Connect with us

ACTUALITATE

BILANŢ: Peste 7.000 de infracţiuni, sesizate la IPJ Dâmboviţa în semestrul I 2018

Publicat

pe

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa s-a aflat astăzi la ora bilanţului. A fost analizată situaţia operativă pe primele şase luni ale anului 2018, iar rezultatele au fost prezentate în faţa presei de comisarul şef Sorin Păun, adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Conform datelor comunicate, la nivelul IPJ Dâmboviţa, au fost sesizate 7.073 de infracţiuni: 470 pe latura economico-financiară, 5.543 fapte judiciare şi 1.060 de altă natură. De remarcat că, din cele peste 5.000 de infracţiuni judiciare, 3.198 au fost îndreptate împotriva persoanei, respectiv 1.768 de loviri sau alte violenţe şi 637 de ameniţări.

Tot la capitolul judiciar intră şi cele 1.346 de furturi şi 16 tâlhării. Aici au intrat, statistic, spargerile de locuinţe, furturile din societăţi comerciale, din buzunare, sustrageri de genţi şi poşete, furturile din autoturisme, dar şi furturile de animale şi păsări din gospodăriile populaţiei.

În primele şase luni ale anului 2018, spune comisarul şef Sorin Păun, poliţiştii dâmboviţeni au acţionat pentru menţinerea unui climat de ordinde şi siguranţă publică şi descurajarea elementelor care ar fi putut produce perturbări grave în mediile sociale publice. În acest context, s-au organizat 345 de acţiuni şi 66 de razii.

„În perioada supusă analizei, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au aplicat 81.960 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 16.305.000 lei. Din totalul acestora, 12.337 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 834 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 313 la Legea 171/2010 privind contravențiile silvice. Alte 125 de amenzi au fost aplicate pe linie de pază și protecție a bunurilor, potrivit Legii 333/2003.

Cele mai multe amenzi, 65.058, au fost aplicate participanților la trafic, dintre care 15.894 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1.003 pentru neacordarea priorității de trecere și 98 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, 13.240 de conducători auto au fost sancționați pentru neutilizarea centurii de siguranță, 1.037 pentru folosirea neregulamentară a telefonului mobil, 421 pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire și 1.398 pentru încălcarea normelor referitoare la oprirea sau staționarea autovehiculelor.

Pentru indisciplina pietonală, au fost aplicate 4.834 de sancțiuni, iar pentru abaterile comise de bicicliști, 5.074″.

În primul semestru al anului 2018, pe drumurile publice din judeţul Dâmboviţa s-au produs 45 de accidente grave de circulaţie, urmare cărora şi-au pierdut viaţa 18 oameni, iar alţi 33 au suferit răni grave. De asemenea, s-au înregistrat și 264 de evenimente rutiere ușoare, în urma cărora au fost rănite 331 persoane.

„Din totalul accidentelor, 100 s-au produs pe drumurile naționale ce tranzitează județul, dintre care 19 grave și 81 ușoare, iar pe arterele județene, 69 (10 grave și 59 ușoare). Pe străzile din mediul urban, s-au înregistrat 80 de evenimente rutiere, iar pe cele din rural – 36”.

Raportat la ziua producerii accidentelor de circulație, joia și vinerea s-a înregistrat cel mai mare număr de accidente rutiere soldate cu victime (53, respectiv 48), ceea ce reprezintă 33 % din totalul evenimentelor. În zilele de duminică, s-au produs cele mai puține accidente – 36. Cu privire la intervalul orar, cel mai mare număr de accidente de circulație s-a înregistrat între 19:00 și 20:00, respectiv 26. Acest interval însumează 8,41% din total.

Principalele patru cauze generatoare de accidente rutiere în perioada analizată sunt: neacordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor, abaterile comise de bicicliști, indisciplina pietonală și viteza.

Nerespectarea regulilor de circulație privind acordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor a determinat producerea a 74 de accidente de circulație, dintre care 12 au fost grave și s-au soldat cu decesul a 6 persoane, rănirea gravă a altor 4 și vătămarea corporală ușoară a două persoane.

Pe fondul abaterilor comise de bicicliști, s-au înregistrat 44 de accidente (5 grave, soldate cu decesul a două persoane și vătămarea corporală gravă a altor 3), iar indisciplina pietonală a generat 43 de accidente (9 grave, soldate cu decesul a 4 persoane și vătămarea corporală gravă a altor 5).

Viteza, cu cele două forme (neregulamentară și neadaptată la condițiile de drum), a reprezentat factorul generator în cazul a 37 de evenimente rutiere, dintre care 7 au fost grave și au avut ca și consecință decesul a 3 persoane, rănirea gravă a altor 5 și vătămarea corporală ușoară a 9 persoane.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nu rata Haidook Summer Fest 2021! Cu și despre cai, la Runcu, județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

Pe 31 iulie și 1 august 2021, la Runcu, județul Dâmbovița, se va desfășura, în „Vârf la In”, cea de-a 5-a ediție a Haidook Summer Fest, un eveniment cu și despre cai, care se adresează întregii familii.

În centrul acestei ediții se află copilul, Micul Haidook, cel care are nevoie să învețe de la haiducii mari arta de a trăi liber, în compania cailor și în apropierea pădurii – spun organizatorii, Primăria și Consiliul Local Runcu, cu sprijinul Asociației Ride Wild Carpathia și al Federației Române de Turism Ecvestru.

Activitățile au fost astfel concepute încât copii și părinții să aibă acces și să interacționeze cu caii, dar și cu invitații speciali ai acestei ediții.

”Ne-a fost dor să organizăm o nouă ediție Haidook, așa că anul acesta ne întâlnim să îi arătăm Micului Haidook ce înseamnă să fii liber, să te bucuri de cai, de natură și de cei dragi. Este o ediție pentru întreaga familie, care celebrează faptul că indiferent de condiții avem puterea să mergem mai departe, mai înțelepți. Haidook 2021 este un eveniment de două zile care ne impune o serie de reguli de siguranță, dar cel mai important lucru este că ne putem întâlni și ne putem bucura de prieteni, familie și cai”, afirmă Ionuț Popescu, reprezentant al Asociației Ride Wild Carpathia.

Invitatul special al acestei ediții este cunoscutul actor Denis Ștefan. Mare iubitor de cai și prieten al evenimentului, Denis va face, în premieră la Haidook, sesiuni de deburaj – pregătire a cailor tineri pentru călărie și/sau tracțiune. Pentru a face aceste demonstrații de îmblânzire a cailor tineri, Denis a cerut ajutorul comunității, pentru a-i pune la dispoziție cel puțin un cal pe care nu s-a pus șaua și încă neînvățat cu hamul.

”Pentru a pune șaua pe un cal tânăr am nevoie de un murg de 3 – 5 ani de acolo, din comunitate. Chiar sunt curios ce căluț nărăvaș îmi vor aduce localnicii, pentru că eu voi vedea calul chiar la fața locului. Dincolo de provocarea pe care le-am lansat-o celor din comunitatea Runcu, mă bucur foarte tare că Haidook se întâmplă în acest an. Mi-a fost dor să arăt oamenilor, dar mai ales celor mai mici dintre noi, puterea și măreția cailor”, spune Denis Ștefan.

Haidook 2021 păstrează tradițiile bune din anii precedenți și pe lângă demonstrațiile cu cai, organizatorii au pregătit concursuri pentru micii haiduci, ateliere de olărit și pielărie, colțul cu bunătăți și o mulțime de baloți de paie pentru relaxare. Noutatea din acest an o reprezintă provocările pentru pentru părinți: cei mai curajoși tați vor participa la tot felul de întreceri și pentru că delicatețea presupune și curaj, cele mai curajoase mame vor împleti codițe Blondelor de la Potcoava.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița, anunț solicitare acord de mediu proiect Dragodana

Publicat

pe

de

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa S.A. anunță publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ,,Executie foraj alimentare cu apa in com. Dragodana, județul Dâmbovița”, propus a fi amplasat în comuna Dragodana, județul Dâmbovița.

Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Dâmbovița, din municipiul Târgoviște, str. Calea Ialomiței, nr. 1, jud. Dambovita și la sediul Primăriei Dragodana, în zilele de luni până vineri, între orele 09:00-12:00.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT