Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Episcopul Sloboziei şi Călăraşului, slujbă de parastas pentru Ion Stan

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Timpul curge vijelios. În undele sale, alături de amintiri, de sclipirile vieții, de faptele noastre bune și rele, plutește nestingherită uitarea, poate ca dar de oblojire a suferinței sau ca nepăsare din partea unora… Dar nu pentru toți. Când te simți legat de cineva, când la fiecare pas întâlnești un semn, o urmă, un îndemn al celui dispărut, o vibrație a patriotismului său, a dăruirii, uitarea este doar o sintagmă banală, o reacție a firii neimplicate.

Ieri, la Sfânta Mănăstire Nucet, s-a desfășurat slujba parastasului de trei săptămâni a robului lui Dumnezeu Ion Stan, fiu al comunei Nucet, fost deputat PSD și președinte al social-democraților dâmbovițeni, răpus de boală și nedreptate. Cu binecuvântarea IPS Nifon, arhiepiscop și mitropolit al Târgoviștei, slujba a fost oficiată de un sobor de preoți condus de Prea Sfinția Sa Vicentiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor. Au fost prezenți: soția regretatului Ion Stan și cele două fiice, alți membri ai familiei și câțiva prieteni de suflet.

Ion Stan a decedat în Spitalul Județean Constanța, în circumstanțe încă neelucidate până la capăt, în timpul unei intervenții chirurgicale. Fostul demnitar se afla cu soția într-o vacanță pe litoral când, dintr-o dată, i s-a făcut rău, fiind transportat la unitatea medicală, de unde a ieșit în sicriu…

ACTUALITATE

Consilierii judeţeni, supăraţi că au rămas fără invitaţii la „Crizantema de Aur”!

Publicat

pe

Avocatul Sache Neculaescu şi-a arătat mâhnirea, în cadrul şedinţei CJ Dâmboviţa de ieri – 16 octombrie 2019, cu privire la faptul că, în această seară, începe Festivalul „Crizantema de Aur”, iar invitaţiile s-au epuizat, astfel că nici măcar ei, aleşii judeţeni, nu au nicio şansă de a urmări din sală măcar una din cele trei zile de spectacol.

Explicaţia oferită cu politeţe de maestrul Florin Georgescu că, în anii anteriori, rămâneau locurile goale şi dădeau impresia de festival neatractiv pentru cei care urmăreau la televizor transmisiunea în direct, nu a ţinut. Consilierul PSD Sache Neculaescu a replicat: „păi nici măcar nu ne-au întrebat dacă vrem să mergem sau nu”.

În ultimii ani, mulţi dintre iubitorii de romanţă din Târgovişte au reproşat organizatorilor faptul că au transformat Festivalul naţional „Crizantema de Aur” într-un eveniment cu circuit închis. Biletele de intrare sunt aproape inexistente, iar invitaţiile au fost împărţite cu mare stricteţe. Aşa că târgoviştenii iubitori de romanţe nu au decât să se aşeze în faţa televizoarelor şi să urmărească transmisiile în direct.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Campania naţională „Alcoolul nu te face mare”, ediţia 2019, lansată şi la Târgovişte

Publicat

pe

Asociația BERARII ROMÂNIEI va lansa, vineri – 18 octombrie 2019, la Liceul de Arte Plastice Bălașa Doamna din Târgovişte, începând cu ora 12:00, noul concept creativ al campaniei „Alcoolul nu te face mare”, pe care o derulează din 2006 cu scopul de a implica minorii în activităţi de timp liber, ceea ce înseamnă în timp reducerea consecinţelor consumului abuziv de alcool.

La eveniment vor participa: Silviu Ioniță – psiholog și mental coach al Echipei Naționale de fotbal U21, cu o experiență de 20 de ani în proiecte cu copii și adolescenți, reprezentanți ai organizației E-civis, care vor prezenta adolescenților activități de timp liber, precum și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și ai Poliției Române.

Cifrele campaniei Alcoolul nu te face mare”, 2006-2019:
· 390.000 de elevi au interacționat direct sau indirect cu mesajele campaniei
· 2.000 de profesori participanţi
· 7.000 părinți au descărcat ghidul pentru părinți
· 130 magazine din proximitatea liceelor au ales să posteze materiale ale campaniei.

De asemenea, proiectul a primit recunoaștere internațională: exemplu de bune practici la ediția a 8-a a EU Alcohol Forum 2017.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web