Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Judeţean Dâmboviţa vrea să concesioneze pe 49 de ani taberele şcolare din Bucegi

Publicat

pe

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa vor decide astăzi, 31 iulie 2018, dacă taberele şcolare Căprioara, Vânătorul şi Cerbul din Munţii Bucegi vor fi concesionate pe o peroadă de 49 de ani sau nu.

Reamintim că cele trei unităţi de odihnă destinate tinerilor se află într-un stadiu avansat de degradare, iar cei care s-au perindat pe la conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa nu au reuşit să le pună în funcţiune.

Cele trei tabere, după ce au fost preluate de la Ministerul Educaţiei, s-au plimbat, mai mult ca elemente de inventar, pe la Carpatmonana Serv, societate care nu a excelat în domeniul turismului, iar acum sunt în directa administrare a Consiliului Judeţean, care intenţionează să deschidă procedura de concesionare pe o perioadă de 49 de ani.

Rămâne de văzut dacă se vor găsi agenţi economici, evident cu potenţial, pentru a investi şi scoate la lumină cele trei obiective turistice, altădată de tradiţie în judeţul Dâmboviţa.

Autorităţile judeţene au mai avut o încercare de concesionare şi cu tabăra Stejarul, aflată între dealurile dintre Tătărani şi Şotânga, dar demersul nu a avut efectul scontat. Unitatea este puternic afectată de o alunecare de teren şi este lăsată în paragină.

De menţionat că infrastructura rutieră care deserveşte zona montană dâmboviţeană, respectiv şi cele trei tabere de la poalele Bucegilor, lasă de dorit. Operatorii de transport nu prea se încumetă să străbată drumul folsit în mod obişnuit de utilajele carieriei Lespezi, cele ale Fabricii de Ciment de la Fieni şi de cei care exploatează masa lemnoasă din munte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Viceprimarul municipiului Moreni a fost demis!

Publicat

pe

Consiliul Local Moreni, întrunit în ședință ordinară de lucru, joi – 4 august 2022, l-a eliberat din funcție pe viceprimarul Răzvan Bejan.

Deocamdată, nu a fost ales și succesorul acestuia. CLM Moreni are următoarea configurație politică: PSD – 6 aleși, PNL – 4, Partidul Ecologist – 4 și PRO România – 3.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Lucrările executate în ultima lună la stadionul „Eugen Popescu”

Publicat

pe

Lucrările de modernizare a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște au înregistrat progrese notabile în ultima lună – spune primarul Daniel Cristian Stan, care a organizat o conferință de presă în nocturnă pentru a prezenta schimbările înregistrate. A mai punctat edilul că, fără aportul substanțial al administrației publice locale și județene în susținerea cheltuielilor FC Chindia, nu ar exista fotbal de performanță la Târgoviște.

„Ca stadiu de execuție, tribuna veche este aproape gata, inclusiv cu instalații electrice, termice sau obiecte sanitare pe poziție, cu senzorii PSI și camerele de luat vederi pe poziție. Față de ultima prezență a noastră aici, au fost hidroizolate toate gradenele, au fost montate 1.000 de scaune (în total sunt montate 3.100 de scaune, mai fiind de montat aproximativ 1.000, care vor fi aduse luna aceasta, împreună cu cele de la tribuna nouă), s-au montat balustradele, au fost compartimentate toaletele, s-a finalizat sistemul de ventilație, s-a realizat acoperișul de la C8, s-au montat stâlpii de cărămidă unde vor fi poziționați turnicheții de acces. Aici mai trebuie pus covorul PVC și fixate pe poziție chiuvetele, vasele de wc și dotările specifice.

La tribuna nouă, se lucrează în continuare la interioare, a fost executată șapa la parter, tot la parter au fost realizate instalațiile termice, sanitare și sistemul de ventilație în proporție de peste 90%, s-a finalizat casa liftului, s-au montat ușile și ferestrele, a început realizarea sistemului de casetare pentru tavan, a început realizarea termosistemului. În acest moment, avem deja în teren aproximativ 80% dintre gradene, urmând ca săptămâna viitoare să fie montată diferența, cu excepția zonei centrale aferente tribunei VIP și mass-media! Pe acestă tribună, mai este de montat acoperișul, iar până pe 15 august vor fi livrate și panourile speciale pentru închiderea etajului, unde compartimentările interioare de zidărie sunt deja realizate, lucrându-se la instalații. În plus au fost puse în funcțiune tabelele de marcaj”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Până acum, administrația publică a municipiului Târgoviște a investit în lucrările de modernizare de la stadionul „Eugen Popescu”, un proiect ce duce mai mult către o reconstrucție a arenei, aproape 40 de milioane de lei, începând cu toamna anului 2019.

„În privința primului meci pe noua arenă, reiterez faptul că finalul acestei toamne reprezintă un termen realist de finalizare a lucrărilor. Totodată, voi propune iubitorilor de fotbal din Târgoviște realizarea, cu sprijinul lor, în semn de prețuire și respect pentru marile noastre glorii fotbalistice, a unui muzeu al fotbalului târgoviștean, exact în zona de acces în tribuna nouă”, a mai spus primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT