Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte investeşte 1.000 de miliarde lei vechi în reţeaua educaţională

Publicat

pe

Reprezentanţii administraţiei publice locale şi-au propus ca în maxium doi ani să pună la punct întreaga infrastructură educaţională de pe teritoriul municipiului Târgovişte. Şcolile, grădiniţele şi creşele vor fi reabilitate şi modernizate de la zero, ba mai mult, în unele situaţii vor fi construite şi corpuri noi de clădiri, pentru a se acoperi numărul de solicitări care vin din partea cetăţenilor.

Astăzi, primarul Cristian Daniel Stan, însoţit de viceprimăriţa Monica Ilie, consilierul Cosmin Bozieru şi mai mulţi şefi ai societăţilor subordontate Consiliului Local, a vizitat şantierul creşei nr. 8 din microraionul IX.

Aici, după cum a precizat edilul Târgoviştei, se materializază primul proiect derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, pe ceea ce înseamnă componenta de modernizare a infrastructurii educaţionale. Practic, cu acest obiectiv, se dă startul megaprogramului de refacere a instituţiilor de învăţământ – creşe, grădiniţe şi şcoli. Peste 2 milioane de lei vor fi investiţi pentru reabilitarea şi modernizarea creşei nr. 8, dar şi pentru construcţia unui corp nou de clădire.

„Suntem interesaţi să rezolvăm problema creşelor, fiindcă, la nivelul municipiului Târgovişte, există o cerere mare de locuri în aceste instituţii. În cele opt creşe funcţionale, avem peste 300 de locuri, dar cererea este mult mai mare. După implementarea acestui proiect, vom putea să facem faţă nevoilor existente, solicitărilor care vin din partea cetăţenilor”, ne-a informat Cristian Daniel Stan.

Vor urma, la rând, pentru realizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, creşele nr. 2, 14 şi 16. Proiectele sunt gata, urmează faza de obţinere a autorizaţiilor de construcţie.

„De asemenea, suntem la faza de obţinere a autorizaţiilor de construcţie şi licitaţie de execuţie şi pentru grădiniţele nr. 13 şi 15. Lucrările sunt finanţate tot prin PNDL. La aceste proiecte, adăugăm şi trei şcoli, respectiv Şcoala nr. 8 «Mihai Viteazul» şi şcolile numărul 6 şi 13. Valoarea totală a acestor trei proiecte depăşeşte 60 de milioane de lei”.

În luna septembrie, ne asigură primarul Cristian Daniel Stan, vor începe lucrările la grădiniţa din cartierul Sagricom. Proiectul pentru acest obiectiv este finanţat de Ministerul Educaţiei şi administraţia târgovişteană.

Prin fonduri obţinute prin Grupul de Acţiune Locală va fi ridicată o grădiniţă pe strada IE Florescu. În aceeaşi zonă, autorităţile şi-au propus să construiască şi o creşă.

„Vorbim de cel mai amplu program de reabilitare a infrastructurii educaţionale târgoviştene. Valoarea totală a proiectelor pentru cele 16 unităţi de învăţământ cuprinse în acest program este de 1.000 de miliarde de lei vechi. Sursele de finanţare sunt multiple. Vorbim aici de PNDL, de Ministerul Educaţiei şi fonduri europene obţinute pe axele 4 şi 10”, a explicat edilul Târgoviştei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Fișă de primar. Progres, civilizație și proiecte de viitor la Nucet

Publicat

pe

Comuna Nucet, județul Dâmbovița, se află într-un continuu proces de modernizare. Investiţiile au curs ritmic în cei peste 20 de ani de când Luisa Bărboiu îndeplineşte funcţia de primar al localităţii. Nu trebuie să uităm că o contribuţie la materializarea unor proiecte de interes a avut şi regretatul deputat, fost preşedinte al PSD Dâmboviţa, Ion Stan, fiu al comunei, care, alături de administraţia locală, a întreprins numeroase demersuri pentru implementarea proiectelor privind reţelele de gaze naturale şi apă potabilă. Nu mai vorbim de contribuţia adusă la refacerea din temelii a Mănăstirii Nucet care reprezintă astăzi un punct de atracţie turistic important şi un loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi care trec anual pe la acest aşezământ monastic, adevărată perlă a ortodoxismului românesc.

Prin grija şi implicarea primăriţei Luisa Bărboi, există şcoli reabilitate şi modernizate la Nucet şi Cazaci, iar WC-ul din fundul curţii a rămas doar ca piesă de muzeu pentru vremurile apuse.

Localitatea dispune și de un sediu nou de primărie, de cămin cultural, de asemenea reabilitat şi modernizat, și de o sală de sport, amplasată în incinta Licelui Tehnologic. Acum, se lucrează de zor la Grădiniţa din satul Nucet şi la Centrul Medical al comunei. În luna iunie 2021, Luisa Bărboi şi-a propus ca dispensarul medical, cum încă îl mai numesc oamenii, să fie finalizat, urmând partea de dotare cu mobilier şi aparatura aferentă.

Totodată, va fi extinsă reţeaua de gaze naturale, tonul fiind dat de dezvoltarea zonei de intravilan. Comuna creşte, apar case noi, familii de tineri, care au nevoie de utilităţi. La fel se întâmplă şi cu reţeaua de apă potabilă.

Avantajul perenităţii într-o funcţie de conducere publică cum este şi aceea de primar este imens. Marşând pe încrederea cetăţeanului, prin rămânerea pe poziţie în mai multe mandate de edil, ai posibilitatea de a cunoaşte în esenţă problemele comunităţii, doleanţele tuturor cetăţenilor, poţi învăţa din mers procedurile privind pregătirea, achiziţia şi implementarea unor proiecte socio-edilitare, te perfecţionezi în tot ceea ce înseamnă administraţie. Şi, ce este la fel de important, îţi formezi şi o echipă prolifică, profesionistă, cu care să lucrezi şi care să rezoneze cu tine, ca edil, cu nevoile concetăţenilor. Luisa Bărboiu a reuşit să atingă toate aceste deziderate. Ba mai mult, a câştigat în faţa oamenilor şi prin stilul şi metoda de comunicare, deschis, calm, cald, blajin şi fără „nu se poate” atunci când administraţia are posibilitatea să îi ajute pe cetăţeni în rezolvarea unor probleme. Evident, nu există limită în timp pentru perfecţionare, în administraţie, în relaţiile publice, mereu ai de învăţat câte ceva.

Nucet mai are un hop important de trecut pentru a deveni într-adevăr o comună modernă din toate punctele de vedere. Implementarea proiectului de realizare a unei reţele de canalizare. Apoi, totul poate fi considerat la nivel de confort şi civilizaţie europeană. Ei bine, gândurile şi proiectele primăriţei Luisa Bărboiu nu se opresc aici.

Se are în vedere construirea unei baze sportive moderne la care să aibă acces toţi copiii şi tinerii comunei. Proiectul urmează să fie derulat prin Compania Naţională de Investiţii. Capacitatea acestui aşezământ dedicat practicării mai multor discipline sportive va fi de 500 de locuri. Valoarea investiţiei este de un milion de euro.

De asemenea, împreună cu Unitatea Teritorial Administrativă vecină, Gura Şuţii, şi cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, se va materializa un pod rutier peste râul Dâmboviţa, care să lege cele două localităţi şi care să faciliteze pentru locuitorii zonei accesul spre căile rutiere importante, cum ar fi DN 71, DN 7 şi autostrada Bucureşti-Piteşti, evitându-se astfel ocolurile lungi.

După proiectele de infrastructură mare, în plan logic urmează programele de înfrumuseţare şi estetică a localităţii, îmbinarea utilului cu plăcutul. În acest sens, Primăria Nucet, în asociere cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, pune în practică modernizarea tuturor străduţelor din satul Nucet, respectiv amenajarea de trotuare, rigole de scurgere și podeţe de acces în gospodării. Proiectul are o valoare de 5 milioane de lei. Evident, vor veni la rând şi celelalte sate componente, repectiv Cazaci şi Ilfoveni.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa bugetează anul acesta investiții importante la spitalul județean

Publicat

pe

Întreaga omenire trece printr-un moment dificil, cauzat de pandemia de coronavirus cu care se confruntă toate țările și care a impus luarea unor măsuri restricționare fără de precedent. Problemele generate, numărul mare de îmbolnăviri, de decese, sincopele apărute în sistemul medical nepregătit pentru a face față unor astfel de provocări pandemice impune investiții masive, crearea unor noi capacități de primire a bolnavilor și de tratament, dotarea cu aparatură medicală performantă și, nu în ultimul rând, atragerea și perfecționarea personalului sanitar.

Consiliul Județean Dâmbovița, președintele acestei instituții Corneliu Ștefan, are în vedere dezvoltarea bazei medicale a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște și a celorlalte unități sanitare subordonate CJ. Proiectele care vor fi bugetate și vor intra în derulare au rolul de a asigura cetățeanului o asistență medicală promptă, eficientă, capabilă să facă față oricăror noi provocări apărute.

Până în 2023, Consiliul Județean Dâmbovița are în plan să extindă, să reabiliteze și să modernizeze Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Târgoviște. Secția va dispune de spații generoase dotate cu aparatură de ultimă generație. Proiectul are o valoare de peste 1.400. 000 de euro. O altă investiție deosebit de importantă pentru buna funcționare a sistemului medical dâmbovițean o reprezintă extinderea și dotarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

„Aici vorbim de construirea unui corp nou de clădire care va veni în completarea actualului ambulatoriu. Luna aceasta se finalizează proiectul tehnic, iar după obținerea tuturor aprobărilor va fi scoasă la licitație și execuția. Cu siguranță, în această toamnă, vor demara lucrările, care au o valoare de aproape 2.200.000 euro.

Un alt obiectiv important în ceea ce privește sănătatea este și extinderea Secției de Cardiologie a Spitalului Județean, precum și achiziționarea unui angiograf. Se lucrează la documentația necesară, iar suma estimată pentru implementarea proiectului este de 1.600.000 de euro.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante investiții în sistemul sanitar dâmbovițean pe care le vom bugeta anul acesta. De asemenea, suntem conștienți de importanța personalului medical specializat. Tocmai de aceea am aprobat scoaterea la concurs a 22 de posturi de medici.Facem totul pentru sănătatea dâmbovițenilor”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT