Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

BILANŢ: Peste 7.000 de infracţiuni, sesizate la IPJ Dâmboviţa în semestrul I 2018

Publicat

pe

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa s-a aflat astăzi la ora bilanţului. A fost analizată situaţia operativă pe primele şase luni ale anului 2018, iar rezultatele au fost prezentate în faţa presei de comisarul şef Sorin Păun, adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Conform datelor comunicate, la nivelul IPJ Dâmboviţa, au fost sesizate 7.073 de infracţiuni: 470 pe latura economico-financiară, 5.543 fapte judiciare şi 1.060 de altă natură. De remarcat că, din cele peste 5.000 de infracţiuni judiciare, 3.198 au fost îndreptate împotriva persoanei, respectiv 1.768 de loviri sau alte violenţe şi 637 de ameniţări.

Tot la capitolul judiciar intră şi cele 1.346 de furturi şi 16 tâlhării. Aici au intrat, statistic, spargerile de locuinţe, furturile din societăţi comerciale, din buzunare, sustrageri de genţi şi poşete, furturile din autoturisme, dar şi furturile de animale şi păsări din gospodăriile populaţiei.

În primele şase luni ale anului 2018, spune comisarul şef Sorin Păun, poliţiştii dâmboviţeni au acţionat pentru menţinerea unui climat de ordinde şi siguranţă publică şi descurajarea elementelor care ar fi putut produce perturbări grave în mediile sociale publice. În acest context, s-au organizat 345 de acţiuni şi 66 de razii.

„În perioada supusă analizei, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au aplicat 81.960 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 16.305.000 lei. Din totalul acestora, 12.337 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 834 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 313 la Legea 171/2010 privind contravențiile silvice. Alte 125 de amenzi au fost aplicate pe linie de pază și protecție a bunurilor, potrivit Legii 333/2003.

Cele mai multe amenzi, 65.058, au fost aplicate participanților la trafic, dintre care 15.894 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1.003 pentru neacordarea priorității de trecere și 98 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, 13.240 de conducători auto au fost sancționați pentru neutilizarea centurii de siguranță, 1.037 pentru folosirea neregulamentară a telefonului mobil, 421 pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire și 1.398 pentru încălcarea normelor referitoare la oprirea sau staționarea autovehiculelor.

Pentru indisciplina pietonală, au fost aplicate 4.834 de sancțiuni, iar pentru abaterile comise de bicicliști, 5.074″.

În primul semestru al anului 2018, pe drumurile publice din judeţul Dâmboviţa s-au produs 45 de accidente grave de circulaţie, urmare cărora şi-au pierdut viaţa 18 oameni, iar alţi 33 au suferit răni grave. De asemenea, s-au înregistrat și 264 de evenimente rutiere ușoare, în urma cărora au fost rănite 331 persoane.

„Din totalul accidentelor, 100 s-au produs pe drumurile naționale ce tranzitează județul, dintre care 19 grave și 81 ușoare, iar pe arterele județene, 69 (10 grave și 59 ușoare). Pe străzile din mediul urban, s-au înregistrat 80 de evenimente rutiere, iar pe cele din rural – 36”.

Raportat la ziua producerii accidentelor de circulație, joia și vinerea s-a înregistrat cel mai mare număr de accidente rutiere soldate cu victime (53, respectiv 48), ceea ce reprezintă 33 % din totalul evenimentelor. În zilele de duminică, s-au produs cele mai puține accidente – 36. Cu privire la intervalul orar, cel mai mare număr de accidente de circulație s-a înregistrat între 19:00 și 20:00, respectiv 26. Acest interval însumează 8,41% din total.

Principalele patru cauze generatoare de accidente rutiere în perioada analizată sunt: neacordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor, abaterile comise de bicicliști, indisciplina pietonală și viteza.

Nerespectarea regulilor de circulație privind acordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor a determinat producerea a 74 de accidente de circulație, dintre care 12 au fost grave și s-au soldat cu decesul a 6 persoane, rănirea gravă a altor 4 și vătămarea corporală ușoară a două persoane.

Pe fondul abaterilor comise de bicicliști, s-au înregistrat 44 de accidente (5 grave, soldate cu decesul a două persoane și vătămarea corporală gravă a altor 3), iar indisciplina pietonală a generat 43 de accidente (9 grave, soldate cu decesul a 4 persoane și vătămarea corporală gravă a altor 5).

Viteza, cu cele două forme (neregulamentară și neadaptată la condițiile de drum), a reprezentat factorul generator în cazul a 37 de evenimente rutiere, dintre care 7 au fost grave și au avut ca și consecință decesul a 3 persoane, rănirea gravă a altor 5 și vătămarea corporală ușoară a 9 persoane.

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Certificatul verde Covid-19 va impune reguli clare și simple pentru a circula în Europa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Scopul certificatului verde Covid-19 care se dorește a fi funcțional la nivelul Uniunii Europene începând cu data de 1 iulie este de a facilita circulația în contextul pandemiei de coronavirus, în baza unor reguli clare, simple și logice – a explicat, astăzi, eurodeputatul Rareș Bogdan, potrivit DC News.

„Sunt 12 milioane de cetățeni europeni care traverseză zilnic frontiera națională pentru a merge la muncă în țara vecină, deci ei nu trebuie să sufere, ei trebuie ajutați. Acesta este scopul, nu altul! Nu va fi un pașaport, să fie limpede! Vom fi extrem de atenți ca articolele 4, 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale din UE să nu fie încălcate!

Referitor la aplicabilitatea certificatelor: nordicii cer ca acestea să fie valabile doar în Spațiul Schengen, lucru cu care, firește, nu putem fi de acord, deoarece dorim să fie valabile în întreaga Uniune Europeană. Libertatea de circulație e un subiect extrem, extrem de sensibil! …Mai ales că poziția Comisarului și a CE este că persoanele care nu vor putea demonstra că au trecut prin boală, că au fost vaccinate sau au test PCR negativ vor sta acasă până când OMS va anunța că s-a încheiat pandemia, că se vor supune restricțiilor din țara unde vor să circule.

Atenție, vor fi acceptate doar cele 4 vaccinuri aprobate de UE, exclus vaccinul rusesc sau cel chinezesc! S-a mai discutat despre gratuitatea adeverințelor (digitale sau pe hârtie), fără discriminare”, a precizat Rareș Bogdan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT