Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Românii din afară trebuie stimulaţi să investească în ţară!

Publicat

pe

Senatorul PNL de Dâmboviţa Iancu Caracota precizează, într-un comunicat de presă, că banii trimişi de românii aflaţi la muncă în străinătate concurează investiţiile străine. Spune demnitarul liberal că este nevoie de o legislaţie specială pentru românii care vin din afara graniţelor şi vor să-şi deschidă o afacere în ţară.

„Diaspora poate deveni o resursă importantă pentru economia românească, un investitor strategic! Din anul 2006 şi până în momentul de faţă, în România au intrat, oficial, 45 de miliarde de euro de la românii plecaţi să muncească peste hotare. Asta, în condiţiile în care, tot pentru aceeaşi perioadă, investiţiile străine directe au însumat 53 de miliarde de euro. Aşadar, românii plecaţi în străinătate sunt, în realitate, al doilea mare investitor direct.

Din nefericire, Guvernul de la Bucureşti nu dă semne că înţelege necesităţile economiei româneşti. Investiţiile străine sunt aproape inexistente în ultimul an şi jumătate, de când Guvernele-fantomă ale lui Dragnea au condus şi conduc încă România! Nu numai investitorii străini ocolesc, în această perioadă, economia noastră, ci şi banii românilor care muncesc în străinătate: anul trecut, în ţară au intrat doar 3 miliarde de euro de la români, asta în condiţiile în care media ultimilor ani era în jurul a 5 miliarde de euro.

Guvernul ar face bine să evite acte normative care să-i oblige pe românii din Diaspora să justifice banii trimişi în ţară şi să ia măsuri urgente pentru a încuraja fluxul financiar între comunitatea românească de peste hotare şi ţara-mamă.

Având în vedere că Guvernul PSD a operat din 2017 până în prezent, peste 380 de modificări ale Codului fiscal, nu este de mirare că investitorii străini nu se îngrămădesc ca să vină la noi în ţară. Cu atât mai mult, nu putem cere românilor plecaţi în străinătate să se întoarcă acasă când nu le putem asigura facilităţi fiscale şi nici măcar o elementară stabilitate a cadrului legislativ.

În acest context, voi iniţia o serie de consultări publice cu posibili antreprenori români din Diaspora pentru a identifica oportunităţi fiscale pentru aceştia. Pentru a atrage românii să investească într-o afacere acasă, trebuie să le oferim o legislaţie stabilă şi predictibilă, pentru o perioadă de minimum 15 ani, astfel încât cei care îşi investesc economiile acasă să-şi poată face un plan de afaceri pe termen lung”, precizează senatorul Caracota.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe furnizarea apei potabile în comuna Dragomirești

Publicat

pe

de

Joi – 25 aprilie 2021, între orele 08:00-16:00, se întrerupe alimentarea cu apa potabilă în satele Dragomirești, Decindeni, Râncaciov, Geangoești, Mogoșești, comuna Dragomirești, pentru lucrări de reabilitare a rețelelor de apă.

„Reluarea alimentării cu apă se va face conform procedurilor legale, vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) vă recomandăm să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

SC Stones Business Development, anunț public parcurgere etapă de încadrare

Publicat

pe

de

SC STONES BUSINESS DEVELOPMENT SRL, cu sediul in municipiul Bucuresti, sectorul 1, str. Căderea Bastiliei, nr. 41, titular al planului / programului”Realizare lac pentru agrement prin exploatarea agregatelor minerale, stație de sortare și concasare agregate minerale”, în amplasamentul din comuna Salcioara, județul Dâmbovița, anunţă publicul interesat asupra parcurgerii etapei de încadrare în cadrul ședinței Comitetului Special Constituit din data de 12.04.2021, urmând ca planul / programul propus să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Comentarii privind decizia etapei de încadrare se primesc în scris la sediul APM DÂMBOVIȚA, str. Calea Ialomiței, nr.1, județul Dâmbovița, în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunțului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT