Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte investeşte 1.000 de miliarde lei vechi în reţeaua educaţională

Publicat

pe

Reprezentanţii administraţiei publice locale şi-au propus ca în maxium doi ani să pună la punct întreaga infrastructură educaţională de pe teritoriul municipiului Târgovişte. Şcolile, grădiniţele şi creşele vor fi reabilitate şi modernizate de la zero, ba mai mult, în unele situaţii vor fi construite şi corpuri noi de clădiri, pentru a se acoperi numărul de solicitări care vin din partea cetăţenilor.

Astăzi, primarul Cristian Daniel Stan, însoţit de viceprimăriţa Monica Ilie, consilierul Cosmin Bozieru şi mai mulţi şefi ai societăţilor subordontate Consiliului Local, a vizitat şantierul creşei nr. 8 din microraionul IX.

Aici, după cum a precizat edilul Târgoviştei, se materializază primul proiect derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, pe ceea ce înseamnă componenta de modernizare a infrastructurii educaţionale. Practic, cu acest obiectiv, se dă startul megaprogramului de refacere a instituţiilor de învăţământ – creşe, grădiniţe şi şcoli. Peste 2 milioane de lei vor fi investiţi pentru reabilitarea şi modernizarea creşei nr. 8, dar şi pentru construcţia unui corp nou de clădire.

„Suntem interesaţi să rezolvăm problema creşelor, fiindcă, la nivelul municipiului Târgovişte, există o cerere mare de locuri în aceste instituţii. În cele opt creşe funcţionale, avem peste 300 de locuri, dar cererea este mult mai mare. După implementarea acestui proiect, vom putea să facem faţă nevoilor existente, solicitărilor care vin din partea cetăţenilor”, ne-a informat Cristian Daniel Stan.

Vor urma, la rând, pentru realizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, creşele nr. 2, 14 şi 16. Proiectele sunt gata, urmează faza de obţinere a autorizaţiilor de construcţie.

„De asemenea, suntem la faza de obţinere a autorizaţiilor de construcţie şi licitaţie de execuţie şi pentru grădiniţele nr. 13 şi 15. Lucrările sunt finanţate tot prin PNDL. La aceste proiecte, adăugăm şi trei şcoli, respectiv Şcoala nr. 8 «Mihai Viteazul» şi şcolile numărul 6 şi 13. Valoarea totală a acestor trei proiecte depăşeşte 60 de milioane de lei”.

În luna septembrie, ne asigură primarul Cristian Daniel Stan, vor începe lucrările la grădiniţa din cartierul Sagricom. Proiectul pentru acest obiectiv este finanţat de Ministerul Educaţiei şi administraţia târgovişteană.

Prin fonduri obţinute prin Grupul de Acţiune Locală va fi ridicată o grădiniţă pe strada IE Florescu. În aceeaşi zonă, autorităţile şi-au propus să construiască şi o creşă.

„Vorbim de cel mai amplu program de reabilitare a infrastructurii educaţionale târgoviştene. Valoarea totală a proiectelor pentru cele 16 unităţi de învăţământ cuprinse în acest program este de 1.000 de miliarde de lei vechi. Sursele de finanţare sunt multiple. Vorbim aici de PNDL, de Ministerul Educaţiei şi fonduri europene obţinute pe axele 4 şi 10”, a explicat edilul Târgoviştei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats