Conectați-vă cu noi

AGRICULTURĂ

Porcii gospodarilor din Ialomiţa, sacrificaţi din cauza pestei!

Publicat

pe

Sursa foto: România Liberă

Pesta porcină africană reprezintă la ora actuală o mare problemă pentru crescătorii de animale din România, pentru gospodarii care cresc, după tradiţie, câte unul sau doi porci în bătătură, pe care îi sacrifică, de obicei, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun.

Temuta boală a ajuns şi în judeţul Ialomiţa. Conform regulilor impuse de autorităţile sanitar-veterninare, porcinele din zona contaminată sunt ucise.

Locuitorii comunelor unde s-au luat astfel de măsuri se uită trişti cum veterinarii, însoţiţi de jandarmi şi de poliţişti, intră în curţile lor şi le omoară animalele.

Li se comunică că vor fi despăgubiţi, dar oamenii tot mohorâţi rămân, acceptând cu greu să le fie sacrificaţi porcii. Nu prea le convine când reprezentanţii statului dau buzna în ogrăzile lor, dar nu te poţi opune planului de măsuri într-o astfel de situaţie.

Satul Luciu din Ialomiţa a fost complet izolat din cauza pestei porcine africane. Autorităţile au instalat filtre de dezinfecţie la toate intrările şi ieşirile din localitate. Câteva sute de porci urmează să fie sacrificaţi. Se mai aşteaptă rezultatul unor analize de laborator…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

APIA eliberează adeverinţe pentru accesarea de credite agricole în baza subvenţiilor

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.viata-libera.ro)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură eliberează adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată care intenţionează sa acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la insituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.

Astfel, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pentru anul 2019 şi suprafaţa eligibilă la plată pentru schemele de sprijin care fac obiectul convenţiei, că s-a efectuat controlul administrativ sau controlul preliminar, după caz, și că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată, îndeplinind condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia învigoare.

Valoarea creditului va fi de până la 85% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA.

Citește în continuare

ACTUALITATE

7.600 euro/ha, sprijin cuplat pentru legume cultivate în sere și solarii!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Tarancuta Urbana)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează producatorii agricoli că au fost stabilite cuantumurile schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal pentru cererile de plată depuse în Campania 2018, după cum urmează:

„În judetul Dambovita,au solicitat sprijin cuplat in sectorul vegetal 165 de fermieri pentru culturi de canepa, cartofi, castraveti, fructe, leguminoase, lucerna, sere si solarii, soia si tomate.

Plățile pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal se fac în lei, la cursul de schimb de 4,6638 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 28 septembrie 2018, şi încep de astăzi, 4 iunie 2019″, se arată într-un comunicat remis de APIA Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!