Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte investeşte 1.000 de miliarde lei vechi în reţeaua educaţională

Publicat

pe

Reprezentanţii administraţiei publice locale şi-au propus ca în maxium doi ani să pună la punct întreaga infrastructură educaţională de pe teritoriul municipiului Târgovişte. Şcolile, grădiniţele şi creşele vor fi reabilitate şi modernizate de la zero, ba mai mult, în unele situaţii vor fi construite şi corpuri noi de clădiri, pentru a se acoperi numărul de solicitări care vin din partea cetăţenilor.

Astăzi, primarul Cristian Daniel Stan, însoţit de viceprimăriţa Monica Ilie, consilierul Cosmin Bozieru şi mai mulţi şefi ai societăţilor subordontate Consiliului Local, a vizitat şantierul creşei nr. 8 din microraionul IX.

Aici, după cum a precizat edilul Târgoviştei, se materializază primul proiect derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, pe ceea ce înseamnă componenta de modernizare a infrastructurii educaţionale. Practic, cu acest obiectiv, se dă startul megaprogramului de refacere a instituţiilor de învăţământ – creşe, grădiniţe şi şcoli. Peste 2 milioane de lei vor fi investiţi pentru reabilitarea şi modernizarea creşei nr. 8, dar şi pentru construcţia unui corp nou de clădire.

„Suntem interesaţi să rezolvăm problema creşelor, fiindcă, la nivelul municipiului Târgovişte, există o cerere mare de locuri în aceste instituţii. În cele opt creşe funcţionale, avem peste 300 de locuri, dar cererea este mult mai mare. După implementarea acestui proiect, vom putea să facem faţă nevoilor existente, solicitărilor care vin din partea cetăţenilor”, ne-a informat Cristian Daniel Stan.

Vor urma, la rând, pentru realizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, creşele nr. 2, 14 şi 16. Proiectele sunt gata, urmează faza de obţinere a autorizaţiilor de construcţie.

„De asemenea, suntem la faza de obţinere a autorizaţiilor de construcţie şi licitaţie de execuţie şi pentru grădiniţele nr. 13 şi 15. Lucrările sunt finanţate tot prin PNDL. La aceste proiecte, adăugăm şi trei şcoli, respectiv Şcoala nr. 8 «Mihai Viteazul» şi şcolile numărul 6 şi 13. Valoarea totală a acestor trei proiecte depăşeşte 60 de milioane de lei”.

În luna septembrie, ne asigură primarul Cristian Daniel Stan, vor începe lucrările la grădiniţa din cartierul Sagricom. Proiectul pentru acest obiectiv este finanţat de Ministerul Educaţiei şi administraţia târgovişteană.

Prin fonduri obţinute prin Grupul de Acţiune Locală va fi ridicată o grădiniţă pe strada IE Florescu. În aceeaşi zonă, autorităţile şi-au propus să construiască şi o creşă.

„Vorbim de cel mai amplu program de reabilitare a infrastructurii educaţionale târgoviştene. Valoarea totală a proiectelor pentru cele 16 unităţi de învăţământ cuprinse în acest program este de 1.000 de miliarde de lei vechi. Sursele de finanţare sunt multiple. Vorbim aici de PNDL, de Ministerul Educaţiei şi fonduri europene obţinute pe axele 4 şi 10”, a explicat edilul Târgoviştei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Proiect pentru modernizarea transportului public și în zona limitrofă municipiului Târgoviște

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a depus, astăzi – 16 mai 2022, în parteneriat cu administrația publică locală a comunei Șotânga un proiect care vizează modernizarea transportului public în zona periurbană a municipiului care cuprinde, spune edilul Daniel Cristian Stan, 25 de localități.

În cadrul acestei prime etape, vor fi achiziționate 21 de autobuze electrice de capacitate mare și vor fi construite 21 de stații de încărcare lentă la autobază și 7 stații de încărcare rapidă pe traseu. De asemenea, se vor executa și mai multe lucrări conexe.

„Valoarea intervențiilor este de 13,788,828.98 euro, TVA inclus, din care 11,571,000.00 euro, fără TVA, reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 2,198,490.00, cheltuieli asigurate din bugetul de stat”, precizează primarul Daniel Cristian Stan.

Reamintim faptul că transportul public local din Târgoviște este în plin proces de modernizare, iar proiectul depus astăzi în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile răspunde solicitărilor venite de la cetățeni, care își doresc autovehicule moderne și ecologice și pe traseele din afara municipiului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Șase străzi din municipiul Moreni vor fi modernizate prin PJDL

Publicat

pe

Primăria Moreni continuă procesul de modernizare a infrastructurii rutiere. La inițiativa edilului Constantin Dinu, consilierii locali au aprobat asocierea municipiului Moreni cu Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală(PJDL), pentru realizarea obiectivului de investiții ,,Modernizare infrastructură rutieră”.

„Practic, în cadrul acestui proiect vor fi reabilitate și modernizate șase străzi din municipiul Moreni respectiv strada Independenței, tronson 137 – 167A, Independenței cu tronsonul 136 – 178A. Vor mai intra în lucru străzile Dorobanți, Nicolae Iorga și Crângului. De asemenea, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și valoarea investiției publice: 5.672.292,35 lei”, ne-a precizat primarul Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT