Conectați-vă cu noi

SOCIAL

SEMNAL: Telefonul mobil face tot mai multe victime în trafic!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Şoferii din România au înregistrat progrese majore în ceea ce priveşte conştientizarea factorilor de risc care pot conduce la accidente grave şi foarte grave, iar acest lucru se datorează campaniilor derulate, la nivel naţional, de către Asociaţia PsihoTrafiq – consideră reprezentanţii Uniunii Europene.

“Suntem onoraţi pentru această nouă nominalizare la «Premiile Comisiei Europene privind Siguranţa Rutieră» şi ne bucurăm că ţara noastră a făcut progrese tot mai mari în ceea ce priveşte prevenţia rutieră. Din nefericire, de la an la an, apar factori noi de risc, iar cel mai recent care ne preocupă pe toţi cei prezenţi la acest eveniment reprezintă distragerea atenţiei de la condus de către telefonul mobil, prin selfie-uri, conversaţii prin SMS sau Messenger, verificarea noutăţilor de pe Facebook sau chiar sesiunile de Facebook Live. În viitorul apropiat intenţionăm să iniţiem campanii ample de conştientizare a şoferilor cu privire la acest nou factor”, declară prof. univ. dr. Mihaela Rus – preşedintele Asociaţiei de Psihologie şi Siguranţă Rutieră PsihoTrafiq.

La evenimentul „Excellence in Road Safety Awards”de la Bruxelles s-a discutat intens pe marginea noilor factori cauzatori de moarte la volan. Un studiu realizat de AT&T în 2015 arată că 70% dintre şoferi sunt distraşi de telefonul mobil, 61% trimit mesaje în timp ce conduc şi 27% socializează pe Facebook, însă reprezentanţii Asociaţiei PsihoTrafiq sunt de părere că aceste procente s-au modificat considerabil în rău până în anul 2018, fiind necesare ample campanii de conştientizare asupra acestui pericol iminent. Prin urmare, este nevoie de măsuri dure având în vedere că numărul cazurilor în care şoferii transmit pe internet direct din trafic s-a înmulţit.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Accident cu patru victime pe DN 73, în județul Argeș

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Argeș

Grav accident circulație în această seară, pe DN73, în comuna Stâlpeni, județul Argeș. La fața locului acționează mai multe echipaje din cadrul ISU și de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Evenimentul rutier, în care au fost implicate două autoturisme, s-a soldat cu patru victime, dintre care două sunt în stare gravă, un bărbat și o femeie, aflați în aceeași mașină – informează ISU Argeș. Din nefericire, a fost declarat decesul celor doi.

 

Citește în continuare

Ialomiţa

Petrecere privată… spartă cu 12 amenzi, în valoare totală de 24.000

Publicat

pe

Foto arhivă

12 persoane au fost amendate de polițiștii din Urziceni, județul Ialomița, întrucât au participat la o petrecere organizată la domiciliul unui bărbat de 51 de ani. Valoarea totală a amenzilor aplicate conform Legii nr. 55/2020 a fost de 24.000 lei.

Reamintim că, în această perioadă, sunt interzise evenimentele private, că măsură de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!