Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Reprezentanţii Dâmboviţei s-au clasat pe locul I la Festivalul Internaţional de Toacă

Publicat

pe

Cei trei copii care au reprezentat judeţul Dâmboviţa la Festivalul Internaţional de Toacă şi de clopote organizat în oraşul Victoria, judeţul Braşov, şi-au adjudecat locul I, Arhiepiscopia Târgoviștei fiind astfel singura Eparhie din țară cu primele locuri câștigate la fiecare secțiune de participare.

Eduard Ioniţă (clasa a VIII-a, Parohia Bungetu), Florin Costin Stan (clasa a VII-a, Parohia Mislea) şi Mihail Păun (clasa a VI-a, Parohia Buduca) au concurat alături de alţi 84 de copii din românia, Republica Moldova şi Ungaria.

Festivalul Internațional de Toacă și de Clopote din orașul de la poalele Muntelui Făgăraș, este o manifestare spirituală și culturală unică în lume, în cadrul căreia, anual, tot mai mulți tineri își etalează măiestria, făcând din cântecul de toacă o adevărată artă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

SEMNAL: Doar 8 din cele 60 de ambulanţe existente în Dâmboviţa sunt funcţionale!

Publicat

pe

Senatorul PNL de Dâmboviţa Iancu Caracota i-a adresat, săptămâna aceasta, o interpelare ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, având ca temă deficitul de ambulanţe de la nivelul judeţului, accentuând faptul că, din cele 60 de autospeciale deţinute, doar 8 sunt funcţionale şi pot interveni pentru transportul pacienţilor.

„În aceste condiţii, deficitul de ambulanţe pune viaţa pacienţilor în pericol, iar intervenţiile rapide ale personalului serviciului de ambulanță sunt imposibile. Am să vă supun atenţiei dumneavoastră o serie de solicitări făcute către serviciul de urgenţă, care nu au beneficiat de intervenţia ambulanţelor:
• Pe 18 iunie în oraşul Găești un bărbat a zăcut inconștient pe stradă, o oră jumătate până când o ambulanţă a ajuns să preia pacientul şi să-l transporte la spital, asta deoarece oraşul deţine o singură autosanitară care în momentul respectiv se afla la un alt caz în localitatea Şelaru, iar autospeciala SMURD era defectă.
• La zece zile distanţă situaţia este trasă la indigo, un tânăr care abia îşi plătise dările către stat, a zăcut inconștient minute bune în faţa Primăriei, fără a fi preluat de o ambulanţă şi transportat la spital. În mod paradoxal, 6 autospeciale din cele 8 funcţionale ale judeţului erau blocate la un exerciţiu pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă generate de accidente majore pe căile de transport rutier.
• Pe 27 august, în urma unui accident rutier petrecut în satul Bolovani, din comuna Cornăţelu, un copil de 8 ani este transportat în comă la spital de către un alt participant la trafic, întrucât de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă i s-a comunicat faptul că nu sunt ambulanţe disponibile.
• Pe 4 septembrie un bătrân în vârstă de 71 de ani din satul Pătroaia Vale, comuna Crângurile, a murit deoarece nicio ambulanţă nu a fost disponibilă să preia pacientul şi să-l transporte la cea mai apropiată unitate medicală de primiri urgenţe.

Doamnă ministru, având în vedere faptul că numărul autosanitarelor nu este suficient pentru a asigura o intervenţie direct proporţională cu solicitările, vă rog să-mi comunicaţi următoarele:
• Când vor fi livrate cele 5 loturi de ambulanţe achiziţionate în baza OUG 74/2017?
• Câte ambulanţe vor fi repartizate judeţului Dâmbovița?
• Când vor fi acestea livrate Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa?
• Există la nivelul Ministerului Sănătăţii o monitorizare constantă a dotărilor existente în cadrul Serviciilor de Ambulanţă Judeţene şi a al Serviciului Mobil de Urgenţe, Reanimare şi Descarcerare, pe baza căreia să se facă repartiţia către judeţele care au nevoie imediată de autosanitare noi?”, se arată în textul interpelării pe care senatorul PNL Iancu Caracota a adresat-o ministrului Sănătăţii – Sorina Pintea, în data de 17 septembrie 2018.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Secretar de stat le prezintă dâmboviţenilor noua lege a pensiilor

Publicat

pe

Adrian Marius Rândunică (Foto: brailanews.info)

Secretarul de stat Adrian Marius Rândunică, din cadrul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, va întreprinde, joi – 20 septembrie 2018, o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, pentru a prezenta cetăţenilor prevederile noii legi a pensiilor.

Programul întâlnirilor:
09:15 – Titu, Casa de Cultură
10:45 – Găeşti, SC Edichim SRL
12:30 – Târgovişte, Casa Tineretului
15:30 – Pucioasa, Casa de Cultură
15:30 – Moreni, Casa de Cultură
19:00 – Cojasca, Căminul Cultural

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!