Connect with us

SOCIAL

Atenţie ce ciuperci culegeţi din pădure!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.graiul.ro)

În această perioadă cu ploi abundente, pădurile, zăvoaiele şi pășunile sunt pline de tot soiul de ciuperci, care mai de care mai aspectuoase și mai apetisante. Fiindcă există producție mare dată de Dumnezeu, evident, a crescut și numărul celor care le culeg de prin crânguri și le vând la margine de drum.

Alții, consumatori înrăiți, se urcă în mașinile personale și orbecăiesc prin păduri în căutarea delicateselor. Mulți nici nu au habar care sunt ciupercile comestibile și care nu. Până și cunoscătorii au fost înșelați de aparente. Totul fiindcă, spun specialiștii, în ultimii ani, ciupercile și-au schimbat aspectul, coloritul, structura, producându-se anumite mutații şi încrucișări.

Spitalele sunt pline de persoane intoxicate cu ciuperci. Din păcate, mulți oameni au decedat. Toxinele atacă în primul rând ficatul, iar, ulterior, apar diferite complicații, pe care medicii le rezolvă cu greu sau, din păcate, nu mai reușesc să facă nimic pentru a salva viaţa pacientului afectat.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ialomiţa

Percheziții la membrii unei grupări de hoți din societăți comerciale

Publicat

pe

Polițiștii Ialomița efectuează, la această oră, cu sprijinul luptătorilor de acțiuni speciale din Călărași, Buzău și Constanța, 19 percheziții la locuințele membrilor unei grupări infracționale, bănuiți de furturi din depozitele unor societăți comerciale.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 200.000 de euro. 10 persoane vor fi aduse la audieri. Descinderile au loc în Ialomița și Călărași. La activități participă și jandarmi. Vom reveni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

SOCIAL

Bunuri de peste 200.000 de lei, salvate de pompierii din Teleorman

Publicat

pe

Pompierii din județul Teleorman au salvat, în această după-amiază, bunuri în valoare de peste 200.000 de lei, care riscau să fie mistuite de focul ce a cuprins o locuință din satul Băcălești, comuna Călmățuiu de Sus.

La sosirea echipajelor ISU, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului (8 mp). Pompierii au reușit să stingă focul în limitele găsite. Pagubele înregistrate, reprezentând astereala și învelitoarea din tablă,, au fost evaluate la aproximativ 4.000 de lei.

Incendiul a izbucnit din cauza coșului de fum al centralei termice, care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din apropiere.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT