Connect with us

ACTUALITATE

Valoarea burselor lunare pentru studenţii la doctorat a crescut!

Publicat

pe

Începând cu noul an universitar, studenţii la doctorat din învăţământul superior de stat vor primi burse mai consistente. Măsura a fost luată prin Ordinul nr. 3329/2018, emis de Ministerul Educaţiei Naţionale.

„Bursele îi vizează pe studenţii doctoranzi înmatriculaţi la studii universitare de doctorat finanţate de la bugetul de stat, la forma de învăţământ cu frecvenţă, la instituţiile de învăţământ superior de stat”, explică Claudia Gilia – deputat PSD de Dâmboviţa.

Studenţii din anii I şi II vor beneficia de o bursă în valoare de 1.550 de lei lunar, cei din anul III vor primi 1.800 de lei. De aceeaşi sumă, respectiv 1.800 lei, vor beneficia şi studenţii din anul IV – pentru domeniile medicină, medicină dentară, farmacie şi medicină veterinară. Bursa se va acorda pe o perioadă de 12 luni.

„Această acţiune este una care poate încuraja tinerii bine pregătiţi să se gândească la o carieră academică în România, să rămână în ţară pentru a-şi continua studiile şi, apoi, să facă performanţă la locul de muncă.

Lipsurile materiale nu ar trebui să-i împiedice pe tinerii aflaţi la început de drum să-şi urmeze un vis, iar o bursă mai consistentă le va putea da încrederea necesară şi îi va motiva să rămână în sistem”, a spus Claudia Gilia.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Inaugurări importante la Pucioasa, vineri – 9 decembrie 2022

Publicat

pe

Primăria Pucioasa inaugurează, vineri – 9 decembrie 2022, două obiective de investiții, proiecte implementate cu fonduri guvernamentale nerambursabile. Este vorba despre Piața Cartaxo și Colegiul Național „Nicolae Titulescu”.

„Începând cu ora 10:00, va avea loc deschiderea Pieței Cartaxo”. Aceasta a fost reabilitată, modernizată și extinsă printr-un proiect cu finanțare de la Compania Națională de Investiții, prin Programul național de construcții de interes public sau social”.

De la ora 12:00, Colegiul Național ”Nicolae Titulescu” își redeschide larg porțile, cu ocazia inaugurării clădirii recent reabilitată și modernizată cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală și din bugetul local”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Pucioasa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

CAS Dâmbovița, sesiune de contractare servicii medicale în ambulatoriu

Publicat

pe

de

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa organizează, în luna decembrie 2022, sesiune de contractare pentru încheierea de contracte cu furnizorii de servicii medicale din asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialități clinice.

Sesiunea de contractare se va desfășura conform următorului calendar de contractare:

„Documentele necesare încheierii contractelor / actelor adiționale se transmit în format electronic asumate fiecare în parte prin semnătură electronică extinsă / calificată a reprezentantului legal al furnizorului. Reprezentantul legal al furnizorului răspunde de realitatea și exactitatea documentelor necesare încheierii contractelor.

Lista documentelor necesare contractării pentru fiecare tip de asistență medicală poate fi consultată accesând pagina web a CAS Dâmbovița, www.casdb.ro în sectiunea FURNIZORI – CONTRACTARE 2021”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats