Connect with us

Dâmboviţa

Modificări legislative în sprijinul românilor care călătoresc în străinătate

Publicat

pe

Claudia Gilia - deputat PSD de Dâmboviţa

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa, ne anunţă că românii care vor călători în străinătate nu vor mai fi nevoiţi să piardă prea mult şi prea des timpul în faţa ghişeelor centrelor de eliberare a documentelor de călătorie. Printr-o modificare legislativă, a fost extinsă valabilitatea paşapoartelor de la 5 la 10 ani.

Totodată, Guvernul a adoptat o serie de măsuri pentru a îmbunătăţi activităţile în punctele de trecere a frontierei, în scopul reducerii timpilor de aşteptare.

„După cum ştim, în această perioadă, foarte mulţi români pleacă în concedii în străinătate sau se întorc pentru câteva săptămâni acasă, la cei dragi. Pentru a nu mai avea cozi interminabile la intrările şi ieşirile din ţară, Guvernul a adoptat, printr-un Memorandum, o serie de măsuri, pentru a scurta timpul de aşteptare al acestora. Se vor vedea îmbunătăţiri, de la numărul de lucrători vamali care vor fi la post până la actele care vor trebui prezentate la trecerile de frontieră de către călători”, precizează Claudia Gilia.

Totodată, au apărut reglementări noi şi prin Hotărârea de Guvern nr 541/2018, care vizează modificarea şi completarea normelor metodologice de aplicare a Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

„Declaraţia părinţilor prin care-şi vor da acordul cu privire la efectuarea călătoriei în străinătate a propriului copil poate fi valabilă până la 3 ani. O altă măsură utilă este şi aceea că, dacă nu se va putea face dovada privind destinaţia minorului, însoţitorul copilului va putea completa, olograf, o declaraţie pe propria răspundere, în faţa organelor poliţiei de frontieră, din care să rezulte că ţara de destinaţie a călătoriei este cea de reşedinţă, de domiciliu al minorului. Dacă însoţitorul nu va putea face dovada destinaţiei călătoriei şi va refuza să semneze o astfel de declaraţie, nu îi va putea fi permisă ieşirea din România a minorului”, ne informează deputata PSD.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Ce ați făcut pentru județul Dâmbovița, domnule Guran?

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa, vicepreședinte al PSD Dâmbovița, invitat aseară la România TV, nu a pierdut prilejul de a-l interpela în direct pe deputatul liberal Virgil Guran, liderul PNL Dâmbovița, ce a făcut pentru județ, nu neapărat de când îi reprezintă în Parlament pe locuitorii acestui teritoriu, ci, acum, în ultimele zile, când Dâmbovița a fost afectată de furtuni și de reversările de ape.

„Chiar dacă discuția era despre alt subiect, credeti că puteam să tac și să nu îl întreb ce a făcut pentru localitățile din nordul județului Dâmbovița, în special pentru stațiunea Padina-Peștera, atât de afectată de ploile de săptămâna trecută?

Însă, tipul e demonizat de o patologie a minciunii (sau a prostiei) pentru că la întrebările mele repete și insistente legate de lipsa lui de interes pentru situația dramatică a infrastructurii rutiere din zona afectată, el încerca să’mi spună că “a înaintat hârtii și a chemat experți.”

În realitate, la ora la care el scotea panglicile astea pe gaura gurii, guvernul PNL/USR deja alocase banii și ședința de guvern fusese cu două zile înainte. Așa că hârtiile nu mai avea cui să le înainteze iar specialiștii erau pe Radio Erevan”, a scris Radu Popa.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Primar PNL: Premierul Cîțu cumpără voturi în partid cu banii țării!

Publicat

pe

Teodora Anghelescu, primarul comunei Bezdead, din județul Dâmbovița, a avut un discurs dur la adresa premierului Florin Cîțu, în cadrul Comitetului de Coordonare Județean al PNL Dâmboviţa.

A spus Teodora Anghelescu că primul ministru folosește banii țării să cumpere voturi în partid, pentru a ajunge președinte al PNL, la congresul din această toamnă.

„Sunt 17 județe care au primit bani pe calamități, noi nu am primit nimic. Este primul an în care nu se întrevede nicio linie de finanțare. Este primul an în care noi, primarii, șomăm”, a explicat edilul de la Bezdead.

Cu toate acestea, a concluzionat Teodora Anghelescu, îl va susține pe Ludovic Orban pentru a continua mandatul de președinte al PNL.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT