Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Pompierii luptă cu inundaţiile, iar cetăţenii afectaţi… stau!

Publicat

pe

Ploile din ultimele 24 de ore au creat probleme în mai multe localităţi din judeţul Dâmboviţa. Curţi şi anexe gospodăreşti inundate şi drumuri pe care s-a circulat cu dificultate în Răcari, Corneşti, Cojasca, Ulmi, Cornăţelu, Cobia, Titu şi Răzvad.

Pompierii din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa, prin subunităţile din teritoriu, au acţionat pentru evacuarea apei din gospodăriile oamenilor sau pentru deblocarea căilor rutiere.

Un fapt constatat la faţa locului este că inundaţiile se accentuează, reprezentând un pericol pentru comunităţile umane, şi din cauza faptului că şanţurile de scurgere din majoritatea localităţilor afectate de ape sunt colmatate, neîntreţinute. Canalele de desecare amenajate, cu mulţi ani de zile în urmă, în mijlocul câmpurilor au fost şi ele fie acoperite de gunoaie, fie lăsate de izbelişte. În aceste condiţii, apa de la ploi, torenţii formaţi năvălesc în sate şi sunt aproape de necontrolat.

O imagine nedemnă pentru locuitori dar şi pentru autorităţile locale am primit-o de la Răcari. Pompierii militari se luptau cu lopeţile pentru a săpa şanţurile colmatate şi niciun localnic nu se afla lângă ei să îi ajute!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nu rata „Zilele comunei Gura Ocniţei”! Programul este deosebit

Publicat

pe

de

Comuna Gura Ocniţei se pregăteşte de sărbătoare. Vor fi două zile de neuitat, pe 19 şi 20 iulie, cu artişti renumiţi, târg popular, parc de distracţii, focuri de artificii, terase, ateliere de civilizaţie dacă şi romană, foc de tabără şi multe alte surprize.

Vor urca pe scenă: Alex Velea, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu, Florica Jinga, Ansamblul Kremilovsti (Bulgaria), Macoveiul, Comorile Satului, Hupnosis Fire, Danais, Loredana, Viorela Stoian, Ioan Alungulesei etc.

La Căminul Cultural, va fi verniată expoziţia de păpuşi de porţelan „Aripi de vis”. De asemenea, nu trebuie să rataţi cea de-a V-a ediţie a „Festivalului Florilor de Câmp”, joi – 19 iulie, în Dealul Crucii.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Tânăr din Valea Voievozilor, decedat într-o maşină plină cu bani!

Publicat

pe

Grav accident de circulaţie, azi-noapte, pe DN 71, Târgovişte-Bucureşti, pe teritoriul satului Mircea Vodă, comuna Sălcioara. Un tânăr de 30 de ani din Valea Voivozilor a decedat.

Bărbatul, care se afla la volanul unui autourism Porche, conducea cu mare viteză, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcţei, răsturnându-se în afara carosabilului. În maşină, poliţiştii au descoperit, în două sacoşe, o mare sumă de bani, în lire de 20 şi 50.

Poliţia efectuează cercetări pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul şi provenienţa banilor. Nu este exclus ca bărbatul să facă parte dintr-un grup infracţional organizat.

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!