Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Şcoala nr. 6 „Tudor Vladimirescu” Târgovişte va fi extinsă şi modernizată cu fonduri europene

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a depus, astăzi – 4 iulie 2018, la ADR Sud Muntenia cel de-al patrulea proiect care vizează dezvoltarea infrastructurii educaţionale cu fonduri europene nerambursabile. Este vorba despre reabilitarea, modernizarea şi extinderea Şcolii nr. 6 „Tudor Vladimirescu”, investiţie de aproximativ 5 milioane de euro. Proiectele anterioare vizează Şcoala nr. 13 „Matei Basarab”, Şcoala nr. 8 „Mihai Viteazul” şi Grădiniţa nr. 8 „Rază de Soare”.

„Mai lucrăm în momentul de faţă la documentaţii pentru Şcoala nr. 2 şi Şcoala nr. 10. Dacă nu vom găsi o resursă de finanţare nerambursabilă şi pentru cea din urmă, lucrările vor fi realizate cu fonduri din bugetul local. Oricum, discutăm despre cinci unităţi de învăţământ care urmează să intre la reabilitare, patru pe fonduri europene şi una pe fonduri de la bugetul local”, a explicat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgovişte.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte va finanţa anual trei proiecte propuse şi votate de cetăţeni. VIDEO

Publicat

pe

Executivul administraţiei publice târgoviştene a pregătit, pentru şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal a lunii noiembrie, un proiect de hotărâre care vizează finanţarea anuală a trei proiecte propuse de cetăţeni, după modelul implementat la Cluj şi Sibiu.

„Vom avea o sesiune de depunere de proiecte. Votul va fi mixt, în sensul că 50% va fi vot pe platforma electronică şi 50% va fi vot direct. Vom găsi o modalitate să mergem în cartiere să luăm părerea cetăţenilor municipiului Târgovişte pentru investiţiile care vor fi propuse în anumite zone. În principal, sunt atinse cam toate domeniile de interes ale administraţiei publice locale.

Esenţial este că cetăţenii vor participa direct şi real la cheltuirea banului public, în sensul că vor indica acele proiecte pe care le consideră necesare pentru cartierele lor. Abia aştept să lansăm această procedură. Abia aştept să văd ce doresc târgoviştenii. Pentru a putea să propună proiecte, trebuie să aibă domiciliul în municipiul Târgovişte. Va fi o platformă online de tipul celor folosite în momentul de faţă la Sibiu şi la Cluj”, spune primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Schimbări radicale în Cartierul Sagricom al municipiului Târgovişte. VIDEO

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a finalizat lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere în Cartierul Tineretului – Sagricom. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, este prima investiţie importantă de modernizare a acestei zone, care a fost schimbată radical în această toamnă.

„Este un angajament pe care ni l-am luat faţă de locuitorii de aici şi suntem foarte bucuroşi că am reuşit să-l ducem la îndeplinire. Mai avem de lucru în Sagricom. Nu vorbesc de blocurile care sunt nefinalizate. Aceasta este o investiţie a ANL şi, din câte ştiu, s-a reziliat contractul cu fostul constructor şi este lansată deja licitaţia de execuţie. Vorbesc de încă o parcare, pe care urmează să o realizăm aici. Dacă ne permite vremea, o rezolvăm anul acesta. Dacă nu, în primăvara anului viitor. În orice caz, sunt primele lucrări importante de reabilitare a infrastructurii din Cartierul Sagricom. În această vară, am făcut şi un loc de joacă, poate cel mai modern din municipiul Târgovişte”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Anul viitor, administraţia publică târgovişteană are în vedere lucrări de modernizare în Micro III, IV şi IX.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!