Connect with us

Dâmboviţa

Modificări legislative în sprijinul românilor care călătoresc în străinătate

Publicat

pe

Claudia Gilia - deputat PSD de Dâmboviţa

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa, ne anunţă că românii care vor călători în străinătate nu vor mai fi nevoiţi să piardă prea mult şi prea des timpul în faţa ghişeelor centrelor de eliberare a documentelor de călătorie. Printr-o modificare legislativă, a fost extinsă valabilitatea paşapoartelor de la 5 la 10 ani.

Totodată, Guvernul a adoptat o serie de măsuri pentru a îmbunătăţi activităţile în punctele de trecere a frontierei, în scopul reducerii timpilor de aşteptare.

„După cum ştim, în această perioadă, foarte mulţi români pleacă în concedii în străinătate sau se întorc pentru câteva săptămâni acasă, la cei dragi. Pentru a nu mai avea cozi interminabile la intrările şi ieşirile din ţară, Guvernul a adoptat, printr-un Memorandum, o serie de măsuri, pentru a scurta timpul de aşteptare al acestora. Se vor vedea îmbunătăţiri, de la numărul de lucrători vamali care vor fi la post până la actele care vor trebui prezentate la trecerile de frontieră de către călători”, precizează Claudia Gilia.

Totodată, au apărut reglementări noi şi prin Hotărârea de Guvern nr 541/2018, care vizează modificarea şi completarea normelor metodologice de aplicare a Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

„Declaraţia părinţilor prin care-şi vor da acordul cu privire la efectuarea călătoriei în străinătate a propriului copil poate fi valabilă până la 3 ani. O altă măsură utilă este şi aceea că, dacă nu se va putea face dovada privind destinaţia minorului, însoţitorul copilului va putea completa, olograf, o declaraţie pe propria răspundere, în faţa organelor poliţiei de frontieră, din care să rezulte că ţara de destinaţie a călătoriei este cea de reşedinţă, de domiciliu al minorului. Dacă însoţitorul nu va putea face dovada destinaţiei călătoriei şi va refuza să semneze o astfel de declaraţie, nu îi va putea fi permisă ieşirea din România a minorului”, ne informează deputata PSD.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Pucioasa: Un bărbat de 58 de ani și-a dat foc din cauza unei executări silite

Publicat

pe

Disperarea conduce, de multe ori, la producerea unor adevărate drame. Astăzi – 6 octombrie 2022, un bărbat de 58 de ani, afectat din cauza unei executări silite, a găsit de cuviință să protesteze față de această măsură, dându-și foc.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale, care, după ce i-au acordat primul ajutor, l-au transportat la spital.

Polițiștii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului. Vom reveni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ANUNŢURI

Anunț de mediu Primăria Valea Mare, județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

COMUNA VALEA MARE anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “Modernizare drumuri de interes și sisteme de scurgere și evacuare ape pluviale în comuna Valea Mare, județul Dâmbovița”, propus a fi amplasat în județul Dâmbovița, comuna Valea Mare.

Informațiile privind proiectul propus pot fi consulate pe site-ul A.P.M. Dambovita http://www.anpm.ro/web/apm-dambovita/anunturi-publice.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats