Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Judeţean Dâmboviţa finanţează încă o investiţie în Republica Moldova

Publicat

pe

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa au aprobat, în şedinţa de astăzi – 31 iulie 2018, finanţarea unui proiect care vizează reparaţia capitală a blocului I al Gimnaziului Săiţi, din Republica Moldova – Raionul Căuşeni.

CJ Dâmboviţa va asigura 39,6% din valoarea totală a investiţiei, adică 602.095 lei (6,02 miliarde de lei vechi). Anul acesta se vor aloca 270.000 de lei, urmând ca diferenţa să fie prevăzută în bugetul din 2019.

La şedinţă, au fost prezenţi: Veaceslav Șaramet – secretar de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Nicolae Gorban – președintele Raionului Căușeni.

„A fost o onoare pentru mine să fiu, astăzi, aici, când s-a decis această înfrățire concretă, punctuală cu frații de peste prut, românii din Raionul Căușeni, prin repararea unei unități de învățământ la care nu s-a mai lucrat încă din 1984. Este un lucru extraordinar, făcut astăzi pentru 240 de copii, care învață acolo. Este un impact extraordinar pe care-l crează Dâmbovița în Căușeni”, a spus Veaceslav Șaramet.

Reamintim că autorităţile din Dâmboviţa au susţinut financiar investiţii în domeniul educativ şi în celelalte două raioane cu care s-au semnat acorduri de înfrăţire, respectiv Ialoveni şi Ştefan Vodă.

„Mă bucur foarte mult că astăzi am putut fi alături de Consiliul Județean Dâmbovița și aș vrea să transmit un mesaj de mulțumire tuturor din partea căușenenilor (…) Sper ca această contribuție financiară alocată în prima etapă să aibă succes și sunt sigur că în urma acordului semnat pe 1 decembrie 2017 vom avea de căștigat atât noi cei din Raionul Căușeni cât și dumneavoastră, dâmbovițenii (…) Sunt sigur că numai prin educație vom obține o economie bună pentru Republica Moldova”, a declarat Nicolae Gorban.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte continuă programul de reabilitare a străzilor din Sârbi

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, însoţit de cei doi viceprimari – Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, şi de şefii unităţilor subordonate Consiliului Local, a efectuat, astăzi, o vizită de lucru pe şantierul deschis în vederea reablitării şi modernizării străzilor Udrea Bălcescu şi Plevnei, din Cartierul Matei Voievod. Valoarea acestui proiect, finanţat de la bugetul local, este de 2,6 milioane de lei.

„Sperăm ca, până la sfârşitul lunii viitoare, lucrările pe cele două străzi să fie finalizate. De altfel, de aproximativ doi ani, aici s-a intervenit şi s-au modernizat străzile Legumelor, Grădinari, Barbu Lăutaru, Sârbilor.

Este vorba de un program de modernizare a infrastructurii din municipiul Târgovişte, un program care se realizează pe fonduri de la bugetul local şi care mai cuprinde, în perioada imediat următoare, intervenţii pe străzile Tighina, Herţa, Tudorică Popescu, Nifon şi Stolnicul Constantin Cantacuzino, turnarea celui de-al doilea strat de asfalt în Cartierul Priseaca, dar şi alte investitii, cum ar fi reabilitarea şi modernizarea străzii Cronicarilor şi a străzii Calafat”, a precizat edilul Târgoviştei.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Municipiul Piteşti a rămas fără primar!

Publicat

pe

Foto: cetateanul.net

Prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, a semnat, în această dimineaţă, ordinul de încetare a mandatului edilului Cornel Ionică, acuzat de ANI că a validat, în calitate de consilier local în perioada 2008-2012, protocoale între Centrul Cultural Piteşti şi firmele în care ginerele său este asociat, firme cărora le-au fost acordate spre folosinţă mai multe spaţii – potrivit Universul Argeşean.

Ionică a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!