Connect with us

Dâmboviţa

La Târgovişte, roşiile se vând mai scump ca în insulele greceşti!

Publicat

pe

Pe canalele media, a circulat, cu ceva vreme în urmă, o ştire care a făcut senzaţie. Legumicultorii din judeţul Olt aruncă roşiile pe câmp, nemulţumiţi de preţul mic obţinut! Agricultorii spuneau că sunt nevoiţi să vândă roşiile cu 20 de bani kilogramul. Preţul redus nu îi ajuta nici să acopere cheltuielile de înfinţare a culturilor.

Nu ştim de ce nu au venit să vândă tomatele la Târgovişte, unde preţul la roşii nu a scăzut sub 3 lei kilogramul, ba chiar am văzut zilele acestea în Piaţa 1 Mai roşii cu 5 şi chiar cu 7 lei kilogramul!

Întrebaţi de ce le vând aşa de scump în toiul verii, precupeţii au găsit rapid motivaţii de genul inflaţie, creşterea preţurilor la îngrăşăminte, la diferite lucrări, ba chiar a fost dată vina şi pe ploiile abundente… Asta în condiţiile în care, anii trecuţi, în aceeaşi perioadă, se dădea vina pe secetă…

Aşa că, legumicultorii din Olt s-au păcălit. Puteau să vină la Târgovişte, să vândă roşiile la un preţ rezonabil. Nu cu 20 de bani kilogramul. Noi le-am fi acceptat şi cu 2 lei şi tot era mai acceptabil decât ce este acum în piaţă!

De adăugat că, în insulele greceşti, unde se desfăşoară un turism de înaltă clasă, agricultorii locali, care nu stau bine la sisteme de irigaţii şi nici pământ prea bun n-au la dispoziţie, vindeau roşiile cu sub un euro per kilogram.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgoviște: Terminăm stadionul și se dărâmă subiectul electoral al liberalilor

Publicat

pe

Liberalii încearcă să reducă tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, din punct de vedere investițional, în municipiul Târgoviște la o singură chestiune: lucrările de la stadionul „Eugen Popescu” – spune primarul Daniel Cristian Stan, după ce, ieri – 20 martie 2023, consilierul local PNL Dan Alexandru Tică a formulat mai multe acuze într-un comunicat transmis către mass-media.

„Nici măcar nu e o replică sau un răspuns. Când auziți un liberal vorbind despre Târgoviște, despre câte sunt rele aici și câte puteau fi bune, puteți să-l blocați brusc: Ce-a făcut partidul dumitale pentru acest oraș? Ce bani a adus partidul dumitale pentru acest oraș cât a fost la putere cu USR? Câți bani a primit acest oraș pentru Stadion? Dar pentru alte proiecte? Veți auzi o tăcere rușinoasă. Pentru că atât au putut produce aceste personaje, care și-au construit o iluzie de campanie pe o ipocrizie.

Terminăm rapid Stadionul și se dărâmă și subiectul lor electoral, pentru că altceva n-au găsit. Încearcă să reducă tooooot ce s-a întâmplat în Târgoviște, în acești ani, la o singură chestiune. Mare bogăție de idei! În fine, nu vreau nici să le acord prea multă importanță, pentru că avem multe de făcut, dar nici să le permit unora care n-au adus nici 0,1% beneficiu acestui oraș să creadă că oamenii sunt plastilina lor electorală. Vor vedea asta în 2024!”, a scris primarul municipiului Târgoviște, pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Biblioteca din Gura Ocniței va deveni centru pentru dezvoltarea abilităților digitale

Publicat

pe

Primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniță, a semnat cu reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița un acord privind implementarea investiției „Hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale la biblioteci”. Proiectul se va materializa prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Vom reabilita energetic Biblioteca Comunală Gura Ocniței și vom moderniza spațiile destinate activităților de educație și formare în domeniul digital. Biblioteca Comunală Gura Ocniței va fi echipată cu tehnologie digitală modernă, inclusiv tablete interactive, calculatoare desktop, laptopuri, tablete, dispozitive de proiectare și prezentare, cameră videoconferință, casetofon cu microfon, sistem de sunet, imprimantă multifuncțională. Suntem bucuroși să fim parte în acest proiect care va sprijini deopotrivă tinerii și adulții din comunitatea noastră pentru a dobândi abilități digitale esențiale pentru viitor”, a precizat primarul Sorin Vasile Ioniță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats