Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputata Carmen Holban, mesaj de Ziua Naţională a Republicii Peru

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmboviţa, membră în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Peru, a participat, joi – 26 iulie 2018, la recepţia oferită de Excelenţa Sa doamna Maria Echeverria Herrera, ambasadorul Republicii Peru în România, cu ocazia Zilei Naţionale a acestui stat sud american, sărbătorit în mod oficial în data de 28 iulie.

Parlamentara Carmen Holban s-a întreţinut în cadrul acestei întâlniri cu ambasadoarea peruană şi cu ceilalţi diplomaţi invitaţi la recepţie.

„A fost o onoare pentru mine să particip la un astfel de eveniment. Ca reprezentantă a Parlamentului României, ca membră a Grupului de prietenie cu Republica Peru, adresez poporului peruan şi cele mai bune urări de sănătate, prosperitate şi pace socială! La mulţi ani!”.

Dâmboviţa

ALDE propune ca Legea educaţiei să fie valabilă cel puţin 20 de ani

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

Pretindem că suntem un popor educat, însă învățământul nu este decât un haos general, modificat anual sau chiar semestrial – spune preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre. În acest context, ALDE a structurat principalele măsuri care să stabilizeze sistemul de învăţământ din ţara noastră şi, astfel să ne construim viitorul pe o bază solidă:

– Adoptarea unei legi a educației, valabilă pe termen lung, minimum 20 de ani, astfel încât eficiența sistemului de învățământ să fie vizibilă în timp. De asemenea, ar asigura coerența și buna organizare a procesului educativ. Pentru elevi, cea mai mare problemă a sistemului de învățământ o reprezintă schimbările frecvente de legislație. Lipsa unei strategii pe termen lung, aglomerarea inutilă a materiei, schimbările frecvente ale programelor școlare îi bulversează pe cei mai mulți dintre elevi. Efectul se regăsește în rezultatele tot mai slabe la examene. De aceea este nevoie o lege a educației care să asigure coerența pe termen lung a sistemului de învățământ.

– Creșterea calității corpului profesoral, prin examinări riguroase, dar și prin adoptarea unor metode europene de predare, în concordanță cu nevoile tinerilor, în vederea pregătirii acestora pentru integrarea pe piața muncii. Rezultatele slabe la învățătură a elevilor sunt și un rezultat al unui act de educație lipsit de responsabilitate. Observăm, an de an, la examenele de titularizare în învățământ, tot mai mulți candidați care promovează cu note scăzute. Este evident că e o prioritate investiția în pregătirea cadrelor didactice. De calitatea corpului profesoral depinde calitatea actului de educație și performanțele elevilor. Adăugăm și atragerea la catedră a tinerilor absolvenți cu performanțe (aici amintim rezultatele foarte slabe la examenul de titularizare în învățământ, calitatea scăzută a prestației corpului profesoral). Avem învățământ centrat pe elev, pe foarte multă informație, dar nu și pe profesori capabili să se adapteze permanent la societate.

– Adaptarea educației la nevoile pieței muncii! România se confruntă cu o acută criză a forței de muncă, cu dispariția specialiștilor și meseriașilor în diferite domenii de activitate. Susținem investiția în învățământul dual, profesional și liceal, filiera tehnologică, pentru obținerea unei calificări profesionale. Este nevoie de o schimbare de mentalitate în ceea ce privește scopul educației. Să renunțăm la a ne mai mulțumi cu colecții de diplome și să punem bazele unui sistem de învățământ aplicat la nevoia de forță de muncă competitivă la nivel național și internațional.

– Programă școlară care să aibă în centrul atenţiei elevii, nu interesele adulților, care iau decizii fără să țină cont de ceea ce se întâmplă în sălile de curs și să se axeze pe dezvoltarea personală a tinerilor, care reprezintă viitorul!

– Uniformă obligatorie, specifică fiecărei unități școlare în parte. Deși poate părea o măsură „comunistă”, este cea mai bună modalitate de eliminare a discriminării între elevi, nu toți având aceleași posibilități financiare. Mai mult decât atât, ar asigura decența in cadrul unităților de învățământ, care, în ultima perioada s-au transformat în adevărate podiumuri de prezentare a modei.

Citește în continuare

ALEGERI

Aurelian Cotinescu a fost desemnat oficial candidatul PNL la Primăria Târgoviște

Publicat

pe

S-a decis. Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște, a fost desemnat drept candidat al liberalilor pentru funcția de primar al municipiului Târgoviște la alegerile care se vor desfășura peste câteva luni.

Din câte am aflat, a fost realizată inclusiv echipa de consilieri ai PNL, dar, deocamdată, nu au fost făcute cunoscute numele celor care se vor afla pe listă.

Aurelian Cotinescu ne-a declarat că a primit cu emoție această nominalizare și că va face tot ceea ce îi va sta în putință pentru a-i convinge pe târgovișteni că el reprezintă cea mai bună soluție pentru binele întregii comunități.

Cotinescu ne-a mai spus că va duce o campanie electorală onorabilă, bazată pe idei, soluții, proiecte și că nu este adeptul atacurilor la persoană. În opinia sa, campania electorală trebuie să reprezinte o tribună a bunei cuviințe, a programelor, a respectului față de ceilalți candidați și, nu în ultimul rând, al respectului față de cetățeni, care trebuie să decidă, până la urmă, cine este cel mai bun.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT