Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Judeţean Dâmboviţa finanţează încă o investiţie în Republica Moldova

Publicat

pe

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa au aprobat, în şedinţa de astăzi – 31 iulie 2018, finanţarea unui proiect care vizează reparaţia capitală a blocului I al Gimnaziului Săiţi, din Republica Moldova – Raionul Căuşeni.

CJ Dâmboviţa va asigura 39,6% din valoarea totală a investiţiei, adică 602.095 lei (6,02 miliarde de lei vechi). Anul acesta se vor aloca 270.000 de lei, urmând ca diferenţa să fie prevăzută în bugetul din 2019.

La şedinţă, au fost prezenţi: Veaceslav Șaramet – secretar de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Nicolae Gorban – președintele Raionului Căușeni.

„A fost o onoare pentru mine să fiu, astăzi, aici, când s-a decis această înfrățire concretă, punctuală cu frații de peste prut, românii din Raionul Căușeni, prin repararea unei unități de învățământ la care nu s-a mai lucrat încă din 1984. Este un lucru extraordinar, făcut astăzi pentru 240 de copii, care învață acolo. Este un impact extraordinar pe care-l crează Dâmbovița în Căușeni”, a spus Veaceslav Șaramet.

Reamintim că autorităţile din Dâmboviţa au susţinut financiar investiţii în domeniul educativ şi în celelalte două raioane cu care s-au semnat acorduri de înfrăţire, respectiv Ialoveni şi Ştefan Vodă.

„Mă bucur foarte mult că astăzi am putut fi alături de Consiliul Județean Dâmbovița și aș vrea să transmit un mesaj de mulțumire tuturor din partea căușenenilor (…) Sper ca această contribuție financiară alocată în prima etapă să aibă succes și sunt sigur că în urma acordului semnat pe 1 decembrie 2017 vom avea de căștigat atât noi cei din Raionul Căușeni cât și dumneavoastră, dâmbovițenii (…) Sunt sigur că numai prin educație vom obține o economie bună pentru Republica Moldova”, a declarat Nicolae Gorban.

ADMINISTRAŢIE

Lucrări edilitar-gospodăreşti, în desfăşurare la Titu

Publicat

pe

Sursa foto: Gazeta de Titu

Primăria Titu desfăşoară, în această perioadă, lucrări edilitar-gospodăreşti în mai multe zone ale oraşului, respectiv: asfaltare parcări, înlocuire borduri şi pavaje trotuare, reparaţii şi reabilitări blocuri, întreţinere spaţii verzi, curăţare şanţuri etc. De asemenea, în perioada 4-8 august 2018, a fost repetată campania de dezinsecţie aeriană.

Sursa foto: Gazeta de Titu

În paralel, se derulează procedurile impuse de lege în vederea implementării proiectelor de dezvoltare pentru care s-a obţinut deja finanţare europeană nerambursabilă. Totodată, se lucrează la noi documentaţii, în baza cărora să fie accesate fonduri pentru alte obiective de investiţii.

Sursa foto: Gazeta de Titu

Primarul Traian Niculae are în vedere instituţiile de învăţământ din oraş, precum şi reabilitarea infrastructurii rutiere şi a sistemului de evacuare a apelor pluviale. Totodată, nu vor fi uitate domeniile cultural şi social.

 

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Sens unic pe străzile Cetăţii şi Berzei, din Târgovişte, începând cu 16 august!

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

De joi, 16 august 2018, străzile Cetăţii şi Berzei, din municipiul Târgovişte, devin artere rutiere cu sens unic. Pe Cetăţii se va circula în direcţia Spitalul Judeţean, iar pe Berzei invers, până la intersecţia cu strada Ion Creanga.

Noile reglementări au fost aprobate în şedinţa comisiei de siguranţă rutieră şi sunt menite să fluidizeze traficul. Reamintim că Primăria Târgovişte a derulat, în perioada iulie-august 2018, lucrări de reabilitare şi modernizare pe strada Cetăţii.

„Avem în acest moment, în diferite stadii de execuţie şi de pregătire a documentaţiilor, trei loturi de străzi din municipiul Târgovişte care urmează să intre la reabilitare, la care mai adăugăm cele patru străzi din cartierul Prepeleac, Nicolae Filipescu şi Gimnaziului.

Pe lotul numărul unu care vizează străzile Tighina, Herţa, Leo Plângă şi altele, deja s-au deschis ofertele. Urmează ca, în perioada următoare, să desemnăm câştigătorul. Etapa de licitaţie publică este parcursă aproape în integralitate.

Cel de-al doilea lot, care se referă la străzile Nifon, Pădurii, Plantelor, are ca termen de deschidere a ofertelor data de 11 august 2018. Asta înseamnă că vor începe lucrările şi pe acest lot.

Cel de-al treilea lot de străzi se află în stadiul de proiectare. Probabil, până în primăvara anului viitor, nu vom reuşi să intrăm şi acolo”, ne-a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!