Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte investeşte 1.000 de miliarde lei vechi în reţeaua educaţională

Publicat

pe

Reprezentanţii administraţiei publice locale şi-au propus ca în maxium doi ani să pună la punct întreaga infrastructură educaţională de pe teritoriul municipiului Târgovişte. Şcolile, grădiniţele şi creşele vor fi reabilitate şi modernizate de la zero, ba mai mult, în unele situaţii vor fi construite şi corpuri noi de clădiri, pentru a se acoperi numărul de solicitări care vin din partea cetăţenilor.

Astăzi, primarul Cristian Daniel Stan, însoţit de viceprimăriţa Monica Ilie, consilierul Cosmin Bozieru şi mai mulţi şefi ai societăţilor subordontate Consiliului Local, a vizitat şantierul creşei nr. 8 din microraionul IX.

Aici, după cum a precizat edilul Târgoviştei, se materializază primul proiect derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, pe ceea ce înseamnă componenta de modernizare a infrastructurii educaţionale. Practic, cu acest obiectiv, se dă startul megaprogramului de refacere a instituţiilor de învăţământ – creşe, grădiniţe şi şcoli. Peste 2 milioane de lei vor fi investiţi pentru reabilitarea şi modernizarea creşei nr. 8, dar şi pentru construcţia unui corp nou de clădire.

„Suntem interesaţi să rezolvăm problema creşelor, fiindcă, la nivelul municipiului Târgovişte, există o cerere mare de locuri în aceste instituţii. În cele opt creşe funcţionale, avem peste 300 de locuri, dar cererea este mult mai mare. După implementarea acestui proiect, vom putea să facem faţă nevoilor existente, solicitărilor care vin din partea cetăţenilor”, ne-a informat Cristian Daniel Stan.

Vor urma, la rând, pentru realizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, creşele nr. 2, 14 şi 16. Proiectele sunt gata, urmează faza de obţinere a autorizaţiilor de construcţie.

„De asemenea, suntem la faza de obţinere a autorizaţiilor de construcţie şi licitaţie de execuţie şi pentru grădiniţele nr. 13 şi 15. Lucrările sunt finanţate tot prin PNDL. La aceste proiecte, adăugăm şi trei şcoli, respectiv Şcoala nr. 8 «Mihai Viteazul» şi şcolile numărul 6 şi 13. Valoarea totală a acestor trei proiecte depăşeşte 60 de milioane de lei”.

În luna septembrie, ne asigură primarul Cristian Daniel Stan, vor începe lucrările la grădiniţa din cartierul Sagricom. Proiectul pentru acest obiectiv este finanţat de Ministerul Educaţiei şi administraţia târgovişteană.

Prin fonduri obţinute prin Grupul de Acţiune Locală va fi ridicată o grădiniţă pe strada IE Florescu. În aceeaşi zonă, autorităţile şi-au propus să construiască şi o creşă.

„Vorbim de cel mai amplu program de reabilitare a infrastructurii educaţionale târgoviştene. Valoarea totală a proiectelor pentru cele 16 unităţi de învăţământ cuprinse în acest program este de 1.000 de miliarde de lei vechi. Sursele de finanţare sunt multiple. Vorbim aici de PNDL, de Ministerul Educaţiei şi fonduri europene obţinute pe axele 4 şi 10”, a explicat edilul Târgoviştei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

A prins contur creșa cu cinci săli de grupă pe care o construiește Primăria Titu

Publicat

pe

Lucrările care vizează construirea unei creșe cu cinci săli de grupă și multiple facilități în orașul Titu se desfășoară fără sincope. Imobilul edificat de Primărie a prins deja contur. Capacitatea unității va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârste între 1 și 3 ani.

Pe lângă cele cinci săli de grupă, creșa va mai avea două zone de acces cu vestiare, două săli multifuncționale, bucătărie și depozit de alimente, zonă de îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă pentru gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe terasă acoperită de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile – panouri glisante – trafor din lemn amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni execută lucrări de reabilitare și modernizare pe strada Mihai Eminescu

Publicat

pe

Municipalitatea morenară desfășoară, în această perioadă, ample lucrări de modernizare și reabilitare pe strada Mihai Eminescu. Investiția este realizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii publice urbane în municipiul Moreni”, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Lucrările incluse în acest proiect prevăd asfaltarea străzilor Mihai Eminescu, Ana Ipătescu, Democrației, Culturii și Aleea Prahovei și amenajarea sensului giratoriu (în zona LIDL), plus parcări și trotuare.

„Se mai are în vedere realizarea canalizării pluviale pe străzile Ana Ipătescu, Democrației, Culturii și cale de acces spre Piața Agroalimentară”, ne-a precizat primarul Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats