Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputat USR: Nu vom accepta să se dea vina pe manifestanţii din 10 august!

Publicat

pe

Deputat Dumitru Lupescu (Sursa foto: captură epochtimes-romania.com)

Parlamentarii USR, membri în Comisia de Apărare, sunt total nemulţumiţi de modul cum a decurs şedinţa de marţi, 21 august, în cadrul căreia ministrul de Interne, Carmen Dan, ar fi trebuit să răspundă întrebărilor cu privire la modul cum au acţionat forţele de ordine în timpul protestului organizat în Piaţa Victoriei, vineri – 10 august 2018.

Dumitru Lupescu, deputat USR de Dâmboviţa, a declarat că şefa de la Interne a încercat, permanent, să acrediteze ideea că victimele sunt de vină pentru loviturile primite, fiindcă au ales să rămână în piaţă. Cât îi priveşte pe jandarmi, aceştia au intervenit legal, a susţinut ministrul Carmen Dan, care a fluturat în faţa parlamentarilor din Comisia de Apărare un raport, fără însă să-l pună la dispoziţia acestora.

„S-a invocat că erau informaţii că va fi atacat Guvernul, că erau informaţii, aşa a spus doamna Carmen Dan, că vor veni galeriile de fotbal, dar nu am văzut şi acţiuni din care să reiasă izolarea acestora de protestatatii paşnici, având în vedere că erau femei, copii, bătrâni, oameni de toate vârstele, de toate categoriile.

Faptul că s-a încercat să se arunce pe tulburenţi, care au atacat în special dinspre Iancu de Hunedoara, unde, de obicei, s-au ascuns şi în alte dăţi arme albe, nu ne-a arătat nouă că au existat arme albe şi acum. Noi vorbeam de protestul din 10 august, nu vorbeam de meciul de fotbal Dinamo-Steaua, nu vorbeam de alte dăţi.

Ni s-a invocat că este o procedură la Parchet, că, de fapt, victimă este Jandarmeria, că nu li s-a admis probele la Parchetul Civil, în timp ce la Parchetul Militar erau prezenţi protestatarii şi depuneau reclamaţii. S-a scos în evidenţă că Jandarmeria a intervenit legal, punctual, peste tot”, a declarat Dumitru Lupescu pentru EpochTimes România.

A mai spus Lupescu că, în timpul audierilor la Comisia de Apărare, ministrul Carmen Dan s-a ascuns, foarte des, în spatele unor explicaţii de tipul „nu este adevărat”, însă parlamentarii USR nu vor accepta să se dea vina pe manifestanţi, nu-i vor lăsa pe reprezentanţii puterii să ducă în derizoriu o acţiune civică. USR vrea să afle adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în 10 august, iar vinovaţii să plătească. Da, au fost 30 de jandarmi răniţi, dar nu trebuie uitat că 400 de civili, cetăţeni ai României care şi-au cerut drepturile, au avut nevoie de asistenţă medicală.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

232 de locuri de muncă disponibile prin AJOFM Dâmboviţa

Publicat

pe

de

În baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate, săptămâna aceasta, 232 de posturi vacante.

Dintre acestea menţionăm: lăcătuș mecanic, instalator încălzire centrală termică și gaze, bucătar, mecanic auto, agent curățenie, cameristă hotel, confecționer articole textile, electrician constructor montator cabluri de medie și joasă tensiune, mașinist la mașini pentru terasamente, tehnician pentru sisteme de detecție, șofer, lucrător gestionar, agent securitate, încărcător – descărcător, vânzător, lucrător comercial, tâmplar universal, muncitor necalificat în metalurgie, dispecer centru alarmă, contabil, asistent de profilaxie stomatologică, tehnician energetician, economist, inginer autovehicule rutiere, ofițer operațiuni bancare, specialist în domeniul calității, inginer electrician, inginer mașini hidraulice, inginer sisteme securitate, agent vânzări, operator introducere validare date, secretară, muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor și muncitor necalificat în construcții.

Detalii suplimentare se pot obţine consultând site-ul instituției – www.anofm.ro – ajofm dambovita – secțiunea locuri de muncă vacante.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Gata! Municipiul Târgovişte a renunțat la rablele din transportul public local

Publicat

pe

Moment de referință, astăzi – 13 aprilie 2021, pentru municipiul Târgovişte. Au fost puse în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid cumpărate de Primărie, cu fonduri europene nerambursabile. Este, practic, prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local. Ieri, a fost semnat contractul de achiziție pentru alte 12 autobuze moderne, câștigător al licitației fiind tot Mercedes-Benz. De asemenea, săptămâna aceasta, vor începe lucrările și pe ceea ce înseamnă reabilitare străzi, construire depou și modernizare stații – a precizat primarul Daniel Cristian Stan

„Mă refer la bulevardul Mircea cel Bătrân, La bulevardul Regele Carol, la strada Gării, la strada Lt. Stancu Ion, la pasajul de lângă Pavcom, dar și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din Târgoviște, la implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ceea ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.

Este un moment important pentru municipiul Târgovişte. Nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport model. Este vorba de autobuze Mercedes-Benz, autobuzul anului în lume, anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public local.

Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte-foarte importantă, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni. Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-tiketing. De asemenea, se va lucra la depou și la stații, astfel încât, în aproximativ 24 de luni, să avem funcțional un sistem de transport public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea cumulată a proiectului depășește 170 de milioane de lei. A fost prezent la momentul punerii în circulație a primelor 28 de autobuze Mercedes-Benz din Târgoviște și preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT