Connect with us

ACTUALITATE

Mimesis Fest, şapte zile de poveste la Târgovişte! PROGRAM

Publicat

pe

Peste 100 de copii au urmărit cu entuziasm spectacolele din ziua a doua a Festivalului de Teatru Mimesis, organizat la Târgovişte în perioada 23 – 29 iulie 2018, pe Centrul Vechi (lângă BRD). Şi n u doar cei mici s-au bucurat de atmosfera de poveste creată, ci şi părinţii şi bunicii lor!

I-am remarcat în public şi pe reprezentanţii instituţiilor finanţatoare: Luciana Cristea – vicepreşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Ionuţ Lăscaie – manager al Centrului Judeţean de Cultură.

Pe scenă au evoluat actori profesionişti, dar şi trupa de copii a Teatrului Odiseu Târgovişte, organizatorul evenimentului. De asemenea, au readus la viaţă personaje îndrăgite din lumea basmelor tinerii absolvenţi ai clasei de teatru de la Şcoala de Arte „Octav Enigărescu” a Centrului Judeţean de Cultură.

„Suntem la a treia ediţie «Mimesis Fest». Ne bucurăm de prezenţa copiilor într-un număr mare. Mulţumim Centrului Judeţean de Cultură pentru implicare şi Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru susţinere.

În cadrul festivalului, avem spectacole jucate de copii. Avem şi două premiere – două piese de teatru scrise de copii în cadrul atelierului dramatic. Avem lecţii de improvizaţie, cu actori profesionişti care susţin work-shop-uri. Aceştia mi-au fost elevi la clasa de teatru. Le-am spus în felul următor. Eu m-am chinuit cu voi, acum este rândul vostru să veniţi să vă chinuiţi cu cei mici. Bucuria este de ambele părţi.

Teatrul nostru este mic, dar este singurul teatru din România care are stagiune permanentă cu copii, pentru copii. Fiecare copil din trupă îşi aduce clasa, cu doamna învăţătoare, precum şi rudele, el fiind actorul principal în acea perioadă. Primesc flori şi bomboane. Şi tot aşa cu toţi copiii din trupă. Intrarea este gratuită pentru toată lumea.

O altă etapă pe care o parcurgem este punerea în scenă prin film. Piesele de teatru le transpunem în film”, ne-a declarat prof. Ştefan Lupu – directorul Teatrului Odiseu Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

A murit Ghiorghi Zotic, patronul Ziarului Dâmbovița. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

Am aflat cu durere că astăzi, cu doar câteva ore în urmă, a încetat din viață într-un spital din Capitală cunoscutul om de afaceri Gheorghi Zotic, patronul Ziarului „Dâmbovița”. Avea doar 68 de ani, dar se lupta de mai multă vreme cu o boală cruntă…

Gheorghi Zotic a investit masiv și în sportul rege, fotbalul, ținând în viață, într-o perioadă dură din punct de vedete economic, Fotbal Club Municipal Târgoviște. La Șotânga, comuna sa natală, înființase Academia de Fotbal, unde încuraja și pregătea tinerele talente.

Gheorghi Zotic a cochetat și cu politica, dar s-a retras din această zonă. În ultimii ani, afaceristul s-a detașat și de viața publică, preferând să-și vadă de sănătate, să stea mai mult în preajma familiei.

L-am cunoscut foarte bine pe Gheorghi Zotic în perioada în care am lucrat ca reporter de investigații la Ziarul Dâmbovița. Tipul șefului care ținea la oameni, îi prețuia și dojenea părintește atunci când greșeau. Avea mereu pregătite sfaturi pentru fiecare om din echipa sa. Prin trecerea la cele veșnice a domnului Gheorghi Zotic, „șefu”, cum îi ziceam cu toții, golul rămas în peisajul public dâmbovițean, în sufletele noastre, s-a adâncit. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Trooper a făcut senzație la Festivalul Peștera-Padina

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a organizat, în acest sfârșit de săptămână, Festivalul „Peștera – Padina”, eveniment desfășurat în Munții Bucegi, zona „Telecabina Peștera”.

„Fiecare dintre cele trei zile ale festivalului (23 – 25 iulie) a promovat câte un gen muzical, cu sprijinul talentului unor mari artiști români, în mijlocul naturii și al atracțiilor turistice oferite de zona Masivului Bucegi.


Astfel, în prima zi a festivalului, în cadrul spectacolului folcloric susținut de Orchestra Populară Chindia, sub bagheta dirijorului Ionuț Dumitrescu, publicul s-a putut bucura de cântecul popular prin invitații săi, artiști de seamă ai folclorului românesc: Ionuț Dolănescu, Florentina Mîinea, Simona Dinescu, Niculina Stoican, Constantin Enceanu și Nicoleta Vasile.


În a doua zi a festivalului, în zona Telecabina Peștera au răsunat ritmuri de rock simfonic. Orchestra Simfonică Muntenia, condusă de apreciatul dirijor Daniel Jinga, a susținut un concert extraordinar, urmat de un al doilea concert al serii, oferit de tenorul Florin Georgescu, solistul Alin Dincă și formația Trooper.

Ultima zi a Festivalului „Peștera-Padina” va fi dedicată muzicii ușoare și de petrecere, atmosfera de bunăvoie și distracție din inima munților Bucegi fiind asigurată de cunoscutul solist Nelu Vlad și formația Azur”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

Sâmbătă – 24 iulie, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost prezent în mijlocul turiștilor.

„Mă bucur că, în acest an, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură, a readus în atenția publicului iubitor de muzică Festivalul „Peștera – Padina”, un eveniment care își propune pe lângă actul cultural să promoveze Munții Bucegi și turismul la mare altitudine.

Zona montană a județului Dâmbovița este una deosebită, cu peisaje absolut fascinante, fiind o alternativă excepțională pentru petrecerea timpului liber sau a concediilor.

Așa cum am mai spus, voi susține toate demersurile menite să aducă popularitatea binemeritată acesei zone și voi promova la nivelul aparatului Consiliului Județean Dâmbovița, acele proiecte care să pună în valoare potențialul acesteia”, ne-a declarat președintele CJ Dâmboviţa  – Corneliu Ștefan. 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT