Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Codul Administrativ întăreşte conceptul de descentralizare şi autonomie locală

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia consideră că noul Cod Administrativ, votat ieri în Camera Deputaţilor, reprezintă un pas important făcut pentru dezvoltarea României, pentru intrarea ţării noastre în acelaşi ritm administrativ modern, ca al Europei.

În opinia demnitarei, transpusă într-o declaraţie politică prezentată în cadrul înaltului for legislativ, administraţiile publice locale şi centrale vor fi mai eficiente, mai performante şi mai apropiate cetăţeni.

„Prin acest Cod Administrativ se realizează o democratizare profundă a administraţiei publice locale, dar şi o modernizare a funcţiei publice. România are nevoie de funcţionari bine pregătiţi, motivaţi şi implicaţi în rezolvarea problemelor cetăţenilor.

Prin acest Cod descentralizarea şi autonomia locală sunt întărite şi sunt create o multitudine de instrumente şi proceduri prin care sunt puse în practică. Se realizează o reală alocare a resurselor financiare. Nu se vor mai pierde milioane de euro din cauza birocraţiei, a contestaţiilor sau a celor care nu doresc modernizarea comunităţilor noastre locale. Se va scurta timpul de construire a şcolilor, spitalelor şi a drumurilor.

Acest Cod Administrativ redefineşte funcţia publică, profesionalizând-o. Nu mai este o lege stufoasă, încurcată sau învechită. Este un act normativ care se constituie într-un instrument uşor de utilizat de către toţi destinatarii normelor sale. Prin acest act, administraţia devine mai eficientă, mai apropiată de nevoile cetăţeanului şi de valorile europene”, a precizat deputata Claudia Gilia.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

 1. moshu49

  iulie 11, 2018 at 4:59 am

  despre această „democratizare profundă” și „modernizare a funcției publice”:
  1) răspundere mică pînă la deloc pentru aleșii locali,
  2) putere crescută la înstrăinarea patrimoniului (vot cu majoritate simplă),
  3) iar pentru că aleșii sînt niște „speciali”, le dăm și lor „pensii speciale”,
  4) plus statut de persoană fizică autorizată sau conducător de întreprindere individuală ori familială, și
  5) bomboana pe colivă, să învețe aleșii cum se scrie pe diversele plăcuțe „TÂRGOVIȘTE” și în ungurește, și în rusește și în rromani
  nu-i așa că noua lege va fi „mai aproape de nevoile cetățeanului (cel special sau cel de pe zebră?) și valorile europene”?
  ca pensionar de drept comun nu pot decît să sper că alegerile din 2019 și 2020 vor face să dispăreți din viața mea (cîtă mai am)! 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

SENATOR: 90% din cantitatea de deşeuri produse în România nu este reciclată, cum ar fi firesc!

Publicat

pe

Reciclarea deşeurilor în instituţiile publice din România este tema abordată de senatorul PNL de Dâmboviţa Iancu Caracota în întrebările adresate, săptămâna aceasta, ministrului Mediului – Graţiela Gavrilescu şi preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Mediu – Viorel Toma. Aspectele semnalate de parlamentarul liberal sunt de-a dreptul îngrijorătoare.

„România produce anual aproximativ 8 milioane de tone de deşeuri, din nefericire, peste 90% din această cantitate este depozitată la gropile de gunoi şi nu este reciclată aşa cum este firesc. Eforturile pe care ţara noastră le-a făcut pentru a atinge cota de reciclare de 50% pe care şi-a asumat-o prin aderarea la Uniunea Europeană sunt insignifiante, asta în condiţiile în care în ultimii 15 ani, am ajuns la o rată de colectare selectivă de 5%.

Pentru a atinge cota de reciclare de 50%, avem încă din anul 2010 prevederi legislative exprese care obligă conducerea instituţiilor publice să adopte un plan de măsuri pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Cu toate acestea, la nivelul unităţilor şcolare aceste prevederi sunt slab aplicate din cauza costurilor ridicare pe care le presupune achiziţionarea recipientelor necesare colectării selective.

Pe acest fond, lucrez în prezent cu colegii mei parlamentari la o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea legii nr. 132/2010 privind colectarea selectivă a deşeurilor în instituţiile publice. Astfel, având în vedere atribuțiile instituției pe care o coordonaţi şi competenţele în implementarea politicilor și legislației din domeniul protecției mediului, vă solicit respectuos să-mi comunicaţi următoarele aspect:

1. Câte unităţi şcolare din România au raportat lunar în ultimii 3 ani cantităţile de deşeuri colectate selectiv?
2. Care este cantitatea raportată anual?
3. Câte sancţiuni au fost aplicate conducerii instituțiilor publice, din 2010 până în prezent, pentru nerespectarea prevederilor din Legea nr. 132/2010?
4. Aveţi o evidenţă cu unităţile şcolare sau alte instituţii publice care nu deţin infrastructura necesară colectării selective a deşeurilor?
5. Consideraţi oportună abrogarea art. 13 din Legea nr. 132/2010 privind colectarea selectivă a deşeurilor în instituţiile publice? În caz contrar, vă rog să-mi prezentați argumentele pentru care acest articol nu trebuie abrogat”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Drumul asfaltat spre zona montană Padina-Peştera, închis pentru încă o lună!

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Dâmboviţa anunţă că perioada de închidere a circulaţiei rutiere pe drumul de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga a fost extinsă până la data de 21 octombrie, pentru realizarea lucrărilor la podurile de pe traseu.

Cu alte cuvinte, iubitorii de munte nu vor putea ajunge în zona dâmboviţeană a Munţilor Bucegi pe drumul asfaltat nici în aceste zile frumoase de toamnă, după ce au fost nevoiţi să renunţe la traseul respectiv şi în perioada de vârf a sezonului turistic. Iniţial, s-a comunicat că drumul va fi închis timp de două luni, între 23 iulie şi 22 septembrie.

CITEŞTE ŞI: Drumurile din Bucegi nu îndeplinesc condiţiile minime de siguranţă!

Accesul în Platoul Padina–Peștera se realizează pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peștera, iar în Platoul Dichiu – Piatra Arsă, pe traseul DJ 713 (DN 71) – Cabana Cuibul Dorului – Cabana Dichiu – Intersecție drum Piatra Arsă.

CITEŞTE ŞI: Sunt dezamăgit de modul cum este gestionat turismul în Bucegi!

„În vederea unei bune informări și din motive de siguranță, constructorul va realiza semnalizarea rutieră în următoarele puncte:
– intersecţia DN 71 cu DJ 713 – Cota 1000
– intersecţia DJ 713 cu drumul de legătură, la Cabana Dichiu
– intersecţia DN 71 cu DJ 714 – sat Glod
– intersecţia DJ 714 cu drumul de legătură, la Zănoaga”, se arată într-un comunicat remis de CJ Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!