Connect with us

ACTUALITATE

Mimesis Fest, şapte zile de poveste la Târgovişte! PROGRAM

Publicat

pe

Peste 100 de copii au urmărit cu entuziasm spectacolele din ziua a doua a Festivalului de Teatru Mimesis, organizat la Târgovişte în perioada 23 – 29 iulie 2018, pe Centrul Vechi (lângă BRD). Şi n u doar cei mici s-au bucurat de atmosfera de poveste creată, ci şi părinţii şi bunicii lor!

I-am remarcat în public şi pe reprezentanţii instituţiilor finanţatoare: Luciana Cristea – vicepreşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Ionuţ Lăscaie – manager al Centrului Judeţean de Cultură.

Pe scenă au evoluat actori profesionişti, dar şi trupa de copii a Teatrului Odiseu Târgovişte, organizatorul evenimentului. De asemenea, au readus la viaţă personaje îndrăgite din lumea basmelor tinerii absolvenţi ai clasei de teatru de la Şcoala de Arte „Octav Enigărescu” a Centrului Judeţean de Cultură.

„Suntem la a treia ediţie «Mimesis Fest». Ne bucurăm de prezenţa copiilor într-un număr mare. Mulţumim Centrului Judeţean de Cultură pentru implicare şi Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru susţinere.

În cadrul festivalului, avem spectacole jucate de copii. Avem şi două premiere – două piese de teatru scrise de copii în cadrul atelierului dramatic. Avem lecţii de improvizaţie, cu actori profesionişti care susţin work-shop-uri. Aceştia mi-au fost elevi la clasa de teatru. Le-am spus în felul următor. Eu m-am chinuit cu voi, acum este rândul vostru să veniţi să vă chinuiţi cu cei mici. Bucuria este de ambele părţi.

Teatrul nostru este mic, dar este singurul teatru din România care are stagiune permanentă cu copii, pentru copii. Fiecare copil din trupă îşi aduce clasa, cu doamna învăţătoare, precum şi rudele, el fiind actorul principal în acea perioadă. Primesc flori şi bomboane. Şi tot aşa cu toţi copiii din trupă. Intrarea este gratuită pentru toată lumea.

O altă etapă pe care o parcurgem este punerea în scenă prin film. Piesele de teatru le transpunem în film”, ne-a declarat prof. Ştefan Lupu – directorul Teatrului Odiseu Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol extraordinar, de Ziua Națională, la Turnul Chindiei

Publicat

pe

Dâmbovițenii sunt invitați să sărbătorească „Ziua Naţională a României” la Turnul Chindiei din Târgoviște. Consiliul Județean organizează aici, prin Centrul de Cultură, joi – 1 Decembrie 2022, de la ora 17:00, un spectacol extraordinar susținut de Diana Matei & Taraful Cleante, Zavera și Trupa Distinto.

De reținut și faptul că, pe parcursul lunii decembrie, la Curtea Domnească din Târgoviște se exista un patinoar și căsuțe cu dulciuri și decorațiuni de Crăciun, ciocolată, ceaiuri și alte băuturi calde. Totodată, locația va fi ornată cu mii de beculețe, iar colindătorii din județ îi vor încânta pe vizitatori – spune președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din județul Dâmbovița sunt deschise în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

pe

de

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei şi a Zilei Naționale a României, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște anunță un program special de vizitare pentru toate muzeele din Târgoviște, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi şi Peştera Ialomiţei.

Astfel, programul de vizitare al muzeelor deschise în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, este următorul:
– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa – Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei” și Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi vor fi deschise în intervalul orar 9:00 – 17:00;
– Peștera Ialomiței va putea fi vizitată între orele 9:00 și 16:00.

Vă aşteptăm cu drag!

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats