Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Episcopul Sloboziei şi Călăraşului, slujbă de parastas pentru Ion Stan

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Timpul curge vijelios. În undele sale, alături de amintiri, de sclipirile vieții, de faptele noastre bune și rele, plutește nestingherită uitarea, poate ca dar de oblojire a suferinței sau ca nepăsare din partea unora… Dar nu pentru toți. Când te simți legat de cineva, când la fiecare pas întâlnești un semn, o urmă, un îndemn al celui dispărut, o vibrație a patriotismului său, a dăruirii, uitarea este doar o sintagmă banală, o reacție a firii neimplicate.

Ieri, la Sfânta Mănăstire Nucet, s-a desfășurat slujba parastasului de trei săptămâni a robului lui Dumnezeu Ion Stan, fiu al comunei Nucet, fost deputat PSD și președinte al social-democraților dâmbovițeni, răpus de boală și nedreptate. Cu binecuvântarea IPS Nifon, arhiepiscop și mitropolit al Târgoviștei, slujba a fost oficiată de un sobor de preoți condus de Prea Sfinția Sa Vicentiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor. Au fost prezenți: soția regretatului Ion Stan și cele două fiice, alți membri ai familiei și câțiva prieteni de suflet.

Ion Stan a decedat în Spitalul Județean Constanța, în circumstanțe încă neelucidate până la capăt, în timpul unei intervenții chirurgicale. Fostul demnitar se afla cu soția într-o vacanță pe litoral când, dintr-o dată, i s-a făcut rău, fiind transportat la unitatea medicală, de unde a ieșit în sicriu…

ACTUALITATE

OMV continuă programul „Școala Petroliștilor” la Târgoviște, Pitești și Moinești

Publicat

pe

de

OMV Petrom lansează o nouă ediție a programului de învățământ profesional “Școala Petroliștilor”. Este prima serie care se desfășoară în sistem dual, prin înființarea a trei clase cu specializarea Operator sonde în trei licee partenere: Liceul Tehnologic “Astra Pitești”, Colegiul Tehnic “Grigore Cobălcescu” Moinești și Liceul Tehnologic “Voievodul Mircea” Târgoviște. Astfel, elevii care își doresc să se specializeze în acest domeniu se pot înscrie până la data de 3 iulie pentru unul dintre cele 84 de locuri disponibile.

Mai multe informații despre programul “Școala Petroliștilor” se regăsesc pe site-ul www.taraluiandrei.ro. Calendarul înscrierilor în învățământul profesional este disponibil pe site-ul Ministerul Educației și Cercetării Științifice – http://www.edu.ro/.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Municipiul Moreni, fără apă la robinet în data de 4 iunie

Publicat

pe

de

Joi – 4 iunie 2020, furnizarea apei potabile în municipiul Moreni va fi întreruptă, între orele 09:00-24:00, pentru remedierea unei avarii majore la conducta magistrală.

Înainte de reluarea alimentării, vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare – se arată într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Atenție! Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) este indicat să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!