Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Dâmboviţa rămâne în conducerea Consiliului Naţional al Elevilor

Publicat

pe

Reprezentanţii elevilor din România şi-au ales, în cadrul Adunării Generale a Consiliului Naţional care s-a ţinut la Baia Mare, noua structură de conducere. Preşedinte CNE a fost desemnat Petru Apostoaia, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ, iar între vicepreşedinţi o regăsim în continuare pe dâmboviţeanca Rebeca Cercel, alături de Adrian Barbaroș (Suceava), Ștefan Manea (Mureș), Andra-Maria Ion (Dolj), Tasnim Chazli (Constanța) şi Florin Râșteiu (Alba). Vlad-Petrișor Sîncu, din Hunedoara, îndeplineşte funcţia de secretar executiv al departamentului de organizare internă, iar Marian Ignat, din Vrancea, este secretar executiv al departamentului de educație și comunicare (relații externe).

Rebeca Cercel, elevă a Liceului de Arte „Bălaşa Doam na” din Târgovişte, a fost aleasă prima dată vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor în 2017.

Întrunirea de la Baia Mare a constituit un bun prilej de conturare a obiectivelor strategice necesare dezvoltării de perspective viabile în sfera educațională, ce alcătuiesc strategia pentru anul viitor – se arată într-un comunicat emis de Consiliul Naţional al Elevilor.

Prioritățile mandatului președintelui Petru Apostoaia vizează, între altele, desfășurarea unor campanii pentru decontarea integrală a navetei elevilor și pentru majorarea subvenției pentru cămine și cantine școlare, organizarea unor dezbateri privind noua Lege a educației, inițierea elevilor de gimnaziu în mișcarea de reprezentare şi analizarea problemelor din învățământul profesional, tehnic, confesional, vocațional și special.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT