Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Directorul general al CNAIR, ultimatum pentru subordonaţii din Dâmboviţa!

Publicat

pe

Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), s-a aflat astăzi în Dâmboviţa, pentru a vedea, la rece, cum se prezintă segmentele de drumuri naţionale şi autostrăzi care traversează judeţul.

Şeful CNAIR, însoţit de senatorul PSD Adrian Ţuţuianu – vicepreşedintele Senatului României, de Daniel Comănescu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, de Ionuţ Săvoiu – administratorul public al judeţului, de alţi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a trecut prin toate zonele de interes din judeţ, unde se impune de urgenţă efectuarea unor lucrări de reabilitare şi modernizare a căilor rutiere.

Concluzia directorului general al CNAIR a fost că drumurile naţionale sunt în Dâmboviţa într-o stare acceptabilă, dar trebuie făcut mai mult. Adică, sunt necesare reparaţii, intervenţii care pot fi realizate de responsabilii de la nivelul Regionalei de Drumuri Bucureşti şi ai Secţiei de Drumuri Dâmboviţa.

Numai că reparaţiile nu prea s-au făcut! În aceste condiţii, după ce a văzut cum stau lucrurile, directorul CNAIR, Narcis Neaga, a lansat de la Târgovişte un ultim avertisment către directorul Regionalei de Drumuri Bucureşti şi către şeful Secţiei Dâmboviţa, pentru faptul că nu s-au achitat de obligaţiile care le revin şi nu au intervenit la timp pentru efectuarea unor reparaţii pe unele sectoare de drum.

Director SDN Târgovişte

Narcis Neaga a spus că nu se pune problema lipsei fondurilor, „sunt bani pentru investiţii cât şi pentru lucrări de întreţinere”. Directorul general al CNAIR consideră că, la nivelul Regionalei Bucureşti şi al Secţiei Dâmboviţa, a existat un dezinters total în ceea ce priveşte gestionarea reţelei de drunmuri naţionale care străbat judeţul Dâmboviţa.

„Nu mai putem continua într-o asemenea stare. Este inadmisibil să ai o situaţie de calamitate de un an de zile şi să nu intervii, aşteptând degradarea drumului. Nu mai putem tolera aşa ceva. De săptâmâna viitoare, vom trece la luarea unor măsuri interne”, a declarat Narcis Neaga.

S-a vorbit şi de drumul la patru benzi Bâldana-Titu, cale rutieră deosebit de importantă pentru economia şi viaţa socială a judeţului, obiectiv de investiţii care va fi întârziat cel puţin un an de zile. Şi asta pentru că a apărut o contestaţie direct la Bruxelles! Culmea, contestaţia făcută de un constructor supărat nu are treabă cu proiectul, cu licitaţia, dar împiedică demararea lucrărilor!

„Săptămâna viitoare, ne vom întâlni cu cel care a depus contestaţia, să vedem în ce măsură intenţionează să meargă până la sfârşitul acestei proceduri. Este un caz unic. Nu ne-am mai confruntat până acum cu o asemenea situaţie. Sperăm să rezolvăm şi această problemă”, a spus directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Discuţiile s-au axat şi pe şoseaua de centură a Găeştiului, vitală pentru scoaterea traficului greu din oraş, pentru decongestionarea circulaţiei, care se desfăşoară cu dificultate. Nu mai vorbim de poluare. S-au lansat din nou promisiuni, dar parcă mai ferme, pentru realizatrea acestui obiectiv.

Ultimul cuvânt l-a avut senatorul Adrian Ţuţuianu, care a enumerat toate lucrările ce trebuie realizate în judeţul Dâmboviţa la capitolul infrastructură rutieră. Demnitarul a arătat că viaţa economică a judeţului depinde în mod direct de drumuri, de felul în care se prezintă acestea.

„Interesul nostru, al județului, privește niște lucruri foarte directe și sigur că nu putem, astăzi, să găsim răspuns la toate. Dar DN7 este prioritatea unu, deoarece este deja licitat, sectorul de 22 km de la Bâldana până la Titu, suplimentar un sector 2 km, trebuie făcut pe buget național. Tronsonul Titu – Potlogi, 11 km, care va fi scos la licitație și care realizează legătura între drumul național și autostradă. DN 71, pe 4 benzi Bâldana – Târgoviște, modernizare până la Sinaia. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați în urmă cu 2 luni, avem nevoie doar de caietul de sarcini pentru licitație – proiectare și execuție. DN 72A, tronsonul Târgoviște – Dragomirești până la intersecție, pe 4 benzi, este necesar pentru a pune în valoare cartierul Priseaca din municipiul Târgoviște și a fluidiza accesul de pe Valea Dâmboviței spre municipiul Târgoviște. DN 72, la Mija, reparația trebuie făcută pe ambele părți, unde sunt rupturi mai vechi și, de asemenea, centura Găești. Acestea sunt prioritățile mari, imediate, ale județului Dâmbovița.

Pentru zona de reparații: DN 7, Slobozia Moară – Lungulețu – Titu, are nevoie, până când încep lucrările, anul viitor, de reparații în acest an, pentru că sectorul de drum este foarte degradat. DN 72A, pe sectorul Voinești – Dragomirești, este degradat și are nevoie de reparații consistente, în acest an. DN 61, Uliești – Petrești, până la drumul național, are nevoie de reparații. Este foarte bun sectorul de la intrarea din Giurgiu până la Uliești. DN 71, pe două sectoare, Aninoasa – Doicești și Pucioasa – Fieni – Moroeni, necesită anul acesta reparații”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe furnizarea apei potabile în comuna Dragomirești

Publicat

pe

de

Joi – 25 aprilie 2021, între orele 08:00-16:00, se întrerupe alimentarea cu apa potabilă în satele Dragomirești, Decindeni, Râncaciov, Geangoești, Mogoșești, comuna Dragomirești, pentru lucrări de reabilitare a rețelelor de apă.

„Reluarea alimentării cu apă se va face conform procedurilor legale, vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) vă recomandăm să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

SC Stones Business Development, anunț public parcurgere etapă de încadrare

Publicat

pe

de

SC STONES BUSINESS DEVELOPMENT SRL, cu sediul in municipiul Bucuresti, sectorul 1, str. Căderea Bastiliei, nr. 41, titular al planului / programului”Realizare lac pentru agrement prin exploatarea agregatelor minerale, stație de sortare și concasare agregate minerale”, în amplasamentul din comuna Salcioara, județul Dâmbovița, anunţă publicul interesat asupra parcurgerii etapei de încadrare în cadrul ședinței Comitetului Special Constituit din data de 12.04.2021, urmând ca planul / programul propus să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Comentarii privind decizia etapei de încadrare se primesc în scris la sediul APM DÂMBOVIȚA, str. Calea Ialomiței, nr.1, județul Dâmbovița, în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunțului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT