Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Codul Administrativ întăreşte conceptul de descentralizare şi autonomie locală

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia consideră că noul Cod Administrativ, votat ieri în Camera Deputaţilor, reprezintă un pas important făcut pentru dezvoltarea României, pentru intrarea ţării noastre în acelaşi ritm administrativ modern, ca al Europei.

În opinia demnitarei, transpusă într-o declaraţie politică prezentată în cadrul înaltului for legislativ, administraţiile publice locale şi centrale vor fi mai eficiente, mai performante şi mai apropiate cetăţeni.

„Prin acest Cod Administrativ se realizează o democratizare profundă a administraţiei publice locale, dar şi o modernizare a funcţiei publice. România are nevoie de funcţionari bine pregătiţi, motivaţi şi implicaţi în rezolvarea problemelor cetăţenilor.

Prin acest Cod descentralizarea şi autonomia locală sunt întărite şi sunt create o multitudine de instrumente şi proceduri prin care sunt puse în practică. Se realizează o reală alocare a resurselor financiare. Nu se vor mai pierde milioane de euro din cauza birocraţiei, a contestaţiilor sau a celor care nu doresc modernizarea comunităţilor noastre locale. Se va scurta timpul de construire a şcolilor, spitalelor şi a drumurilor.

Acest Cod Administrativ redefineşte funcţia publică, profesionalizând-o. Nu mai este o lege stufoasă, încurcată sau învechită. Este un act normativ care se constituie într-un instrument uşor de utilizat de către toţi destinatarii normelor sale. Prin acest act, administraţia devine mai eficientă, mai apropiată de nevoile cetăţeanului şi de valorile europene”, a precizat deputata Claudia Gilia.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

 1. moshu49

  iulie 11, 2018 at 4:59 am

  despre această „democratizare profundă” și „modernizare a funcției publice”:
  1) răspundere mică pînă la deloc pentru aleșii locali,
  2) putere crescută la înstrăinarea patrimoniului (vot cu majoritate simplă),
  3) iar pentru că aleșii sînt niște „speciali”, le dăm și lor „pensii speciale”,
  4) plus statut de persoană fizică autorizată sau conducător de întreprindere individuală ori familială, și
  5) bomboana pe colivă, să învețe aleșii cum se scrie pe diversele plăcuțe „TÂRGOVIȘTE” și în ungurește, și în rusește și în rromani
  nu-i așa că noua lege va fi „mai aproape de nevoile cetățeanului (cel special sau cel de pe zebră?) și valorile europene”?
  ca pensionar de drept comun nu pot decît să sper că alegerile din 2019 și 2020 vor face să dispăreți din viața mea (cîtă mai am)! 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Replică Şcoala Cândeşti: Gheorman Tiberiu recidivează în dorința lui de a se discredita ca om!

Publicat

pe

Conducerea Şcolii Gimnaziale „Matei Gr. Vlădescu” ne-a transmis astăzi, 15 noiembrie 2018, un punct de vedere cu privire la acuzaţiile formulate de consilierul local Tiberiu Gheorman, care a acuzat-o pe directoarea unităţii de învăţământ că obliga părinţii să contribuie cu bani pentru tăierea lemnelor pentru încălzire, în condiţiile în care Consiliul local a aprobat sumele necesare acestei operaţiuni. Tiberiu Gheorman a solicitat Inspectoratului şcolar să pună capăt acestor „practici nelegale” şi să ia măsuri pentru restituirea banilor.

„Școala Gimnazială «Matei Gr.Vlădeanu» este nevoită să dea replica unui individ «certat» cu omenia, fără respect pentru concetățeni, dar obișnuit să denigreze oameni, instituții crezând că în acest fel își promovează interesele.

Cred că e responsabilitatea noastră ca în astfel de momente să ne punem în spatele oamenilor onești care au ales să facă treabă în domeniul pe care și l-au ales, mai ales când acest domeniu se numește educație. Cred că numai așa putem avea o comunitate unită, cu oameni decenți, care-și fac bine treaba.

Așadar, pregătirea materialului lemnos, asigurat gratuit de Primăria Cândești, este aproape finalizată, rezolvată cu eficiență, prin colaborarea tuturor factorilor implicați în educația și asigurarea de condiții optime elevilor: școală, autorități locale, părinți.

Gheorman Tiberiu recidivează în dorința lui de a se discredita ca om. Mai rău este că terfelește și funcția publică pe care o ocupă și își bate joc de concetățenii lui.

Lupa îndreptată către noi, ca instituție, vine într-un moment propice deoarece ca manager de instituție mă mândresc să coordonez un colectiv de cadre didactice de excepție, suntem mulțumiți de colaborarea cu majoritatea părinților care ne sunt alături în tot ce întreprindem, dar și de colaborarea deschisă cu autoritățile locale care ne susțin în demersurile educative sau administrative.

Suntem angrenați ca instituție școlară în noua paradigmă a schimbării conceptelor de învățare specifice sec .XXI, pilotăm ,«Învățarea vizibilă», punem accent pe dezvoltarea inteligenței emoționale și sociale la elevi și profesori, pe activități în comunitate care contribuie la valorizarea tradițiilor locale, schimb de bune practici cu alte școli, proiecte internaționale de mediu.

Anul sărbătoririi centenarului ne oferă ocazia să organizăm și să fim în centrul unor evenimente de marcă precum întâlnirea dascălilor de la toate fostele școli ale comunei Cândești, prin evenimentul «De Centenar, ȘCOALA face UNIREA», să fim gazdele întâlnirii cu directorii de la toate școlile de pe valea Dâmboviței, să găzduim întâlnirea profesorilor de matematică din zonă, să participăm la cursuri, conferințe și întâlniri ale căror rezultate se răsfrâng pozitiv asupra educației elevilor noștri și comunității cândeștene, pe termen lung.

Îi înțelegem pe unii că vor publicitate, dar nu pe munca, profesionalismul și buna credința a colectivului de cadre didactice, părinți și elevi care zi de zi se străduiesc să dea tot ce e mai bun”.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Patron de cafenea, reţinut pentru şantaj şi supunere la muncă forţată!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.radioiasi.ro)

Cornel T., patronul unei cafenele din municipiul Târgovişte, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj şi supunere la muncă forţată sau obligatorie.

Potrivit IPJ Dâmboviţa, în perioada 15-21 martie 2018, pe fondul unui conflict stradal, bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a determinat doi bărbaţi, un profesor de sport de 24 de ani şi un elev de 18 ani, să cureţe geamurile cafenelei pe care o deţine în centrul Târgoviştei, cu scopul de a-i umili şi pedepsi.

Mâine – 15 noiembrie 2018, poliţiştii îl vor prezenta pe patronul târgoviştean în faţa procurorilor cu propunere de arestare preventivă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!