Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primarii din Dâmboviţa, unii lucrează, alţii s-au resemnat că n-au bani!

Publicat

pe

În stilul caracteristic, reprezentat prin forţă de muncă şi dorinţa de a şti lucrurile puse la punct sau aflate sub control, senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa, i-a supus astăzi, 28 august 2018, din nou, pe reprezentanţii mass-media unui maraton prin localităţile dâmboviţene, pentru a verifica stadiul în care se află lucrările de investiţii la infrastructura rutieră, educaţională, culturală, de apă şi canalizare, dar şi pentru a inventaria, cu pixul în mână, proiectele şi programele de interes edilitar pe care le au în pregătire administraţiile publice.

Adrian Ţuţuianu a fost însoţit, în această deplasare care s-a întins pe parcursul a 12 ore, în 12 localităţi, de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu, de directorul Direcţiei Infrastructură Locală din cadrul CJD – Vasile Dinu şi de deputata Oana Vlăducă.

Discuţiile purtate cu primarii comunelor Pucheni, Malu cu Flori, Bărbuleţu, Râu Alb, Pietrari, Cândeşti, Voineşti, Tătărani, Măneşti, Raciu, Lucieni şi Ulmi au fost constructive, lămuritoare şi menite a crea noi oportunităţi de investiţii.

Dacă la Voineşti, lucrurile merg bine iar proiectele de interes local curg pe bandă rulantă, fără sincope şi, ce este mai important, sunt executate la termen, nu acelaşi lucru se poate spune despre Pucheni, unde investiţiile abia mijesc undeva în ceaţă. Sau la Râu Alb, unde se lucrează, dar nu se vede…

Drumurile de pe teritoriul comunei Pucheni sunt aproape impracticabile, fiind distruse parţial de alunecările de teren sau de torenţi. Satul Vârfureni, de altfel o aşezare pitorească, este în momentul de faţă aproape izolat de restul lumii, din cauza prăbuşirii drumului de acces. Se circulă cu precauţie şi cu dificultate pe un singur sens.

Dacă locuitorii din Vârfureni au probleme de sănătate, ambulanţa încă se poate strecura pe fâşia de drum rămasă în uz, dar o maşină de intervenţie a pompierilor nu poate ajunge acolo, în cazul în care izbucneşte un incendiu. Nici drumul spre celălalt sat de pe culmi, Meişoare, nu se prezintă bine.

Primarul pare resemnat. În condiţiile în care bugetul nu îl ajută să se angajeze în demararea unui proiect de anvergură, nici vorbă să mai suporte realizarea unor lucrări din visteria locală. Edilul ar dori să achiziţioneze un buldoexcavator pe care să-l folosească la lucrările de amenajare a drumurilor, fie vară, fie iarnă, şi la reparaţiile care se impun a fi executate de urgenţă. Bani ar fi, dar nu poate efectua achiziţia din cauza unui consilier local care nu acceptă să voteze proiectul de hotărâre pentru transferul banilor, aproximativ 72.000 de euro, de la un capitol de investiţii la altul.

Senatorul Adrian Ţuţuianu şi preşedintele CJD Daniel Comănescu au promis autorităţilor de la Pucheni sprijin pentru lămurirea acestei situaţii, dar şi pentru deblocarea proiectelor existente.

O problemă sesizată de grupul de lucru prezent pe teren este aceea că firmele care câştigă licitaţiile pentru execuţia unor proiecte nu îşi pot onora obligaţiile asumate, având angajate mai multe lucrări decât pot duce cu utilajele şi forţa de muncă de care dispun.

Am surprins echipe de muncitori la datorie la Malu cu Flori – unde se modernizează drumurile de interes local, la Bărbuleţu – la noul sediu de primărie, la Cândeşti – la dispensar, la Voineşti – la Centrul de zi pentru copii de la Gemenea Brătuleşti şi la Raciu – unde este în lucru reţeaua de canalizare.

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele CJ Dâmboviţa declară război firmelor de construcţii neserioase

Publicat

pe

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, are ambiţia de a duce la capăt materializarea proiectelor de interes pentru cetăţeni, deşi a constatat foarte m ulte probleme în implementarea acestora şi se loveşte de modul dificil de lucru al unor firme constructoare, care nu se achită de sarcinile şi obligaţile care le revin.

A spus şeful CJ Dâmboviţa că a remarcat, cu tristeţe, că unii constructori nu şi-au schimbat modul neserios de abordare în relaţia cu administraţia judeţeană. Alexandru Oprea este decis să nu mai tolereze astfel de tare de comportament, care pun în pericol realizarea la termen a unor proiecte indispensabile comunităţii.

„Voi trece la sancţiuni, mergând în unele cazuri, până la rezilierea contractelor şi la plata unor despăgubiri prevăzute de lege. Voi avea grijă să dau certificate de «bună purtare», ca să vedem dacă mai pot să participe la achiziţii publice. Nu se poate să preiei lucrări şi să nu fii în stare să te ţii de ele”, a spus Alexandru Oprea.

Preşedintele CJ Dâmboviţa a dat ca exemplu negativ firma care se ocupă de construcţia drumului de legătură DJ 720E, de la Gara de Sud din Târgovişte spre centura municipiului, cale de acces absolut necesară, mai ales că în zonă urmează să apară un complex comercial tip mall şi alte obiective pentru petrecerea timpului liber.

„Pe respectivul şantier nu lucrează nimeni, chiar dacă termenul de finalizare al lucrărilor este 19 mai. Este clar că au întârzieri majore”.

Faptul că drumul nu va fi gata la timp îl pune în dificultate pe dezvoltatorul mall-ului pe care îl aşteaptă de atâta timp dâmboviţenii. Investiţia poate întârzia din cauza lipsei de seriozitate a firmei care ar trebui să finalizeze, în termenele prevăzute, drumul de legătură.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Comuna Voineşti s-a aliniat la civilizaţia europeană

Publicat

pe

Reglementărle europene interzic tradiţia ca persoana răposată să fie ţinută, pe perioada celor trei zile de priveghi, în casa în care a trăit. Prin urmare, localităţile româneşti se aliniază din mers acestor cerinţe, în sensul că autorităţile publice au trecut la construirea de capele.

Din păcate, în judeţul Dâmboviţa, sunt puţine comunele în care administraţia s-a învrednicit să amenajeze astfel de edificii. Multe capele sunt arondate unor biserici parohiale, dar nu toate sunt bine întreţinute sau nu dispun de dotările necesare unui astfel de obiectiv.

Voineşti, prin grija edilului Gabriel Dănuţ Sandu, este una dintre puţinele localităţi din judeţ în care s-au construit, până în momentul de faţă, două capele în ton cu cerinţele UE şi cu ideea de civilizaţie europeană spre care tindem, la Izvoarele şi, zilele acestea, au fost definitivate lucrările şi la cea din Voineşti. Urmează să mai fie ridicate încă două astfel de aşezăminte, în Gemenea şi Manga.

Capelele sunt dotate cu absolut tot ceea ce este necesar unui edificiu cu o astfel de destinaţie, respectiv: masă mortuară, scaune, instalaţie de aer condiţionat, răcitor, bucătărie, grup social etc. Capelele se află în administrarea primăriei, iar pentru folosinţă se plăteşte o taxă modică, de 50 de lei.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!