Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obţinut finanţare europeană pentru încă două proiecte de dezvoltare

Publicat

pe

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia a informat Primăria Pucioasa că cele două proiecte care vizează crearea unor spaţii de agrement, recreere şi recuperare pe strada Avram Iancu şi în zona râului Ialomiţa au întrunit punctaj excelent după finalizarea etapei de evaluare tehnico-financiară şi vizitele în teren.

Având în vedere procedurile ce trebuie parcurse pe mai departe, lucrările propriu-zise vor începe cel mai probabil în toamna anului viitor. Cele două proiecte depăşesc 13 milioane de lei, respectiv 919.706 lei – investiţia de pe Avram Iancu şi 12.229.791 lei – cea din lunca Ialomiţei. Sunt proiecte care vor contribui din plin la transformarea oraşului Pucioasa într-o staţiune balneo-climaterică în adevăratul sens al cuvântului.

De reţinut că Primăria Pucioasa se poate lăuda că i-au fost aprobate la finanţare toate proietele care au fost evaluate până în acest moment.

„Am urmărit foarte bine Axele Programul Operaţional Regional 2014-2020 și ghidurile lor, încercând să vedem care din nevoile localității își găsește finanțare printr-o axă sau alta. Nu a fost deloc ușor, s-a muncit într-un ritm infernal, luptându-ne de multe ori și cu Autoritatea de Management pentru îndreptarea unor anomalii ale ghidurilor, pentru a atribui soluții la cât mai multe din necesitățile noastre”, precizează primarul Constantin Emilian Ana.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats