Connect with us

Dâmboviţa

Viaţă de coşmar pentru patru copii din Petreşti

Publicat

pe

Sursa foto: Cronica de Găeşti

Patru minori, cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani, din comuna Petreşti, sat Ioneşti, acum, în secolul civilizaţiei superavansate, duc un trai de Ev Mediu timpuriu. Micuţii au fost abandonaţi de mamă, care ar fi plecat din cauza deselor scandaluri, şi lăsaţi în grija tatălui şi a unui bunic.

Căsuţa în care locuiesc nu dispune nici măcar de curent electric, ce să mai vorbim de alte elemente ale normalităţii, cum ar fi baie, apă etc. Bieţii copii nu au nici ce mânca, scrie „Cronica de Găeşti”. Tatăl, ca să câştige un ban, pleacă la muncă zile în şir. Mi cuţii rămân în tot acest răstimp în grija bătrânului. Oamenii din sat vorbesc de faptul că bieţii copilaşi ar fi maltrataţi de tată şi de bunic, mai ales atunci când cei doi consumă alcool.

Se pare că până la urmă asistenţii sociali din cadrul Primăriei Petreşti au descins la locuinţa unde vieţuiesc cei patru micuţi, pentru a efectua o anchetă socială. Minorii, speriaţi, nu ar mai vrea să locuiască în acel mediu ostil din toate punctele de vedere.

Sursa foto: Cronica de Găeşti

Bunicul, aflat sub influenţa băuturii, le-ar fi gonit din curte pe asistentele sociale. Funcţionarele au alertat imediat Protecţia Copilului şi au expus situaţia copiilor. Din păcate, răspunsul celor care ar trebui să se ocupe de protecţia micuţilor neajutoraţi nu a fost unul încurajator.

Asistenţii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa le-ar fi spus angajatelor Primăriei Petreşti că nu pot interveni decât dacă există dovezi clare ale abuzului şi dacă intervine şi Poliţia.

Ne întrebăm atunci la ce mai este util numărul unic 0245.983, pentru preluarea în regim de urgenţă a copiilor, dacă se motivează astfel lipsa de implicare.

Biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa ne-a informat că oamenii legii s-au pus în mişcare şi efectuează cercetări în acest caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Încă 15 contracte de finanțare semnate prin PJDL, instrument de finanțare unic în țară

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, astăzi – 29 iulie 2021, alte 15 contracte de finanțare în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală pe care l-a inițiat cu scopul de a veni în sprijinul primăriilor care vor să implementeze investiții în mai multe domenii de interes pentru cetățeni. De altfel, vorbim despre un instrument de plată unic în România, care, iată, este apreciat de administrațiile publice locale.

Reamintim faptul că primele 30 de contracte de finanțare prin PJDL au fost semnate la sfârșitul lunii iunie. Astăzi, au urmat alte 15, beneficiare de fonduri fiind comunele Corbii Mari, Crângurile, Dobra, Gura Foii, Gura Șuții, Malu cu Flori, Mătăsaru, Poiana, Produlești, Pucheni, Șelaru, Văleni Dâmboviţa, Vlădeni și Vulcana Pandele.

„Îi mulțumesc domnului președinte pentru ajutorul acordat comunei Poiana pentru a se realiza acest proiect (Nota redacției: reabilitare, modernizare și dotare dispensar medical). Nu știu dacă am fi putut să-l realizăm cu fonduri proprii. Având în vedere faptul că am ajuns să aruncăm produsele agricole în șanț, taxele și impozitele locale se plătesc mai greu”, a spus primarul de la Poiana – Marian Șerban.

Potrivit președintelui Corneliu Ștefan, până la acest moment, au fost transmise spre evaluare 61 de solicitări, din care au fost deja aprobate 28 pentru drumuri, 5 pentru unități sanitare, 3 pentru apă și canalizare, 2 pentru centre civice, 3 pentru poduri și podețe, 4 pentru baze sportive, 2 pentru sisteme de colectare ape pluviale și 1 pentru obiective culturale.

Pentru anul 2021, Consiliul Județean Dâmbovița a aprobat un buget de aproximativ 46 de milioane de lei.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Dispensarul din Poiana intră în reabilitare și modernizare

Publicat

pe

Primăria Poiana a obținut aprobarea aleșilor județeni și urmează să semneze un contract de parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița în vederea modernizării și dotării dispensarului medical.

Este vorba despre o clădire cu o suprafață de 82 mp, care va fi reabilitată și dotată. Valoarea ivestiției a fost estimată la aproximativ 293.000 de lei (2,93 miliarde de lei vechi).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT