Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

A fost confirmat un focar de pestă porcină şi în judeţul Ilfov!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: covasnamedia.ro)

Pesta porcină africană face ravagii în România! Decimarea populației de suine va avea un efect catastrofal asupra economiei, asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor. Deja, procesatotorii de carne anunță că prețul la acest aliment va crește, în special pe fondul nevoii de a importa.

Prin satele românești, unde porcii sunt crescuţi pentru a fi sacrificaţi, conform tradiției, de Crăciun sau cu diverse ocazii, s-a instalat spaima. Oamenii, amatori de scenarii, spun că pesta porcină africană ar fi o gogoriţă, o minciună, și că, de fapt, se vrea distrugerea micilor gospodarii țărănești, distrugerea zootehniei românești. Autoritățile sanitar-veterinare încearcă să îi convingă pe oameni că pericolul există și că, dacă nu se vor lua masuri în consecință, întreaga țară poate fi răscolită de temutul virus.

În ultimele zile, au fost depistate noi focare de pestă porcină în județul Călărași, la Borcea. În comuna Jegălia, primarul a amânat desfășurarea zilelor localității pentru a încerca să prevină răspândirea bolii. Şi la Tunari, în județul Ilfov, la o aruncătura de băț de București, a fost descoperit un focar de pesta porcină africană. Boala a fost confirmată la 15 porci crescuți la o stână aflată la câțiva kilometri de Tunari.

La nivel național, au fost sacrificați până acum peste o sută de mii de porci, aproape jumătate provenind din gospodăriile populației. Focarele de pestă au fost confirmate în județele Tulcea, Constanța, Galați, Sălaj, Bihor, Ialomița și Satu Mare.

ACTUALITATE

Sânziana Bănică, de la Direcţia Agricolă, ar putea fi numită subprefect al judeţului Dâmboviţa

Publicat

pe

Am aflat, pe surse, că inginera Sânziana Bănică, fost director al Direcţiei Agricole Dâmboviţa, este posibil să ocupe una dintre cele două funcţii de subprefect al judeţului Dâmboviţa.

Sânziana Bănică, considerată pe bună dreptate unul dintre cei mai buni specialişti pe care îi are Direcţia Agricolă, ar fi acceptat această nouă provocare, de a deveni reprezentant al Guvernului în teritoriu. Propunerea pentru funcţia de subprefect a venit din partea ALDE, deşi Sânziana Bănică nu este membru al acestui partid politic.

Trebuie să ne aducem aminte că Sânziana Bănică a fost dată jos de la Direcţia Agricolă de Rovana Plumb, la puţin timp după ce europarlamentara s-a instalat la conducerea PSD Dâmboviţa. Nu au existat motive obiective, ci doar o simplă ambiţie de a mişca din posturi cheie pe toţi oamenii pe care îi considera loiali lui Adrian Ţuţuianu.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Noi focare de pestă porcină în judeţul Dâmboviţa. Patru, lângă Zimbrăria Neagra!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://gorjeanul.ro/)

În această după-amiază, au fost confirmate şase cazuri noi de pestă porcină africană, în două gospodării din Sperieţeni (comuna Gura Şuţii) şi Berevoeşti (oraşul Fieni) şi patru pe teritoriul Fondului de vânătoare 27 Neagra.

„S-a luat măsura uciderii porcinelor din cele două gospodării afectate, urmând a se continua supravegherea clinică și catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul localităților. Totodată, în conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricție (zona de protecție și zona de supraveghere) în jurul focarelor. În ceea ce privește confirmarea virusului la mistreț pe raza fondului de vânătoare menționat, s-a dispus îndeplinirea tuturor activităților prevăzute în planul de măsuri aprobat.

Totodată, în cadrul ședinței, au fost aprobate deciziile de stingere a focarului din localitățile Braniștea, respectiv Perșinari.

Având în vedere evoluția virusului gripei aviare în România și la solicitarea prefectului județului, directorul DSVSA Dâmbovița a prezentat o scurtă informare cu privire la măsurile ce vor fi luate în perioada următoare, pentru prevenirea apariției virusului în județul Dâmbovița. În acest sens, au fost transmise notificări către toate UAT-urile din județ în vederea informării cetățenilor și anunțarea medicului veterinar din localitate pentru orice suspiciune de boală”, se precizează într-un comunicat remis de Instituţia Prefectului Dâmboviţa.

PS – Funcţionarii din Prefectura Dâmboviţa ar trebui să fie un pic mai atenţi atunci când redactează comunicatele de presă. Fieni este oraş, nu comună!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT