Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Mimesis Fest, şapte zile de poveste la Târgovişte! PROGRAM

Publicat

pe

Peste 100 de copii au urmărit cu entuziasm spectacolele din ziua a doua a Festivalului de Teatru Mimesis, organizat la Târgovişte în perioada 23 – 29 iulie 2018, pe Centrul Vechi (lângă BRD). Şi n u doar cei mici s-au bucurat de atmosfera de poveste creată, ci şi părinţii şi bunicii lor!

I-am remarcat în public şi pe reprezentanţii instituţiilor finanţatoare: Luciana Cristea – vicepreşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Ionuţ Lăscaie – manager al Centrului Judeţean de Cultură.

Pe scenă au evoluat actori profesionişti, dar şi trupa de copii a Teatrului Odiseu Târgovişte, organizatorul evenimentului. De asemenea, au readus la viaţă personaje îndrăgite din lumea basmelor tinerii absolvenţi ai clasei de teatru de la Şcoala de Arte „Octav Enigărescu” a Centrului Judeţean de Cultură.

„Suntem la a treia ediţie «Mimesis Fest». Ne bucurăm de prezenţa copiilor într-un număr mare. Mulţumim Centrului Judeţean de Cultură pentru implicare şi Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru susţinere.

În cadrul festivalului, avem spectacole jucate de copii. Avem şi două premiere – două piese de teatru scrise de copii în cadrul atelierului dramatic. Avem lecţii de improvizaţie, cu actori profesionişti care susţin work-shop-uri. Aceştia mi-au fost elevi la clasa de teatru. Le-am spus în felul următor. Eu m-am chinuit cu voi, acum este rândul vostru să veniţi să vă chinuiţi cu cei mici. Bucuria este de ambele părţi.

Teatrul nostru este mic, dar este singurul teatru din România care are stagiune permanentă cu copii, pentru copii. Fiecare copil din trupă îşi aduce clasa, cu doamna învăţătoare, precum şi rudele, el fiind actorul principal în acea perioadă. Primesc flori şi bomboane. Şi tot aşa cu toţi copiii din trupă. Intrarea este gratuită pentru toată lumea.

O altă etapă pe care o parcurgem este punerea în scenă prin film. Piesele de teatru le transpunem în film”, ne-a declarat prof. Ştefan Lupu – directorul Teatrului Odiseu Târgovişte.

ACTUALITATE

De ce să apelezi la o firmă de contabilitate

Publicat

pe

Timpul este o resursa extrem de importanta pentru orice companie, fie ca vorbim de una nou infiintata sau de una deschisa de mai multi ani. Timpul costa bani si sunt situatii cand timpul tau e mai scump decat al unei companii externe.

Din acest motiv foarte multe companii aleg sa-si externalizeze diverse servicii. In acest fel pot salva atat timp, dar si face economii importante de bani. Un exemplu foarte des intalnit sunt serviciile de contabilitate.

Gasesti foarte multe firme de contabilitate si cu siguranta una iti va indeplini si cerintele tale. Nu conteaza ca ai firma la oras, la tara, in nordul sau sudul tarii. Cu o simpla cautare o sa gasesti pe cineva care sa te ajute cu aceste servicii. Iar daca ai o firma in Bucuresti, MBM Contabilitate te poate ajuta cu servicii de contabilitate.

Orice companie, inca de la infiintare, are de luat decizii importante de luat, pe tot parcursul desfasurarii activitatii. Aceste decizii, mai ales cele fiscal si contabile, pot face diferenta intre o firma profitabila si una cu bilant negativ.

O firma care ofera servicii de contabilitate isi foloseste experienta si expertiza contabila pentru a gestiona si supraveghea toate aspectele de natura financiara. Mai mult, aceasta iti poate face diverse situatii financiare si sa verifice modul de organizare activitatii economico-financiare si de contabilitate. Daca esti interesat de acest aspect, poti cere o expertiza contabila la mbm-contabilitate.ro/expertiza-contabila.

Nu trebuie sa-ti faci griji daca esti la inceput de drum. O asemenea firma de contabilitate iti poate oferi consultanta de specialitate in alegerea celei mai bune forme de organizare pentru business-ul tau. Mai mult, o firma de contabilitate serioasa ofera atat consultanta de specialitate in privinta aspectelor financiar-contabile ale firmei tale, dar si modalitati de maximizare si imbunatatire a acestora.

Si, cum spuneam si la inceput, o companie de contabilitate iti salveaza foarte mult timp. Aici pot sa dau exemplu timpul pe care-l pierzi cu recrutarea, pregatirea si trainingul angajatiilor. Pe cand angajatii unei firme de contabilitate sunt deja acreditati, pregatiti si calificati pentru operatiuni eficiente care sa-ti aduca beneficia financiare, atat pe termen scurt cat si pe termen mai lung.

Un lucru la fel de important este ca o firma care ofera servicii de contabilitate tine legatura si cu autoritatile statului si cu organismele de control financiar. Nu mai ai nici o bataie de cap cu modalitatile de impozitare. In acest fel nu mai iti asumi nici o responsabilitate pentru inregistrarea documentelor in contabilitate. (P)

Citește în continuare

ACTUALITATE

Graţie, vers și fior muzical la „Crizantema de Aur” 2019

Publicat

pe

A mai curs un an. Suntem, din nou, în miezul toamnei, sub vraja crizantemelor care dansează jucăuș, viu, colorat, sub soarele neobișnuit de dogoritor pentru această lună. E din nou timpul Festivalul Naţional „Crizantema de Aur”, ajuns la cea de-a 52-a ediţie.

Prima seară. Atmosferă caldă, primitoare, la Teatrul Tony Bulandra, locul unde publicul meloman a venit să se închine genului muzical rege: romanţa. Decorul, brodat cu ingeniozitate, poartă elementele esențiale ale festivalului: flori de Crizanteme și culorile ruginii ale toamnei, etalate sub o multitudine de forme și semnificații. Foaierul, de asemenea, era aidoma unui templu al muzicii și împlinirii sufletești. Amfitrionii primei seri de concurs – actorii Miruna Ionescu și Silviu Biriș (Secţiunea Interpretare), Alexandra Velniciuc şi Octavian Ursulescu (Secţiunea Creaţie).

Miruna Ionescu şi Silviu Biriş

Au încântat publicul și juriul cu graţie, vers și fior muzical, opt concurenţi la Secţiunea Interpretare şi şapte compozitori la Secţiunea Creaţie. Au acompaniat orchestrele „Dor Românesc” – dirijor Ştefan Cigu şi „Romanţa” – dirijor Lucian Vlădescu.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web