Connect with us

ACTUALITATE

Dâmboviţa rămâne în conducerea Consiliului Naţional al Elevilor

Publicat

pe

Reprezentanţii elevilor din România şi-au ales, în cadrul Adunării Generale a Consiliului Naţional care s-a ţinut la Baia Mare, noua structură de conducere. Preşedinte CNE a fost desemnat Petru Apostoaia, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ, iar între vicepreşedinţi o regăsim în continuare pe dâmboviţeanca Rebeca Cercel, alături de Adrian Barbaroș (Suceava), Ștefan Manea (Mureș), Andra-Maria Ion (Dolj), Tasnim Chazli (Constanța) şi Florin Râșteiu (Alba). Vlad-Petrișor Sîncu, din Hunedoara, îndeplineşte funcţia de secretar executiv al departamentului de organizare internă, iar Marian Ignat, din Vrancea, este secretar executiv al departamentului de educație și comunicare (relații externe).

Rebeca Cercel, elevă a Liceului de Arte „Bălaşa Doam na” din Târgovişte, a fost aleasă prima dată vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor în 2017.

Întrunirea de la Baia Mare a constituit un bun prilej de conturare a obiectivelor strategice necesare dezvoltării de perspective viabile în sfera educațională, ce alcătuiesc strategia pentru anul viitor – se arată într-un comunicat emis de Consiliul Naţional al Elevilor.

Prioritățile mandatului președintelui Petru Apostoaia vizează, între altele, desfășurarea unor campanii pentru decontarea integrală a navetei elevilor și pentru majorarea subvenției pentru cămine și cantine școlare, organizarea unor dezbateri privind noua Lege a educației, inițierea elevilor de gimnaziu în mișcarea de reprezentare şi analizarea problemelor din învățământul profesional, tehnic, confesional, vocațional și special.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Premieră la „Avangarda, cu Ionuț Vulpescu”. Nu rata dialogul inedit despre aderarea României la NATO!

Publicat

pe

Zilele acestea, s-au împlinit 20 de ani de la vizita președintelui George W. Bush în România. Liderul american a venit la București imediat după invitarea României să adere la NATO, la Summit-ul desfășurat la Praga. O vizită care, a precizat deputatul PSD Ionuț Vulpescu, poate fi trecută cu vederea, atât prin simbolistica ei, cât și prin rezultatele ei concrete.

„Nu pot uita, ca martor și participant direct, mintingul din Piața Revoluției. Da, ne amintim cu toții de apariția curcubeului deasupra orașului, în după-amiaza mohorâtă a sfârșitului de noiembrie. Un joc de lumini al providenței, pe cerul poluat al Bucureștiului. Acele lumini impredictibile, pentru un proiect la care se lucrase cu cea mai mare grijă și prudență.

Pentru România era începutul unui nou capitol, în care securitatea ei externă era asigurată, după mai bine de un deceniu de incertitudini și de pericole, și într-un climat de degradare a relațiilor internaționale, de apariție a unor noi pericole și sfidări, confirmate acum, din nefericire, de războiul din Ucraina, dar și de tensiunile din jurul Taiwanului, din alte zone sensibile”, a precizat Ionuț Vulpescu.

Pentru a le reaminti românilor acest eveniment care ne-a marcat mersul prin istoria actuală, duminică – 27 noiembrie 2022, la podcastul „Avangarda” realizat excepțional de deputatul Vulpescu, va fi difuzat, în premieră pentru România, dialogul a doi importanți diplomați americani despre aderarea României la NATO și despre rolul președintelui Ion Iliescu în acest demers.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Oportunitate de afacere! Fabricanții de bere au nevoie de orzoaică!

Publicat

pe

Peste 30 de fermieri dâmbovițeni au fost invitați, prin intermediul reprezentanților Direcției Agricole Dâmbovița, să participe, astăzi – 25 noiembrie 2022, la un simpozion dedicat oportunităților de câștig sigur oferite de cultura orzoaicei folosite în industria fabricării berii.

Evenimentul a fost organizat de Asociația „Berarii României” și Soufflet Malț România. Intenția celor două entități economice, cărora li s-au alăturat și reprezentanții Ministerului Agriculturii, este aceea de a oferi informații valide, sigure, cultivatorilor de cereale, sfaturi de specialitate, sugestii, planuri de afaceri, pentru a trece la cultura orzoaicei, materie primă indispensabilă producției unei beri de calitate.

Au ținut prelegeri de specialitate, convingătoare, cu un aflux de informații, Mihai Sauciuc – directorul Asociației „Berarii României” și Ionuț Oprea – directorul fabricii de malț pentru bere din Buzău.

Agricultorii dâmbovițeni au fost sfătuiți să își reorienteze activitatea, procesul de producție către orzoaică. Câștigurile sunt mari și sigure, în măsura în care se pot încheia contracte avantajoase cu fabricanții de bere.

Despre cultura orzoaicei, tehnologiile folosite pentru obținerea unor producții mari și de calitate a vorbit inginerul agronom Ion Cioroianu. Specialistul a insistat pe faptul că producerea orzoaicei pentru bere nu este o activitate pretențioasă și care să implice costuri de înființare, întreținere, recoltare și depozitare mai mari decât la alte plante de cultură.

De precizat că, în perioada interbelică, în România, se cultiva orzoaică pe suprafețe de peste 1,7 milioane de hectare. Apoi, de la an la an, suprafețele au început să se diminueze. Astfel, în 1990, culturile de orzoaică ocupau 749.000 de hectare, în 2014 suprafața s-a redus la 516.000, iar în 2020 s-a ajuns la numai 287.778 hectare. Tocmai din acest motiv, 50% din cantitatea de orzoaică necesară fabricării berii este importată.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats