Conectați-vă cu noi

Argeș

Au furat bunuri de 70.000 de lei în două nopţi!

Publicat

pe

Trei tineri din comuna Căteasca, judeţul Argeş, sunt cercetaţi pentru furt calificat, după ce au pătruns în incita unei societăţi comerciale, în nopţile de 17/18 şi 23/24 august, şi au sustras bunuri în valoare de peste 70.000 de lei (peste 700 de milioane de lei vechi).

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate, poliţiştii au identificat şi ridicat mai multe motoare electrice şi scule, susceptibile a proveni din furt sau folosite la săvârşirea faptei. Prejudiciul a fost recuperat mai mult de jumătate.

Faţă de cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 21 de ani, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

A găsit 10.000 de lei și a încercat să-i păstreze. Poliția i-a bătut la ușă

Publicat

pe

Foto arhivă

O femeie de 55 de ani, din Costești, județul Argeș, a găsit în parcarea unui Complex Comercial din Pitești suma 10.000 de lei. A luat banii și a plecat acasă, hotărând probabil să îi păstreze, nu să îl caute pe păgubaș cum ar fi fost corect. După câteva zile, i-a bătut Poliția la ușă. A fost clipa când și-a dat seama că nu a procedat legal și moral.

Suma de bani fusese pierdută de o femeie de afaceri, care urma să cumpere marfă pentru magazinul său. Când a văzut că nu mai are banii, patroana a cerut ajutorul polițiștilor. Oamenii legii au pornit investigațiile. Ei au vizionat camerele de supraveghere din parcarea Complexului Comercial și au văzut cine găsise banii.

Suma a fost recuperată integral, iar femeia care i-a găsit și care uitase că trebuie să îi predea Poliției a scăpat de răspunderea penală, pentru că banii au fost restituiți în mai puţin de 10 zile de la comiterea faptei.

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș îi atenționează pe cetățeni să fie grijulii cu bunurilor lor. De asemenea, îi informează că, dacă găsesc diferite valori, conform legii, trebuie să le restituie rapid.

„Dacă găsiți sume de bani sau obiecte, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție. Reamintim că din punct de vedere legal, însuşirea unui bugăsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl restituie sau predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune. Atunci când vă deplasaţi în centre comerciale, acordaţi o atenţie sporită bunurilor dumneavoastră. Fiţi atenţi în privinţa locului unde parcați autovehiculul, modului de asigurare al acestuia și bunurilor lăsate în interior. Nu lăsați bunuri de valoare, genți sau portofele la vedere. Atenție la încărcarea și descărcarea cumpărăturilor. Evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar, iar la achitarea produselor cumpărate, nu scoateți toată suma de bani, ci numai necesarul plății contravalorii acestora. Nu păstrați portofelul, actele personale sau telefoanele mobile în buzunarele exterioare fără fermoar, şi nu păstraţi cardurile bancare în acelaţi loc cu codul PIN al acestora”, a precizat Florin Popa – purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Citește în continuare

Argeș

Percheziții în Argeș și Vâlcea, la afaceriștii din domeniul forestier

Publicat

pe

Poliţiștii din cadrul Serviciilor Judeţene Anticorupţie Vâlcea, Argeş, Dolj, Gorj şi Mehedinţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, execută astăzi 11 percheziţii domiciliare pe teritoriul judeţelor Vâlcea şi Argeş, respectiv o percheziţie la o instituţie publică, şase la persoane fizice şi patru la sediile unor societăţi comerciale. Acțiunea privește un dosar privind activităţi de administrare şi protecţie a fondului forestier naţional.

„Activităţile procedurale sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală, săvârşite în perioada 2018 – 2020, în legătură cu activităţi de administrare şi protecţie a fondului forestier naţional”, se precizează într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Mai multe persoane au fost conduse la audieri.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!