Connect with us

Dâmboviţa

Viaţă de coşmar pentru patru copii din Petreşti

Publicat

pe

Sursa foto: Cronica de Găeşti

Patru minori, cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani, din comuna Petreşti, sat Ioneşti, acum, în secolul civilizaţiei superavansate, duc un trai de Ev Mediu timpuriu. Micuţii au fost abandonaţi de mamă, care ar fi plecat din cauza deselor scandaluri, şi lăsaţi în grija tatălui şi a unui bunic.

Căsuţa în care locuiesc nu dispune nici măcar de curent electric, ce să mai vorbim de alte elemente ale normalităţii, cum ar fi baie, apă etc. Bieţii copii nu au nici ce mânca, scrie „Cronica de Găeşti”. Tatăl, ca să câştige un ban, pleacă la muncă zile în şir. Mi cuţii rămân în tot acest răstimp în grija bătrânului. Oamenii din sat vorbesc de faptul că bieţii copilaşi ar fi maltrataţi de tată şi de bunic, mai ales atunci când cei doi consumă alcool.

Se pare că până la urmă asistenţii sociali din cadrul Primăriei Petreşti au descins la locuinţa unde vieţuiesc cei patru micuţi, pentru a efectua o anchetă socială. Minorii, speriaţi, nu ar mai vrea să locuiască în acel mediu ostil din toate punctele de vedere.

Sursa foto: Cronica de Găeşti

Bunicul, aflat sub influenţa băuturii, le-ar fi gonit din curte pe asistentele sociale. Funcţionarele au alertat imediat Protecţia Copilului şi au expus situaţia copiilor. Din păcate, răspunsul celor care ar trebui să se ocupe de protecţia micuţilor neajutoraţi nu a fost unul încurajator.

Asistenţii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa le-ar fi spus angajatelor Primăriei Petreşti că nu pot interveni decât dacă există dovezi clare ale abuzului şi dacă intervine şi Poliţia.

Ne întrebăm atunci la ce mai este util numărul unic 0245.983, pentru preluarea în regim de urgenţă a copiilor, dacă se motivează astfel lipsa de implicare.

Biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa ne-a informat că oamenii legii s-au pus în mişcare şi efectuează cercetări în acest caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

S-a ales cu dosar penal fiindcă s-a urcat la volan băut bine!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

În această dimineață, în jurul orei 05:30, polițiștii din cadrul Secției Mătăsaru au dat în trafic peste un șofer, cum zice românul, mort de beat. Conducătorul auto, în vârstă de 51 de ani, din comuna Produlești, avea o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii l-au condus la spital pentru recoltarea de probe biologice necesare pentru stabilirea exactă a imbibației alcoolice, însă acesta a refuzat prelevarea mostrelor necesare.

Polițiștii au întocmit pe numele șoferului din Produlești dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Senatorul Titus Corlățean critică dur intenția unor state de a rupe rândurile familiei euro-atlantice

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean se află în aceste zile la Reykjavik, în Islanda, unde participă la reuniunile Biroului și Comisiei Permanente ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

„Organizația de la Strasbourg tocmai a decis, sub Președinția semestrială a Islandei, să organizeze al IV-lea Summit al Consiliului Europei în luna mai 2023, în capitala Islandei. Tema principală discutată în aceste zile, pentru pregătirea Summit-ului, este legată de miza uriașă de a nu permite impunitatea în dreptul internațional și, respectiv, stabilirea unui mecanism jurisdicțional internațional care să sancționeze crima de agresiune. În speță este vorba de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

În acest context, grupurile politice europene și parlamentarii europeni prezenți la reuniunea de la Reykjavik au fost șocați să primească informația legată de „ruperea rândurilor” în familia euro-atlantică, prin vizita ministrului de externe al unui stat membru UE și NATO la Soci, în Federația Rusă, dar și de declarațiile făcute de acesta la fața locului. Este vorba de ministrul de externe al Ungariei. Și aceasta, într-un moment în care politica de distrugere totală aplicată de armata rusă în Ucraina continuă și produce efecte dramatice inclusiv în Republica Moldova.

Nu mă pot abține, în acest context, să nu întreb public liderii politici din Olanda și Austria, care se încăpățânează să blocheze aderarea României la Schengen, în ciuda rapoartelor pozitive ale inspecțiilor desfășurate în ultima perioadă în frontierele românești de către Comisia Europeană și diferite state membre UE, inclusiv Olanda, de ce se împiedică de România și nu se ating, nici măcar cu o declarație politică, fie ea și inhibată, de Ungaria, țară membră a Spațiului Schengen? Poate și pentru că Olanda a rupt rândurile statelor UE și NATO, cu derogări de la regimul de sancțiuni aplicate Rusiei (banii vorbesc, nu-i așa?) sau pentru că Austria a fost întotdeauna un partener economic de nădejde și un cap de pod al Rusiei?

Dacă România ar fi avut Președinte sau decidenți politici care să știe ce au de făcut politic, am fi rezolvat demult problema, cu sau fără accent german în exprimare. Așa, ne târâm în continuare”, a scris Titus Corlățean – președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats