Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Mimesis Fest, şapte zile de poveste la Târgovişte! PROGRAM

Publicat

pe

Peste 100 de copii au urmărit cu entuziasm spectacolele din ziua a doua a Festivalului de Teatru Mimesis, organizat la Târgovişte în perioada 23 – 29 iulie 2018, pe Centrul Vechi (lângă BRD). Şi n u doar cei mici s-au bucurat de atmosfera de poveste creată, ci şi părinţii şi bunicii lor!

I-am remarcat în public şi pe reprezentanţii instituţiilor finanţatoare: Luciana Cristea – vicepreşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Ionuţ Lăscaie – manager al Centrului Judeţean de Cultură.

Pe scenă au evoluat actori profesionişti, dar şi trupa de copii a Teatrului Odiseu Târgovişte, organizatorul evenimentului. De asemenea, au readus la viaţă personaje îndrăgite din lumea basmelor tinerii absolvenţi ai clasei de teatru de la Şcoala de Arte „Octav Enigărescu” a Centrului Judeţean de Cultură.

„Suntem la a treia ediţie «Mimesis Fest». Ne bucurăm de prezenţa copiilor într-un număr mare. Mulţumim Centrului Judeţean de Cultură pentru implicare şi Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru susţinere.

În cadrul festivalului, avem spectacole jucate de copii. Avem şi două premiere – două piese de teatru scrise de copii în cadrul atelierului dramatic. Avem lecţii de improvizaţie, cu actori profesionişti care susţin work-shop-uri. Aceştia mi-au fost elevi la clasa de teatru. Le-am spus în felul următor. Eu m-am chinuit cu voi, acum este rândul vostru să veniţi să vă chinuiţi cu cei mici. Bucuria este de ambele părţi.

Teatrul nostru este mic, dar este singurul teatru din România care are stagiune permanentă cu copii, pentru copii. Fiecare copil din trupă îşi aduce clasa, cu doamna învăţătoare, precum şi rudele, el fiind actorul principal în acea perioadă. Primesc flori şi bomboane. Şi tot aşa cu toţi copiii din trupă. Intrarea este gratuită pentru toată lumea.

O altă etapă pe care o parcurgem este punerea în scenă prin film. Piesele de teatru le transpunem în film”, ne-a declarat prof. Ştefan Lupu – directorul Teatrului Odiseu Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Grindina a „măturat” comunele din nord-vestul județului Dâmbovița

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Un nou val de grindină deasă s-a abătut, în această după-amiază, asupra unor localități din nord-vestul județului Dâmbovița. Au fost afectate grav comunele Văleni și Cândești. Pagubele din livezile de pomi fructiferi și grădinile cu legume sunt foarte mari.

„A fost urgie. Nu am mai văzut așa ceva de foarte multă vreme. Cine a mai pomenit să bată piatra în halul ăsta în luna mai?! Astea sunt semne de la Dumnezeu. Dacă mai vine o dată, nu mai avem ce recolta la toamnă”, ne-a spus un localnic.

Sursa foto: Facebook

Primarul comunei Văleni-Dâmbovița a anunțat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență despre pagubele înregistrate, pentru că, în cel mai scurt timp, o comisie să se deplaseze la fața locului pentru a evalua stricăciunile produse grindină.

VIDEO

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ludovic Orban, declaraţii de presă de la Centrul Renault Titu

Publicat

pe

de

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!