Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Pieton accidentat grav pe DN1A, în comuna Corneşti!

Publicat

pe

Sursa foto: IPJ Dâmboviţa

Accident de circulaţie, aseară, pe DN1A, Bucureşti-Ploieşti, pe teritoriul comunei Corneşti, în judeţul Dâmboviţa. Un bărbat de 61 de ani a fost lovit de un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 21 de ani, din Niculeşti.

Din primele date oferite de poliţişti, reiese că victima se angajase în traversarea neregulamentară a şoselei. Bărbatul a fost transportat la spital cu leziuni destul de grave.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

DGASPC Dâmboviţa, patru proiecte europene pentru creşterea calităţii serviciilor oferite!

Publicat

pe

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa are în implementare, în acest moment, patru proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă pentru îmbunătăţirea serviciilor pe care le a cordă copiilor şi adulţilor.

Potrivit directorului Cristiana Bucur, unul dintre proiecte (ASSIST) este dezvoltat în parteneriat cu o firmă din Prahova şi cu DGASPC Argeş şi Vâlcea, iar celelalte trei se derulează la nivelul tuturor judeţelor ţării.

ASSIST pune accent pe noi metode de lucru cu privire la copiii care urmează să părăsească sistemul de protecţie al statului. În cadrul acestui proiect va fi elaborat un manual de proceduri care să fie, ulterior, transpus în legislaţie.

TEAM-UP vizează reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii. În acest sens, Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de la nivelul fiecărui judeţ vor angaja noi asistenţi maternali. de asemenea, se vor organiza sesiuni de formale profesională.

VENUS este proiectul care vine în sprijinul victimelor violenţei domestice. În acest sens, în fiecare judeţ va fi construită o locuinţă protejată cu o capacitate de şase locuri. Dâmboviţa a ajuns la stadiul de a identifica spaţiul unde să fie edificată construcţia.

SNMD presupune dezvoltarea unei platforme naţionale centralizate pentru colectarea, stocarea şi distribuirea informaţiilor referitoare la cazurile persoanelor cu handicap către autorităţile publice centrale şi locale.

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Trecutul care mă zideşte”, expoziţie realizată prin strădania Parohiei Gheboaia

Publicat

pe

Vineri – 22 martie, la ora 14:00, va fi vernisată, la Muzeul de Artă din Târgovişte, expoziţia de obiecte cu valoare istorică şi patrimonială „Trecutul care mă zideşte”, rezultat al strădaniei Parohiei Gheboaia.

Practic, prin grupul de cateheză parohial (preoţi, elevi, meşteri populari, cadre didactice, bibliotecar şi administraţie locală), au fost adunate din gospodăriile localnicilor obiecte de uz gospodăresc, veşminte, fotografii, cărţi, medalii, în încercarea de a recompune imaginea satului de odinioară şi a redescoperi frumoasele tradiţii populare, mai cu seamă meşteşugul olăritului, specific satului Gheboaia.

„Anul 2019 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari) şi Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericeşti, în Patriarhia Română.

Între manifestările culturale şi educaţionale, programate cu prilejul anului omagial şi comemorativ, se organizează în toate eparhiile ortodoxe Concursul Național Catehetic Hristos: sufletul satului meu. Acest concurs îşi propune să evidențieze frumuseţea satului românesc, în trecut şi în prezent, tradiţia și portul popular, unitatea de credință și de neam în țara noastră păstrată prin preoţi, învăţători, primari gospodari și oameni vrednici ai satului românesc şi să contribuie la redescoperirea valorilor păstrate şi promovate de satul românesc, de-a lungul timpului”, spune preotul Nicolaie Iordache.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!