Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte investeşte 1.000 de miliarde lei vechi în reţeaua educaţională

Publicat

pe

Reprezentanţii administraţiei publice locale şi-au propus ca în maxium doi ani să pună la punct întreaga infrastructură educaţională de pe teritoriul municipiului Târgovişte. Şcolile, grădiniţele şi creşele vor fi reabilitate şi modernizate de la zero, ba mai mult, în unele situaţii vor fi construite şi corpuri noi de clădiri, pentru a se acoperi numărul de solicitări care vin din partea cetăţenilor.

Astăzi, primarul Cristian Daniel Stan, însoţit de viceprimăriţa Monica Ilie, consilierul Cosmin Bozieru şi mai mulţi şefi ai societăţilor subordontate Consiliului Local, a vizitat şantierul creşei nr. 8 din microraionul IX.

Aici, după cum a precizat edilul Târgoviştei, se materializază primul proiect derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, pe ceea ce înseamnă componenta de modernizare a infrastructurii educaţionale. Practic, cu acest obiectiv, se dă startul megaprogramului de refacere a instituţiilor de învăţământ – creşe, grădiniţe şi şcoli. Peste 2 milioane de lei vor fi investiţi pentru reabilitarea şi modernizarea creşei nr. 8, dar şi pentru construcţia unui corp nou de clădire.

„Suntem interesaţi să rezolvăm problema creşelor, fiindcă, la nivelul municipiului Târgovişte, există o cerere mare de locuri în aceste instituţii. În cele opt creşe funcţionale, avem peste 300 de locuri, dar cererea este mult mai mare. După implementarea acestui proiect, vom putea să facem faţă nevoilor existente, solicitărilor care vin din partea cetăţenilor”, ne-a informat Cristian Daniel Stan.

Vor urma, la rând, pentru realizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, creşele nr. 2, 14 şi 16. Proiectele sunt gata, urmează faza de obţinere a autorizaţiilor de construcţie.

„De asemenea, suntem la faza de obţinere a autorizaţiilor de construcţie şi licitaţie de execuţie şi pentru grădiniţele nr. 13 şi 15. Lucrările sunt finanţate tot prin PNDL. La aceste proiecte, adăugăm şi trei şcoli, respectiv Şcoala nr. 8 «Mihai Viteazul» şi şcolile numărul 6 şi 13. Valoarea totală a acestor trei proiecte depăşeşte 60 de milioane de lei”.

În luna septembrie, ne asigură primarul Cristian Daniel Stan, vor începe lucrările la grădiniţa din cartierul Sagricom. Proiectul pentru acest obiectiv este finanţat de Ministerul Educaţiei şi administraţia târgovişteană.

Prin fonduri obţinute prin Grupul de Acţiune Locală va fi ridicată o grădiniţă pe strada IE Florescu. În aceeaşi zonă, autorităţile şi-au propus să construiască şi o creşă.

„Vorbim de cel mai amplu program de reabilitare a infrastructurii educaţionale târgoviştene. Valoarea totală a proiectelor pentru cele 16 unităţi de învăţământ cuprinse în acest program este de 1.000 de miliarde de lei vechi. Sursele de finanţare sunt multiple. Vorbim aici de PNDL, de Ministerul Educaţiei şi fonduri europene obţinute pe axele 4 şi 10”, a explicat edilul Târgoviştei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Rețele de utilități pentru noile zone de locuit din comuna Dragomirești

Publicat

pe

Dragomirești este una dintre localitățile dâmbovițene care se dezvoltă frumos. Numărul de case moderne, construite cu gust, în stil european, a crescut simțitor. Sunt tot mai mulți tineri care solicită terenuri pentru a-și ridica locuințe. Primăria este preocupată, în acest moment, să extindă rețelele de utilități către zonele comunei unde s-au edificat construcții, iar oamenii au nevoie de condiții civilizate de trai. În acest sens, se lucrează la rețelele de gaze naturale și iluminat public, în perimetrul DN 72, Târgoviște-Câmpulung.

„Este o zonă deosebită, în care cetățenii comunei noastre au început să construiască. Trebuie să fim alături de ei și să grăbim procesele de execuție a rețelelor de utilități. Nu avem acolo nici alimentare cu apă potabilă, nici curent electric. Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a realiza cât mai repede aceste obiective absolut necesare pentru cetățenii care își ridică case, care pun bazele unor noi familii”, ne-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Rezolvări concrete în Bucegi, în numai 24 de ore de la dezlănțuirea naturii

Publicat

pe

În mai puțin de 24 de ore de la viiturile de ieri-noapte, Consiliul Județean Dâmbovița a redat circulației rutiere podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele și a fost redeschisă Peștera Ialomiței.

„Așa cum am promis, am adus în munte proiectanții care vor înainta soluția tehnică pentru refacerea drumului distrus de debitul mare al Ialomiței din zona Cheile Tătarului.

În cel mai scurt timp, vreau să începem lucrările la drumul și podurile afectate de apele rîului Ialomița care, din spusele specialiștilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona Cheile Tătarului.

Citește și: Guvernul Cîțu a sărit județul Dâmbovița și la repartizarea fondurilor pentru calamități

În primă fază, trebuie reparate apărările de mal și racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile și materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundațiilor.

În urma acestor lucrări, se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului și a întregului sistem rutier”, precizează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT