Connect with us

Dâmboviţa

Modificări legislative în sprijinul românilor care călătoresc în străinătate

Publicat

pe

Claudia Gilia - deputat PSD de Dâmboviţa

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa, ne anunţă că românii care vor călători în străinătate nu vor mai fi nevoiţi să piardă prea mult şi prea des timpul în faţa ghişeelor centrelor de eliberare a documentelor de călătorie. Printr-o modificare legislativă, a fost extinsă valabilitatea paşapoartelor de la 5 la 10 ani.

Totodată, Guvernul a adoptat o serie de măsuri pentru a îmbunătăţi activităţile în punctele de trecere a frontierei, în scopul reducerii timpilor de aşteptare.

„După cum ştim, în această perioadă, foarte mulţi români pleacă în concedii în străinătate sau se întorc pentru câteva săptămâni acasă, la cei dragi. Pentru a nu mai avea cozi interminabile la intrările şi ieşirile din ţară, Guvernul a adoptat, printr-un Memorandum, o serie de măsuri, pentru a scurta timpul de aşteptare al acestora. Se vor vedea îmbunătăţiri, de la numărul de lucrători vamali care vor fi la post până la actele care vor trebui prezentate la trecerile de frontieră de către călători”, precizează Claudia Gilia.

Totodată, au apărut reglementări noi şi prin Hotărârea de Guvern nr 541/2018, care vizează modificarea şi completarea normelor metodologice de aplicare a Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

„Declaraţia părinţilor prin care-şi vor da acordul cu privire la efectuarea călătoriei în străinătate a propriului copil poate fi valabilă până la 3 ani. O altă măsură utilă este şi aceea că, dacă nu se va putea face dovada privind destinaţia minorului, însoţitorul copilului va putea completa, olograf, o declaraţie pe propria răspundere, în faţa organelor poliţiei de frontieră, din care să rezulte că ţara de destinaţie a călătoriei este cea de reşedinţă, de domiciliu al minorului. Dacă însoţitorul nu va putea face dovada destinaţiei călătoriei şi va refuza să semneze o astfel de declaraţie, nu îi va putea fi permisă ieşirea din România a minorului”, ne informează deputata PSD.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Noile legi ale Educației, dezbătute la Târgoviște

Publicat

pe

PSD Dâmbovița a organizat, ieri, o dezbatere având ca temă reforma în educație. La această întâlnire prezidată de președintele Organizației, Corneliu Ștefan, au fost lansate propuneri care vor duce la îmbunătățirea legilor din domeniul educațional.

Liderul PSD Dâmbovița și președintele Consiliului Județean a remarcat, cu tristețe, pasivitatea și lipsa de reacție a reprezentanților celorlalte partide politice față de importanța consultărilor pe marginea acestor legi indispensabile pentru prezentul și viitorul tinerei generații.

„Este impardonabil să nu stai de vorbă și să nu le cereri părerea celor care vor fi afectați direct de efectele schimbărilor din educație”, a declarat Corneliu Ștefan.

A mai spus președintele PSD că, de aici, din Dâmbovița, au fost enunțate mai multe propuneri și obiecții cu privire la Legile Educației, care se vor regăsi în amendamentele pe care PSD Dâmbovița, alături de celelalte filiale județene, le va susține în plenul Parlamentului.

„Ținute prin sertarele ministerului de resort, legile educației au fost ascunse de privirile tuturor, inclusiv ale cadrelor didactice, asociațiilor de părinți, sindicaliștilor din învățământ și, nu în ultimul rând, ascunse de elevi și asociațiile care le reprezintă interesele.

Având în vedere importanța acestor reglementări, PSD a reclamat în ultima perioadă această situație inacceptabilă, dar, în același timp, a lansat dezbateri publice regionale la care au participat și participă toți cei interesați de viitorul a milioanelor de copii din România”, a mai adăugat liderul social-democraților dâmbovițeni.

La dezbateri au participat: președintele Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților – Natalia Elena Intotero, deputații Carmen Holban, Rodica Paraschiv, Ioan Vulpescu și Bogdan Aurel Toader, secretarului de stat în Ministerul Educației Antoaneta Bolchiș, vicepreședintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Luciana Cristea, primarului municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan, prefectului județului Dâmbovița – Claudia Gilia, liderii de sindicat Nicolae Dragodănescu și Marius Popescu, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, reprezentanții inspectoratelor școlare din Argeș, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași, Brașov, ai Universității „Valahia” din Târgoviște, ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, ai Asociației Părinților și ai Ligii Studenților, directori și cadre didactice din instituțiile de învățământ din Dâmbovița și din județele vecine.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Doliu la Spitalul Județean din Târgoviște. S-a stins din viață dr. neurolog Mariana Mocanu. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Publicat

pe

de

O veste tristă a îndoliat, în această după-amiază, comunitatea medicală din județul Dâmbovița. Dr. neurolog Mariana Mocanu s-a înălțat la ceruri.

„Un om deosebit, corect până la limită, modest, dar mai ales un doctor cum rar poți întâlni. De o puritate și o cinste extremă, doctorița noastră Mariana Mocanu a plecat după o viață plină de sacrificii în slujba oamenilor. A plecat lăsând în urmă o mare de lacrimi și un munte de regrete. Drum lin spre lumină!”, este mesajul pe care l-a postat pe Facebook dr. Ștefan Grapă – fostul șef al Secției Neurologie de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats