OPINII
Calcule greşite…

Să ne mai mirăm de ce urcă și descresc partidele în sondaje cam după fiecare eveniment care lasă electoratul cu gura căscată? Nu, atâta timp cât cei care conduc uită, de prea multe ori, de menirea pe care o au, de faptul că au ajuns în vârf pentru a face bine cetățenilor, ţării, județului sau localității pe care o conduc.
Din păcate, când unii edili ruginesc în funcție, consideră că totul li se cuvine, pierd contactul cu realitatea, cu sensul corect al existenţei, cu normele, cu principiile. Parcă se lasă o pânză neagră peste ochii conștiinței lor!
Dacă ai în jur şi indivizi care stau adiba cu periuța și îţi dau și sfaturi proaste, s-a zis cu democrația, cu deontologia, cu bunul simţ. Un primar din Dâmboviţa și-a acordat distincția de cetățean de onoare al localității pe care o păstorește de „n” mandate. Diploma i-a fost oferită în cadru oficial de viceprimar. Moment emoționant, cu lacrimi, cu batiste, cu… etc.
În același cadru, au mai primit înalta distincție și alte personalități. Păi, după gafa primarului, în ochii opiniei publice județene și naționale, nici nu a mai contat că un mare tenor al României, Florin Georgescu, și un politician de marcă, Adrian Ţuţuianu, au primit și ei titlul de cetăţean de onoare. Au trecut la diverse…
Gestul bulversant al consilierilor locali de la Pietrosiţa de a-i acorda șefului un titlu care, de obicei, este propus chiar de către primar, a lăsat mască întreaga țară. Se vede treaba că cei care stau prea mult prin jilturi pierd simțul măsurii, acționează ca și cum ar conduce propria moșie.
Poate că edilul de la Pietroşiţa avea tot dreptul să primească titlul de cetățean de onoare, poate există motive să i se ridice chiar și o statuie în comună, dar nu și-a ales bine momentul. Calculele au fost greșite, și omeneşte, şi politic, și…
OPINII
Democrația, ca un vaccin…

Nesimțenia pământului! Aceasta ar putea fi titulatura actualului Guvern, PNL – USR PLUS și umplutura de conjunctură UDMR, care a rămas pe poziție și după episodul jenant, de neimaginat, aproape apocaliptic, de la Spitalul Foișor, unde bolnavii au fost scoși în stradă, la umbra întunericului, trimiși acasă cu perfuziie agățate de brațe. Nu s-a mișcat nimeni. Nu a căzut nici măcar un fir de păr de pe capetele lui Cîțu, Arafat și Voiculescu. Sunt bine mersi pe poziție. Tari. Te întrebi cine îi tot ține în funcții? Cine are grijă de ei?
Uite, șeful SMURD-ului a comis o mulțime de gafe și este tot în picioare. Pe rezistul Voiculescu pare să îl doară la bască de popor. Criticăm încă, după 30 de ani, regimul comunist. Și s-au comis într-un an atâtea gafe cât Ceaușescu în 20!
Păi, băi, fanți ai democrației închipuite, dictatorul, cum îi ziceți voi, nu am auzit să fi scos oamenii de prin spitale și să îi trimită acasă cu acele înfipte în vene! Apropo, de ce spitalele superbugetarilor, ale celor cu salarii de mii de euro lunar și beneficiari de pensii speciale nu sunt transformate în unități suport COVID? Tăbărâți numai pe alea unde merg de obicei amărăștenii cu banii în batistă pentru a-și plăti serviciile? Am înțeles, le-ați făcut și centre speciale de vaccinare. Strategie națională de tipul cine poate oase roade.
Metodele astea fac parte din democrație. Egalitate în drepturi nu mai au decât puii de la Avicola, când sunt puși pe banda de prelucrare.
Revenind la nemernicia petrecută la Spitalul Foișor, sincer, mă așteptam, după un asemenea moment incalificabil, să văd România în stradă. De unde! Nu s-a întâmplat nimic. Ceva vuiet prin televiziuni, prin presă, un soi de vaccin obținut din aceeași tulpină pentru a tempera spiritele. E și asta o soluție. Refulează cetățeanul în fața televizorului, apoi se liniștește. Nici dinspre opoziție nu am văzut cine știe ce nori negri. Așa, ceva ușor, o boare, încadrată în șabloanele firii politice universale. Tonuri normale, texte de citit în aulă, ce țin mai mult de datorie.
S-a manifestat săptămânile trecute în toată țara că nu mai vrem restricții, că vrem libertate de mișcare și alte chestii din astea, ușor demontabile. Dar, când au fost bolnavii luați din pat din spitale și trimiși acasă noaptea, fără nicio explicație, nu am mai văzut nicio mișcare. Este un mod așa ciudat de a-și alege manifestanții subiectele unor proteste încât te duce gândul imediat la faptul că este o regie mare în spate. Când se adună presiune prea mare pe țeavă și dă să explodeze, cineva deschide supapa de refulare. Cam așa funcționează democrația românească.
OPINII
Pandemia, ca scut pentru guvernanții slabi

Bună și pandemia! Resposabilitatea celor care ne conduc este dirijată spre zone ale superficialității. Ajungi la putere în baza unor promisiuni electorale. Spui că te ocupi de economie, de societate, de prosperitatea oamenilor, locuri de muncă, educație, sănătate, proiecte de infrastructură etc. E o placă veche care, din păcate, în politica românească este întoarsă de pe-o parte pe cealalta până la gâjâitul suprem, ce mai contează.
După alegeri constatăm cu stupoare că lucrurile stau cu totul invers. S-a uitat tot. Spectacolul s-a încheiat. Promisiunile se transformă în scuze, în teorii ale neputinței și nepriceperii spuse frumos… Apare premierul, apar miniștrii și ne vorbesc cât este ziua de lungă despre pandemie, despre vaccinuri, restricții, cum trebuie să purtăm masca, locuri la ATI, de morți, de vii etc. Mai puțin de problemele firești pentru care i-am ales să ne conducă.
De fapt, am văzut. Economia, viața de zi cu zi a românilor contează mai puțin. Bugetul a trecut în Parlament așa cum a trecut. La foc automat. La ordin. Fără să fie acceptat niciun amendament al Opoziției. Că turismul este pe ducă, nu interesează. Că despre agricultură ministrul de resort vorbește tot mai puțin fiindcă nu se pricepe, iar nu interesează. Drumurile naționale, autostrăzile par la capitolul diverse în preocupările actualilor guvernanți. Nu prea îi mai mișcă nici nemulțumirea celor care ies în stradă. Protestatarii sunt considerați agitatori, fasciști, oameni care vor să sfideze regulile, democrația!
Niciunul din Guvernul PNL-Rezist nu a catadicsit să intre în dialog cu românii din stradă care, fie vorba între noi, sunt solii altor zeci de mii de cetățeni nemulțumiți care stau acasă. Să spui tu, politician aflat la putere, că nu este așa, că se întinde coarda, că sunt la mijloc destabilizatorii, înseamnă că nu trăiești în această realitate, că ești pierdut într-un sistem clientelar, care își vede amenințată existența prin astfel de manifestări democratice.
Au început unii din gașca „rezist” să jignească Sfânta Biserică străbună, să o acuze că stă într-o zonă de obscurantism, că este alături de un anumit partid politic… S-a ajuns prea departe. Extremismul îndobitocește și nimeni nu ia nicio măsură….
-
Dâmboviţaacum 4 zile
Un bărbat a fost strivit între două betoniere, într-o gospodărie din Voinești
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Comunitatea din Tătărani deplânge moartea consilierului local Vasile Rada
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Tinerii care au murit în accidentul de la Lungulețu erau frați din Produlești
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Semnal: Ministru Agriculturii, Adrian Oros, este dușmanul fermierilor, al țăranilor!
-
ACTUALITATEacum 6 zile
Concurs pentru angajare 22 de medici la Spitalul Județean din Târgoviște
-
Dâmboviţaacum 2 zile
Accident în centrul Târgoviştei. Doi tineri au ajuns la spital
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Orașul Pucioasa și comuna Glodeni intră în carantină din 7 aprilie, ora 12:00
-
ADMINISTRAŢIEacum o săptămână
Consiliul Județean Dâmboviţa răspunde apelului umanitar lansat pentru fostul prefect