Connect with us

Dâmboviţa

Viaţă de coşmar pentru patru copii din Petreşti

Publicat

pe

Sursa foto: Cronica de Găeşti

Patru minori, cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani, din comuna Petreşti, sat Ioneşti, acum, în secolul civilizaţiei superavansate, duc un trai de Ev Mediu timpuriu. Micuţii au fost abandonaţi de mamă, care ar fi plecat din cauza deselor scandaluri, şi lăsaţi în grija tatălui şi a unui bunic.

Căsuţa în care locuiesc nu dispune nici măcar de curent electric, ce să mai vorbim de alte elemente ale normalităţii, cum ar fi baie, apă etc. Bieţii copii nu au nici ce mânca, scrie „Cronica de Găeşti”. Tatăl, ca să câştige un ban, pleacă la muncă zile în şir. Mi cuţii rămân în tot acest răstimp în grija bătrânului. Oamenii din sat vorbesc de faptul că bieţii copilaşi ar fi maltrataţi de tată şi de bunic, mai ales atunci când cei doi consumă alcool.

Se pare că până la urmă asistenţii sociali din cadrul Primăriei Petreşti au descins la locuinţa unde vieţuiesc cei patru micuţi, pentru a efectua o anchetă socială. Minorii, speriaţi, nu ar mai vrea să locuiască în acel mediu ostil din toate punctele de vedere.

Sursa foto: Cronica de Găeşti

Bunicul, aflat sub influenţa băuturii, le-ar fi gonit din curte pe asistentele sociale. Funcţionarele au alertat imediat Protecţia Copilului şi au expus situaţia copiilor. Din păcate, răspunsul celor care ar trebui să se ocupe de protecţia micuţilor neajutoraţi nu a fost unul încurajator.

Asistenţii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa le-ar fi spus angajatelor Primăriei Petreşti că nu pot interveni decât dacă există dovezi clare ale abuzului şi dacă intervine şi Poliţia.

Ne întrebăm atunci la ce mai este util numărul unic 0245.983, pentru preluarea în regim de urgenţă a copiilor, dacă se motivează astfel lipsa de implicare.

Biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa ne-a informat că oamenii legii s-au pus în mişcare şi efectuează cercetări în acest caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

SC Stones Business Development SRL, anunț organizate dezbatere publică

Publicat

pe

de

SC Stones Business Development SRL, cu sediul în București, sector 1, str. Căderea Bastiliei Nr. 41, etaj P, ap. 3, anunță publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactului asupra mediului pentru proiectul „Realizare lac pentru agrement prin explorarea agregatelor minerale, organizare de șantier, cântar și birouri”, propus a fi amplasat în comuna Sălcioara, județul Dâmbovița.

Tipul deciziei posibile luate de APM Dâmbovița poate fi emiterea sau respingerea acordului de mediu.

Documentația supusă dezbaterii (raportul privind impactul asupra mediului) este afișată pe site-ul APM Dâmbovița http://www.anpm.ro/ro/web/apm-dambovita.

Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului va avea loc la sediul Primăriei Sălcioara, în data de 20.06.2022, începând cu ora 16:00.

Observațiile, sugestiile, propunerile publicului se primesc în scris (în termen de 30 de zile de la data publicării anunțului) la adresa de e-mail office@apmdb.anpm.ro sau la sediul APM Dâmbovița din municipiul Târgoviște, str. Calea Ialomiței Nr. 1, județul Dâmbovița, până la data de 10.06.2022 (o zi înainte de data dezbaterii).

Citește în continuare

Dâmboviţa

Biciclist, lovit mortal de o mașină în comuna Corbii Mari

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Aseară, în jurul orei 21:30, pe DN 61, Găești-Ghimpați, pe teritoriul comunei Corbii Mari, județul Dâmbovița, s-a produs un grav accident de circulație. Un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 44 de ani, a lovit un localnic de 65 de ani, care se deplasa pe o bicicletă.

Se pare că biciclistul ar fi pătruns fără să se asigure pe drumul național de pe o stradă din sat, moment în care a fost acroșat de autovehicul. În urma impactului, bărbatul aflat pe bicicletă a decedat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT