Connect with us

Dâmboviţa

Pompierii luptă cu inundaţiile, iar cetăţenii afectaţi… stau!

Publicat

pe

Ploile din ultimele 24 de ore au creat probleme în mai multe localităţi din judeţul Dâmboviţa. Curţi şi anexe gospodăreşti inundate şi drumuri pe care s-a circulat cu dificultate în Răcari, Corneşti, Cojasca, Ulmi, Cornăţelu, Cobia, Titu şi Răzvad.

Pompierii din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa, prin subunităţile din teritoriu, au acţionat pentru evacuarea apei din gospodăriile oamenilor sau pentru deblocarea căilor rutiere.

Un fapt constatat la faţa locului este că inundaţiile se accentuează, reprezentând un pericol pentru comunităţile umane, şi din cauza faptului că şanţurile de scurgere din majoritatea localităţilor afectate de ape sunt colmatate, neîntreţinute. Canalele de desecare amenajate, cu mulţi ani de zile în urmă, în mijlocul câmpurilor au fost şi ele fie acoperite de gunoaie, fie lăsate de izbelişte. În aceste condiţii, apa de la ploi, torenţii formaţi năvălesc în sate şi sunt aproape de necontrolat.

O imagine nedemnă pentru locuitori dar şi pentru autorităţile locale am primit-o de la Răcari. Pompierii militari se luptau cu lopeţile pentru a săpa şanţurile colmatate şi niciun localnic nu se afla lângă ei să îi ajute!

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște vrea să deschidă Cinematograful Independența de „Zilele Cetății”

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că, la început de septembrie, de Zilele Cetății 2021, ar putea fi inaugurat Cinematograful Independența.

„După o perioadă în care, pe fondul unor proceduri derulate între Compania Națională de Investiții și constructor, proiectul a fost întârziat, în sfârșit investiția a intrat în linie dreaptă. Astfel, se fac ultimele retușuri, concomitent cu realizarea curățeniei generale, intenția noastră fiind ca cinematograful să fie recepționat cu prilejul Zilelor Cetății din acest an.

Ca și concluzie de ansamblu, dincolo de întârzierea menționată, puține lucruri pot fi reproșate în legătură cu această investiție prin care o construcție emblematica a orașului nostru, care devenise o ruină, este transformată într-un obiectiv modern, cu multiple funcționalități”, a scris primarul Daniel Cristian Stan pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Dragomirești, acțiune de igienizare a zonelor transformate în gropi de gunoi

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Primăria Dragomirești atrage atenția cetățenilor că aruncarea gunoaielor de orice natură în locuri neamenajate se sancționează cu amenzi între 3.000 și 6.000 de lei – pentru persoanele fizice și între 20.000 și 40.000 de lei – pentru persoanele juridice. De asemenea, se poate dispune și confiscarea atelajului sau a mașinii cu care se transportă deșeurile respective, vinovații având totodată obligația de a curăța întreaga zonă unde au fost depistați încălcând legea.

De precizat că administrația publică de la Dragomirești a acționat, cu ajutorul persoanelor care primesc ajutor social, pentru curățarea și igienizarea punctelor considerate „fierbinți” din acest punct de vedere, identificate ca urmare a unor controale inopinate ale Gărzii de Mediu Dâmboviţa.

„Informăm cetățenii că toate zonele identificate cu risc de depozitare necontrolată a deșeurilor menajere au fost semnalizate prin montarea unor panouri care interzic aruncarea deșeurilor menajere și afișează cuantumul amenzilor care sunt aplicate în caz că vor fi prinși.

Totodată, vă avertizăm că locurile în care se aruncă de obicei gunoaie menajere sau de orice altă natură sunt atent monitorizate, inclusiv prin mijloace video, riscul de a fi prinși fiind extrem de mare”, se precizează într-o comunicare a Primăriei Dragomirești.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT