Connect with us

ACTUALITATE

Grevă de avertisment la Direcţiile Judeţene de Sport şi Tineret

Publicat

pe

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret organizează, joi – 2 august 2018, între orele 10:00-12:00, cea de-a doua grevă de avertisment la nivelul Direcţiilor Judeţene de Sport şi Tineret, după reluarea conflictului de muncă, urmare faptului că promisiunile ce le-au fost făcute în urmă cu trei luni nu au fost onorate. În paralel, va avea loc şi un miting de protest în faţa Ministerului Tineretului şi Sportului, urmat de un marş spre Camera Deputaţilor şi Guvern.

Miercuri, 8 august 2018, salariaţii din Sport şi Tineret vor înceta lucrul pe termen nelimitat.

Vor renunţa la greva generală doar dacă le vor fi soluţionate reventidările, respectiv:
– egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plată, conform Deciziei CCR nr.794/2016,
– reîncadrarea personalului conform Legii nr.153/2017 (diferențiat pe funcții, răspundere, vechime etc.),
– plata muncii în zilele de sâmbătă și duminică, sărbătorile legale și a orelor suplimentare,
– acordarea sporurilor – aplicarea regulamentului de sporuri,
– suplimentarea numărului de angajați, deblocarea posturilor vacante,
– prelungirea Contractului și Acordului colectiv de muncă dintre MTS și SNST,
– acordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul național,
– funcțiile specifice nu sunt incadrate corespunzator (medic, asistent, kinetoterapeut, psiholog, maseur, sofer, receptioner, cameriste, profesor – antrenor) – la DJST Dâmbovița nu este cazul.

Protestul anterior a avut loc vineri, 27 iulie 2018. 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT