Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Judeţean Dâmboviţa vrea să concesioneze pe 49 de ani taberele şcolare din Bucegi

Publicat

pe

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa vor decide astăzi, 31 iulie 2018, dacă taberele şcolare Căprioara, Vânătorul şi Cerbul din Munţii Bucegi vor fi concesionate pe o peroadă de 49 de ani sau nu.

Reamintim că cele trei unităţi de odihnă destinate tinerilor se află într-un stadiu avansat de degradare, iar cei care s-au perindat pe la conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa nu au reuşit să le pună în funcţiune.

Cele trei tabere, după ce au fost preluate de la Ministerul Educaţiei, s-au plimbat, mai mult ca elemente de inventar, pe la Carpatmonana Serv, societate care nu a excelat în domeniul turismului, iar acum sunt în directa administrare a Consiliului Judeţean, care intenţionează să deschidă procedura de concesionare pe o perioadă de 49 de ani.

Rămâne de văzut dacă se vor găsi agenţi economici, evident cu potenţial, pentru a investi şi scoate la lumină cele trei obiective turistice, altădată de tradiţie în judeţul Dâmboviţa.

Autorităţile judeţene au mai avut o încercare de concesionare şi cu tabăra Stejarul, aflată între dealurile dintre Tătărani şi Şotânga, dar demersul nu a avut efectul scontat. Unitatea este puternic afectată de o alunecare de teren şi este lăsată în paragină.

De menţionat că infrastructura rutieră care deserveşte zona montană dâmboviţeană, respectiv şi cele trei tabere de la poalele Bucegilor, lasă de dorit. Operatorii de transport nu prea se încumetă să străbată drumul folsit în mod obişnuit de utilajele carieriei Lespezi, cele ale Fabricii de Ciment de la Fieni şi de cei care exploatează masa lemnoasă din munte.

ADMINISTRAŢIE

Lucrări edilitar-gospodăreşti, în desfăşurare la Titu

Publicat

pe

Sursa foto: Gazeta de Titu

Primăria Titu desfăşoară, în această perioadă, lucrări edilitar-gospodăreşti în mai multe zone ale oraşului, respectiv: asfaltare parcări, înlocuire borduri şi pavaje trotuare, reparaţii şi reabilitări blocuri, întreţinere spaţii verzi, curăţare şanţuri etc. De asemenea, în perioada 4-8 august 2018, a fost repetată campania de dezinsecţie aeriană.

Sursa foto: Gazeta de Titu

În paralel, se derulează procedurile impuse de lege în vederea implementării proiectelor de dezvoltare pentru care s-a obţinut deja finanţare europeană nerambursabilă. Totodată, se lucrează la noi documentaţii, în baza cărora să fie accesate fonduri pentru alte obiective de investiţii.

Sursa foto: Gazeta de Titu

Primarul Traian Niculae are în vedere instituţiile de învăţământ din oraş, precum şi reabilitarea infrastructurii rutiere şi a sistemului de evacuare a apelor pluviale. Totodată, nu vor fi uitate domeniile cultural şi social.

 

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Sens unic pe străzile Cetăţii şi Berzei, din Târgovişte, începând cu 16 august!

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

De joi, 16 august 2018, străzile Cetăţii şi Berzei, din municipiul Târgovişte, devin artere rutiere cu sens unic. Pe Cetăţii se va circula în direcţia Spitalul Judeţean, iar pe Berzei invers, până la intersecţia cu strada Ion Creanga.

Noile reglementări au fost aprobate în şedinţa comisiei de siguranţă rutieră şi sunt menite să fluidizeze traficul. Reamintim că Primăria Târgovişte a derulat, în perioada iulie-august 2018, lucrări de reabilitare şi modernizare pe strada Cetăţii.

„Avem în acest moment, în diferite stadii de execuţie şi de pregătire a documentaţiilor, trei loturi de străzi din municipiul Târgovişte care urmează să intre la reabilitare, la care mai adăugăm cele patru străzi din cartierul Prepeleac, Nicolae Filipescu şi Gimnaziului.

Pe lotul numărul unu care vizează străzile Tighina, Herţa, Leo Plângă şi altele, deja s-au deschis ofertele. Urmează ca, în perioada următoare, să desemnăm câştigătorul. Etapa de licitaţie publică este parcursă aproape în integralitate.

Cel de-al doilea lot, care se referă la străzile Nifon, Pădurii, Plantelor, are ca termen de deschidere a ofertelor data de 11 august 2018. Asta înseamnă că vor începe lucrările şi pe acest lot.

Cel de-al treilea lot de străzi se află în stadiul de proiectare. Probabil, până în primăvara anului viitor, nu vom reuşi să intrăm şi acolo”, ne-a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!