Connect with us

Dâmboviţa

Mastodonţii şoselelor, mai nervoşi ca de obicei!

Publicat

pe

Sunt din ce în ce mai dese accidentele în care sunt implicate autovehiculele de mare tonaj, vorbim aici de TIR-uri şi autocamioane grele. Conducătorii acestor tipuri de maşini, am remarcat, nu de puţine ori, nu respectă viteza legală nici în localităţi, nici în afară. Se cred un fel de stăpâni ai şoselelor! Este bine să îi eviţi, să te ţii la distanţă de aceşti matodonţi.

Astăzi, pe teritoriul judeţului Dâmboviţa, ne anunţă Poliţia, s-au produs, până la această oră, două accidente în care au fost implicate maşini grele.

Primul, pe Aleea Sinaia, din Târgovişte. Un cimentruc a intrat în spatele unui autoturism care circula regulamentar în faţa uriaşului. Cauza, spun poliţiştii, nepăstrarea distanţei în trafic de către conducătorul transportatorului de ciment. Impactul a lansat autovehiculul lovit într-un alt autoturism. Din fericire, incidentul nu a dus la rănirea gravă a persoanelor ocupante.

Celălalt eveniment rutier în care a fost implicat un autocamion s-a consumat pe DN 72, Ploieşti-Târgovişte, la Dărmăneşti. Colosul s-a răsturnat în afara carosabilului.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Jandarm din Dâmbovița, pe podium la concursul de mountainbike „MARVIN 2K22”

Publicat

pe

Maiorul George Dragoș Dedu, de la Jandarmeria Dâmboviţa, s-a clasat pe locul al III-lea la categoria Master 2 masculin (40 – 49 de ani) la finalul concursului de mountainbike „MARVIN 2K22”, organizat, sâmbătă – 14 mai 2022, în Urlați, județul Prahova, de către BikeXpertRacingTeam.

„Fiind unul dintre concursurile interne consacrate de ciclism, a atras la start peste 1.300 cicliști din toată țara, de nivel elite și amatori, care au optat pentru traseele de 18 km, 31 km sau 51 km, în funcție de nivelul de pregătire.

Pasionat de ciclism, jandarmul dâmbovițean a intrat în competiție pe traseul de 51 km cu aproximativ 1.200 metri elevație, destinat cicliștilor de nivel avansat, Master 2 masculin (40 – 49 de ani)”, se precizează într-un comunicat remis de IJJ Dâmboviţa.

Concursul de mountainbike de la Urlați a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 10.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Proiect pentru modernizarea transportului public și în zona limitrofă municipiului Târgoviște

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a depus, astăzi – 16 mai 2022, în parteneriat cu administrația publică locală a comunei Șotânga un proiect care vizează modernizarea transportului public în zona periurbană a municipiului care cuprinde, spune edilul Daniel Cristian Stan, 25 de localități.

În cadrul acestei prime etape, vor fi achiziționate 21 de autobuze electrice de capacitate mare și vor fi construite 21 de stații de încărcare lentă la autobază și 7 stații de încărcare rapidă pe traseu. De asemenea, se vor executa și mai multe lucrări conexe.

„Valoarea intervențiilor este de 13,788,828.98 euro, TVA inclus, din care 11,571,000.00 euro, fără TVA, reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 2,198,490.00, cheltuieli asigurate din bugetul de stat”, precizează primarul Daniel Cristian Stan.

Reamintim faptul că transportul public local din Târgoviște este în plin proces de modernizare, iar proiectul depus astăzi în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile răspunde solicitărilor venite de la cetățeni, care își doresc autovehicule moderne și ecologice și pe traseele din afara municipiului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT