Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Judeţean Dâmboviţa vrea să concesioneze pe 49 de ani taberele şcolare din Bucegi

Publicat

pe

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa vor decide astăzi, 31 iulie 2018, dacă taberele şcolare Căprioara, Vânătorul şi Cerbul din Munţii Bucegi vor fi concesionate pe o peroadă de 49 de ani sau nu.

Reamintim că cele trei unităţi de odihnă destinate tinerilor se află într-un stadiu avansat de degradare, iar cei care s-au perindat pe la conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa nu au reuşit să le pună în funcţiune.

Cele trei tabere, după ce au fost preluate de la Ministerul Educaţiei, s-au plimbat, mai mult ca elemente de inventar, pe la Carpatmonana Serv, societate care nu a excelat în domeniul turismului, iar acum sunt în directa administrare a Consiliului Judeţean, care intenţionează să deschidă procedura de concesionare pe o perioadă de 49 de ani.

Rămâne de văzut dacă se vor găsi agenţi economici, evident cu potenţial, pentru a investi şi scoate la lumină cele trei obiective turistice, altădată de tradiţie în judeţul Dâmboviţa.

Autorităţile judeţene au mai avut o încercare de concesionare şi cu tabăra Stejarul, aflată între dealurile dintre Tătărani şi Şotânga, dar demersul nu a avut efectul scontat. Unitatea este puternic afectată de o alunecare de teren şi este lăsată în paragină.

De menţionat că infrastructura rutieră care deserveşte zona montană dâmboviţeană, respectiv şi cele trei tabere de la poalele Bucegilor, lasă de dorit. Operatorii de transport nu prea se încumetă să străbată drumul folsit în mod obişnuit de utilajele carieriei Lespezi, cele ale Fabricii de Ciment de la Fieni şi de cei care exploatează masa lemnoasă din munte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Rețele de utilități pentru noile zone de locuit din comuna Dragomirești

Publicat

pe

Dragomirești este una dintre localitățile dâmbovițene care se dezvoltă frumos. Numărul de case moderne, construite cu gust, în stil european, a crescut simțitor. Sunt tot mai mulți tineri care solicită terenuri pentru a-și ridica locuințe. Primăria este preocupată, în acest moment, să extindă rețelele de utilități către zonele comunei unde s-au edificat construcții, iar oamenii au nevoie de condiții civilizate de trai. În acest sens, se lucrează la rețelele de gaze naturale și iluminat public, în perimetrul DN 72, Târgoviște-Câmpulung.

„Este o zonă deosebită, în care cetățenii comunei noastre au început să construiască. Trebuie să fim alături de ei și să grăbim procesele de execuție a rețelelor de utilități. Nu avem acolo nici alimentare cu apă potabilă, nici curent electric. Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a realiza cât mai repede aceste obiective absolut necesare pentru cetățenii care își ridică case, care pun bazele unor noi familii”, ne-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Rezolvări concrete în Bucegi, în numai 24 de ore de la dezlănțuirea naturii

Publicat

pe

În mai puțin de 24 de ore de la viiturile de ieri-noapte, Consiliul Județean Dâmbovița a redat circulației rutiere podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele și a fost redeschisă Peștera Ialomiței.

„Așa cum am promis, am adus în munte proiectanții care vor înainta soluția tehnică pentru refacerea drumului distrus de debitul mare al Ialomiței din zona Cheile Tătarului.

În cel mai scurt timp, vreau să începem lucrările la drumul și podurile afectate de apele rîului Ialomița care, din spusele specialiștilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona Cheile Tătarului.

Citește și: Guvernul Cîțu a sărit județul Dâmbovița și la repartizarea fondurilor pentru calamități

În primă fază, trebuie reparate apărările de mal și racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile și materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundațiilor.

În urma acestor lucrări, se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului și a întregului sistem rutier”, precizează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT