Connect with us

ACTUALITATE

Mimesis Fest, şapte zile de poveste la Târgovişte! PROGRAM

Publicat

pe

Peste 100 de copii au urmărit cu entuziasm spectacolele din ziua a doua a Festivalului de Teatru Mimesis, organizat la Târgovişte în perioada 23 – 29 iulie 2018, pe Centrul Vechi (lângă BRD). Şi n u doar cei mici s-au bucurat de atmosfera de poveste creată, ci şi părinţii şi bunicii lor!

I-am remarcat în public şi pe reprezentanţii instituţiilor finanţatoare: Luciana Cristea – vicepreşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Ionuţ Lăscaie – manager al Centrului Judeţean de Cultură.

Pe scenă au evoluat actori profesionişti, dar şi trupa de copii a Teatrului Odiseu Târgovişte, organizatorul evenimentului. De asemenea, au readus la viaţă personaje îndrăgite din lumea basmelor tinerii absolvenţi ai clasei de teatru de la Şcoala de Arte „Octav Enigărescu” a Centrului Judeţean de Cultură.

„Suntem la a treia ediţie «Mimesis Fest». Ne bucurăm de prezenţa copiilor într-un număr mare. Mulţumim Centrului Judeţean de Cultură pentru implicare şi Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru susţinere.

În cadrul festivalului, avem spectacole jucate de copii. Avem şi două premiere – două piese de teatru scrise de copii în cadrul atelierului dramatic. Avem lecţii de improvizaţie, cu actori profesionişti care susţin work-shop-uri. Aceştia mi-au fost elevi la clasa de teatru. Le-am spus în felul următor. Eu m-am chinuit cu voi, acum este rândul vostru să veniţi să vă chinuiţi cu cei mici. Bucuria este de ambele părţi.

Teatrul nostru este mic, dar este singurul teatru din România care are stagiune permanentă cu copii, pentru copii. Fiecare copil din trupă îşi aduce clasa, cu doamna învăţătoare, precum şi rudele, el fiind actorul principal în acea perioadă. Primesc flori şi bomboane. Şi tot aşa cu toţi copiii din trupă. Intrarea este gratuită pentru toată lumea.

O altă etapă pe care o parcurgem este punerea în scenă prin film. Piesele de teatru le transpunem în film”, ne-a declarat prof. Ştefan Lupu – directorul Teatrului Odiseu Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Muzeele din Dâmbovița vor fi închise pentru dezinsecție și deratizare. Detalii aici!

Publicat

pe

de

Vineri – 20 mai 2022 și luni – 23 mai 2022, se vor efectua acțiuni de dezinsecție și deratizare în muzeele din cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, pentru protejarea patrimoniului – ne informează Consiliul Județean Dâmbovița.

Ca urmare a acestui fapt, muzeele vor fi închise pe rând, câte o zi, după cum urmează:

Vineri, 20.05.2022
– Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Târgovişte
– Muzeul de Istorie, Târgovişte
– Muzeul de Artă, Târgovişte
– Muzeul Tiparului şi al Cărţii Româneşti Vechi, Târgovişte
– Casa – Atelier Gheorghe Petraşcu, Târgovişte
– Muzeul „Vasile Blendea”, Târgovişte
– Ansamblul Monumental Curtea Domnească, Târgovişte
– Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Târgovişte
– Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, Târgovişte
Muzeul „Casa Romanţei”, Târgovişte

Luni, 23.05.2022
– Ansamblul Brâncovenesc Potlogi
– Casa – Atelier „Gabriel Popescu” din Vulcana-Pandele
– Casa Memorială „Ion Luca Caragiale” din comuna I. L. Caragiale
– Muzeul Etnografic „Dumitru Ulieru” Pietroşiţa
Muzeul de Etnografie Pucioasa

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Scafandrii de la ISU Dâmboviţa, stagiu de pregătire la Constanța

Publicat

pe

Timp de două săptămâni, echipa de scafandri din cadrul ISU Dâmbovița efectuează un stagiu de pregătire la Centrul de Antrenament al ISU Constanța. Se vor executa scufundări, atât ziua cât și noaptea, simulându-se misiuni de căutare, identificare și recuperare în cadrul cărora vor folosi manechine şi obiecte de dimensiuni diferite.

„Anual, în perioada aprilie-septembrie, scafandri execută stagiile de antrenament la Constanța. Antrenamentele sunt efectuate în mai multe locaţii, la adâncimi de 30 m, cu echipament specific atât pentru sezonul rece cât și pentru cel cald. În timpul pregătirii sunt urmărite diverse aspecte precum modalitățile de căutare-salvare, verificarea permanentă a echipamentului și siguranța scafandrului.

Scufundările pentru executarea misiunilor primite în cadrul poligoanelor de antrenament se desfăşoară în echipe mixte, pentru a se asigura atât schimbul de experienţă cât şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi cooperare sub apă astfel încât, la final, să se asigure succesul misiunii primite.

Scafandri dâmbovițeni asigură misiunile de căutare-salvare în mediu acvatic din zona de competență a județului Dâmbovița, precum și în alte județe atunci când sunt solicitați”, se precizează într-un comunicat remis de ISU Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT