Connect with us

INFO UTIL

Pleci în concediu? Poliţiştii te învaţă cum să ţii hoţii la distanţă!

Publicat

pe

foto arhivă (Sursa: ziarulromanesc.net)

Este vremea concediilor, dar este în acelaşi timp şi perioada când se înmulţesc spargerile de locuinţe, hoţii profitând de faptul că proprietarii sunt plecaţi mai multe zile de la domiciliu.

În acest context, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa vine cu câteva recomandări:
• Nu păstrați în casă sume de bani sau bunuri de valoare! Acestea trebuie ținute în depozite bancare.
• Nu postați pe rețelele de socializare mesaje sau fotografii din care să reiasă că nu sunteți acasă, chiar dacă lipsiți pentru câteva ore.
• Nu vă lăudați cu bunurile pe care le dețineți în locuință!
• Dacă plecaţi pentru o perioadă scurtă, puteţi aprinde luminile, radio-ul sau televizorul.
• În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere. Rugaţi-le să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze astfel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!
• Când plecaţi de acasă încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin diverse metode, respectiv instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă sau colectarea frecventă a corespondenţei, de către un vecin sau o persoană de încredere.
• Încuiaţi uşile și poarta chiar şi atunci când sunteţi la domiciliu ! Nu lăsați ferestrele întredeschise!
• Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să informaţi străinii că aţi plecat de la domiciliu!
• Evitați să permiteți accesul în locuință a unor persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea.
• Manifestați maximă atenție dacă persoane străine pătrund în casa dumneavoastră și nu le lăsați nesupravegheate nici măcar pentru câteva secunde.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Examen de admitere la Școlile de Agenți de Poliție. 1.592 de locuri disponibile

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

În perioada 2 septembrie – 3 noiembrie 2021, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unități de învățământ preuniversitar ale Poliției Române: Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca.

Numărul de locuri, defalcat pe școli, este următorul: 1.292 la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și 300 la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca.

Cererile tip de înscriere se transmit exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, în perioada 2-14 septembrie 2021, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Unitățile de recrutare vor posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite aceste cereri. Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.

Lista cu unitățile de recrutare se regăsește aici – https://www.politiaromana.ro/ro/politia-romana/unitati-teritoriale.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Proba de evaluare a performanței fizice va fi susținută în perioada 29 septembrie – 5 octombrie 2021, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție, astfel:
– Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea;
– Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;
– Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;
– Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;
– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;
– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui.

Candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice vor susține proba de evaluare a cunoștințelor la data de 9 octombrie 2021, iar rezultatele obținute vor fi postate pe site-ul oficial al unității de învățământ pentru care optează.

Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 11 – 31 octombrie 2021.

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 3 noiembrie 2021.

Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/, pe site-ul Poliției Române, https://www.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-2021/admitere-septembrie-octombrie-2021, precum și pe siteurile fiecărei instituții de învățământ:

Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – http://www.scoalapolitie.ro/.

Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca– http://www.scoalapolcj.ro/.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alegeti Atlasms.ro pentru o reclama stradala de calitate!

Publicat

pe

de

Majoritatea oamenilor care detin afaceri sunt constienti de cat de importanta este detinerea unui site web, insa exista foarte multe situatii in care acestia doar le creeaza pur si simplu, le lanseaza si nu se mai ocupa niciodata de acestea, ignorand intretinerea lor. O activitate constanta in mediul online, prin intermediul unui site, prin retele sociale, reclame pe platformele video si asa mai departe, este esentiala pentru un real succes.

Totusi, desi traim in era internetului, era in care activitatea si reclama in mediul online poate face adevarate minuni, nu trebuie sa uitam nici de unde am plecat. Inca ne putem baza pe reclama fizica, tip de reclama care inca are, si cu siguranta va avea si pe viitor, un impact mult mai benefic pentru orice tip de afacere fata de cum v-ati imagina.

De exemplu, autoturismele fac parte din viata noastra de zi cu zi, iar acest fapt nu poate fi contestat. De aceea, prin intermediul acestora se poate face vizibila o afacere, prin acele servicii de colantari auto. De exemplu, cele mai bune solutii pentru Colantari Auto Bucuresti super pret, le puteti descoperii la numai o apasare de buton distanta, accesand site-ul celor de la Atlasms.ro.

Nu trebuie sa uitam nici de acele panouri stradale, precum sunt cele din statiile de autobuz sau acele uriase bannere montate in marile intersectii ale orasului. Tot cei de la Atlasms.ro pun la dispozitia celor care doresc solutii eficiente pentru reclame stradale, Banner Oferta de Pret Bucuresti asa cum nu ati mai intalnit pana acum.

Practic, tot ceea ce aveti nevoie in materie de reclama stradala si nu numai, puteti descoperi la numai un click distanta, accesand Atlasms.ro. Raportul calitate/pret al serviciilor este unul mai mult decat avantajos si, tocmai de aceea, sunteti invitati sa accesati site-ul si cu siguranta puteti descoperi exact acele solutii pe care le cautati. (P)

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT