Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Pompierii luptă cu inundaţiile, iar cetăţenii afectaţi… stau!

Publicat

pe

Ploile din ultimele 24 de ore au creat probleme în mai multe localităţi din judeţul Dâmboviţa. Curţi şi anexe gospodăreşti inundate şi drumuri pe care s-a circulat cu dificultate în Răcari, Corneşti, Cojasca, Ulmi, Cornăţelu, Cobia, Titu şi Răzvad.

Pompierii din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa, prin subunităţile din teritoriu, au acţionat pentru evacuarea apei din gospodăriile oamenilor sau pentru deblocarea căilor rutiere.

Un fapt constatat la faţa locului este că inundaţiile se accentuează, reprezentând un pericol pentru comunităţile umane, şi din cauza faptului că şanţurile de scurgere din majoritatea localităţilor afectate de ape sunt colmatate, neîntreţinute. Canalele de desecare amenajate, cu mulţi ani de zile în urmă, în mijlocul câmpurilor au fost şi ele fie acoperite de gunoaie, fie lăsate de izbelişte. În aceste condiţii, apa de la ploi, torenţii formaţi năvălesc în sate şi sunt aproape de necontrolat.

O imagine nedemnă pentru locuitori dar şi pentru autorităţile locale am primit-o de la Răcari. Pompierii militari se luptau cu lopeţile pentru a săpa şanţurile colmatate şi niciun localnic nu se afla lângă ei să îi ajute!

Dâmboviţa

Găeştenii au răspuns apelului USR şi au semnat pentru „Oameni noi în politică”

Publicat

pe

Membrii şi simpatizanţii USR Dâmboviţa au participat, duminică – 11 noiembrie 2018, alături de preşedintele Organizaţiei – deputatul Dumitru Lupescu şi de Daniel Popescu – deputat USR de Diaspora, la o acţiune de strângere de semnături pentru iniţiativa cetăţenească „Oameni noi în politică” (#oameninoi), organizată în oraşul Găeşti.

Cu acest prilej, cei doi parlamentari au discutat cu cetăţenii despre problemele cu care se confruntă comunitatea locală și despre proiectele care ar putea contribui la redresarea economică și socială a orașului și a localităților din vecinătate. De asemenea, i-au încurajat pe oameni să se implice în promovarea unor astfel de proiecte.

Potrivit deputatului Dumitru Lupescu – preşedinte USR Dâmboviţa, inițiativa cetățenească „Oameni noi în politică” are în vedere următoarele:
1. Alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
2. Dublarea numărului de parlamentari aleși în Diaspora.
3. Recâștigarea dreptului constituțional de vot în cazul cetățenilor români care trăiesc și muncesc în afara țării, dar care au domiciliul în România.
4. Alegeri corecte prin implementarea unor măsuri de siguranță a votului.
5. Votul pe liste deschise: pentru candidatul pe care îl dorești.
6. Reducerea numărului de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri.
7. Eliminarea pragurilor electorale la alegerile locale și europarlamentare.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, vizită de studiu la Bruxelles oferită de Reprezentanţa Comisiei Europene

Publicat

pe

O delegaţie a Consiliului Judeţean Dâmboviţa formată din trei persoane (preşedintele Daniel Comănescu, şefa Serviciului Pregătire și Monitorizare Proiecte cu Finanțare Externă – Mădălina Brezeanu şi şefa Biroului Comunicare, Relații Externe – Oana Ivanov) participă, în aceste zile, alături de responsabili din alte judeţe, la o vizită de studiu la Bruxelles, oferită de Reprezentanţa Comisiei Europene.

Astăzi – 12 noiembrie 2018, dâmboviţenii au participat la o expunere referitoare la tema viitorului Europei, susținută de Aura Salla – analist politic și consilier în cadrul Centrului de Strategie Politică Europeană, care a fost urmată de prezentarea Alexandrei Tămășan – reprezentatul Direcției Generale de Educație, Tineret, Sport și Cultură a Comisiei Europene, privind aspecte sociale ale strategiei Europa 2020.

Mâine, programul vizitei de studiu va cuprinde întâlniri cu următoarele teme: fondurile structurale și de coeziune pentru România, politicile privind ocuparea forței de muncă din România, perspectivele pentru viitorul cadru multianual financiar, politicile comune în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale și strategia pentru competitivitatea IMM-urilor.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!