Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Judeţean Dâmboviţa vrea să concesioneze pe 49 de ani taberele şcolare din Bucegi

Publicat

pe

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa vor decide astăzi, 31 iulie 2018, dacă taberele şcolare Căprioara, Vânătorul şi Cerbul din Munţii Bucegi vor fi concesionate pe o peroadă de 49 de ani sau nu.

Reamintim că cele trei unităţi de odihnă destinate tinerilor se află într-un stadiu avansat de degradare, iar cei care s-au perindat pe la conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa nu au reuşit să le pună în funcţiune.

Cele trei tabere, după ce au fost preluate de la Ministerul Educaţiei, s-au plimbat, mai mult ca elemente de inventar, pe la Carpatmonana Serv, societate care nu a excelat în domeniul turismului, iar acum sunt în directa administrare a Consiliului Judeţean, care intenţionează să deschidă procedura de concesionare pe o perioadă de 49 de ani.

Rămâne de văzut dacă se vor găsi agenţi economici, evident cu potenţial, pentru a investi şi scoate la lumină cele trei obiective turistice, altădată de tradiţie în judeţul Dâmboviţa.

Autorităţile judeţene au mai avut o încercare de concesionare şi cu tabăra Stejarul, aflată între dealurile dintre Tătărani şi Şotânga, dar demersul nu a avut efectul scontat. Unitatea este puternic afectată de o alunecare de teren şi este lăsată în paragină.

De menţionat că infrastructura rutieră care deserveşte zona montană dâmboviţeană, respectiv şi cele trei tabere de la poalele Bucegilor, lasă de dorit. Operatorii de transport nu prea se încumetă să străbată drumul folsit în mod obişnuit de utilajele carieriei Lespezi, cele ale Fabricii de Ciment de la Fieni şi de cei care exploatează masa lemnoasă din munte.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte continuă programul de reabilitare a străzilor din Sârbi

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, însoţit de cei doi viceprimari – Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, şi de şefii unităţilor subordonate Consiliului Local, a efectuat, astăzi, o vizită de lucru pe şantierul deschis în vederea reablitării şi modernizării străzilor Udrea Bălcescu şi Plevnei, din Cartierul Matei Voievod. Valoarea acestui proiect, finanţat de la bugetul local, este de 2,6 milioane de lei.

„Sperăm ca, până la sfârşitul lunii viitoare, lucrările pe cele două străzi să fie finalizate. De altfel, de aproximativ doi ani, aici s-a intervenit şi s-au modernizat străzile Legumelor, Grădinari, Barbu Lăutaru, Sârbilor.

Este vorba de un program de modernizare a infrastructurii din municipiul Târgovişte, un program care se realizează pe fonduri de la bugetul local şi care mai cuprinde, în perioada imediat următoare, intervenţii pe străzile Tighina, Herţa, Tudorică Popescu, Nifon şi Stolnicul Constantin Cantacuzino, turnarea celui de-al doilea strat de asfalt în Cartierul Priseaca, dar şi alte investitii, cum ar fi reabilitarea şi modernizarea străzii Cronicarilor şi a străzii Calafat”, a precizat edilul Târgoviştei.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Municipiul Piteşti a rămas fără primar!

Publicat

pe

Foto: cetateanul.net

Prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, a semnat, în această dimineaţă, ordinul de încetare a mandatului edilului Cornel Ionică, acuzat de ANI că a validat, în calitate de consilier local în perioada 2008-2012, protocoale între Centrul Cultural Piteşti şi firmele în care ginerele său este asociat, firme cărora le-au fost acordate spre folosinţă mai multe spaţii – potrivit Universul Argeşean.

Ionică a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!