuat și a fost transportat cu ambulanța SAJ la spital.
Pompierii au asigurat măsurile PSI la locul evenimentului.

Sursa: ISU Giurgiu

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT