Connect with us

POLITIC

Ceaușescu, cel mai bun președinte al românilor conform unui sondaj Avangarde!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa. stirilekanald.ro)

Neîncrederea în actuala clasă politică, fie de la putere, fie din opoziție sau cea în curs de formare, a produs mutări serioase în conștiința românului, în gradul său de percepere a realității. În urma unui sondaj realizat de Avangarde, a reieșit un lucru nu neapărat curios, ci mai degrabă așteptat, ținând cont de evoluția socio-economică și politică a țării din ultimii 29 de ani.

Românii au stabilit că cel mai adevărat președinte a fost Nicolae Ceaușescu, lider al țării în perioada 1965-1989. Pe locul doi, îl regăsim pe Traian Băsescu. Urmează, la distanță mare, Klaus Iohannis. De restul șefilor de stat nu mai are rost să vorbim.

Se pare că românii au apreciat la Ceaușescu, considerat a fi unul dintre marii dictatori comuniști ai lumii, patriotismul, zelul de a construi mult, realizările în plan economic și social și stabilitatea din acele vremuri. Evident, cei care îl consideră pe Ceaușescu a fi cel mai bun conducător sunt românii cu vârsta este 50 de ani, care au trăit în acele vremuri considerate de ei a fi sigure.

Exemplele date de nostalgici sunt multiple. Spun ei că Ceaușescu a construt uzine, combinate siderurgice, orașe, hidrocentrale, canalul Dunărea-Marea Neagră, Casa Poporului, metrou în București, rețele feroviare și câte altele. Aleșii de după 1990 doar au devalizat, iar de construit nu prea s-a mai făcut nimic!

Dâmboviţa

Marian Țachianu, deputat: Merităm să fim primiți în spațiul Schengen. Am îndeplinit tot ce ni s-a cerut!

Publicat

pe

În această perioadă întreaga, clasă politică românească este în fierbere. România se află, din nou, la o răscruce de vânturi, de interese ascunse, sau prinsă în menghina orgoliilor apusene.

Intrarea țării noastre în spațiul Schengen se află iarăși sub semnul incertitudinii și asta fiindcă acolo, undeva, în Europa, sunt unii care zic că nu suntem încă pregătiți, că mai avem multe lucruri de pus la punct.

Deputatul PSD de Dâmbovița, Marian Țachianu, considerat că, dacă pe 8 decembrie, nu pășim în Europa, liber, fără graniță și controale, suntem de fapt supuși nedreptății. Marginalizați.

„Ne-am achitat de toate obligațiile. Am pus la punct instituțiile. Justiția funcționează la parametrii normalității. Drepturile și libertățile cetățeanului sunt respectate. S-a investit enorm pentru securizarea granițelor. Am îndeplinit tot ceea ce ni s-a cerut pentru a intra acolo unde ne este locul, în marea familie europeană. Sper ca pe 8 decembrie să fim în spațiul Schengen, să beneficiem și noi de această imensă oportunitate în plan social și economic”, a declarat, pentru incomod-media.ro, deputatul Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Radu Popa: Cel care trebuia să facă un Plan Strategic pentru intrarea în Schengen este dispărut din spațiul public!️

Publicat

pe

O țară care are în frunte conducători slabi, doar supraviețuiește. Așa se întâmplă cu noi acum. De ani de zile, ne tot chinuim să ducem la îndeplinire muncile sisifice impuse de Occident și, când zicem și noi că, gata, am scăpat de belele, că intrăm în rândul lumii, așa cum ar fi fost normal, fără alte și alte condiționări, există unii care ne dau cu flit. De ce? Fiindcă nu avem reprezentanți adevărați.

După cum bine a punctat deputatul PSD Radu Popa, merităm pe deplin ca pe 8 decembrie să primim oficial dreptul de a circula liber în spațiul Schengen, chiar dacă șeful statului, Klaus Iohannis, care ar fi trebuit să lupte pentru atingerea acestui important deziderat, este aproape nevăzut în ultima vreme.

„Din păcate, cel care trebuia să facă un Plan Strategic Integrat pentru intrarea în Schengen este dispărut din spațiul public. Toată vara a fost mut. Toamna a făcut revista presei, dar nici o ședință cu specialiștii care puteau sprijini România. Abia vineri, în ceasul al 12-lea, Kldys Werner Iohannis s-a întâlnit cu cancelarul austriac, însă presa vieneză spune că poziția Austriei rămâne neschimbată: nu acceptă România și Bulgaria.

Mircea Geoană a avut perfectă dreptate: “între politica externă și cea internă exista o relație biunivocă, se potențează reciproc. E nevoie de folosirea tuturor elementelor de putere națională – diplomație, politică industrială și economică, cooperare internațională, servicii de informații și apărare națională”. Dar liderii vin după lideri. Pentru a-i convinge pe cei mai buni să lucreze pentru cei mai mulți trebuie să le respectăm valoarea și să le recunoaștem meritele”, a spus Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats