Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primarii din Dâmboviţa, unii lucrează, alţii s-au resemnat că n-au bani!

Publicat

pe

În stilul caracteristic, reprezentat prin forţă de muncă şi dorinţa de a şti lucrurile puse la punct sau aflate sub control, senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa, i-a supus astăzi, 28 august 2018, din nou, pe reprezentanţii mass-media unui maraton prin localităţile dâmboviţene, pentru a verifica stadiul în care se află lucrările de investiţii la infrastructura rutieră, educaţională, culturală, de apă şi canalizare, dar şi pentru a inventaria, cu pixul în mână, proiectele şi programele de interes edilitar pe care le au în pregătire administraţiile publice.

Adrian Ţuţuianu a fost însoţit, în această deplasare care s-a întins pe parcursul a 12 ore, în 12 localităţi, de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu, de directorul Direcţiei Infrastructură Locală din cadrul CJD – Vasile Dinu şi de deputata Oana Vlăducă.

Discuţiile purtate cu primarii comunelor Pucheni, Malu cu Flori, Bărbuleţu, Râu Alb, Pietrari, Cândeşti, Voineşti, Tătărani, Măneşti, Raciu, Lucieni şi Ulmi au fost constructive, lămuritoare şi menite a crea noi oportunităţi de investiţii.

Dacă la Voineşti, lucrurile merg bine iar proiectele de interes local curg pe bandă rulantă, fără sincope şi, ce este mai important, sunt executate la termen, nu acelaşi lucru se poate spune despre Pucheni, unde investiţiile abia mijesc undeva în ceaţă. Sau la Râu Alb, unde se lucrează, dar nu se vede…

Drumurile de pe teritoriul comunei Pucheni sunt aproape impracticabile, fiind distruse parţial de alunecările de teren sau de torenţi. Satul Vârfureni, de altfel o aşezare pitorească, este în momentul de faţă aproape izolat de restul lumii, din cauza prăbuşirii drumului de acces. Se circulă cu precauţie şi cu dificultate pe un singur sens.

Dacă locuitorii din Vârfureni au probleme de sănătate, ambulanţa încă se poate strecura pe fâşia de drum rămasă în uz, dar o maşină de intervenţie a pompierilor nu poate ajunge acolo, în cazul în care izbucneşte un incendiu. Nici drumul spre celălalt sat de pe culmi, Meişoare, nu se prezintă bine.

Primarul pare resemnat. În condiţiile în care bugetul nu îl ajută să se angajeze în demararea unui proiect de anvergură, nici vorbă să mai suporte realizarea unor lucrări din visteria locală. Edilul ar dori să achiziţioneze un buldoexcavator pe care să-l folosească la lucrările de amenajare a drumurilor, fie vară, fie iarnă, şi la reparaţiile care se impun a fi executate de urgenţă. Bani ar fi, dar nu poate efectua achiziţia din cauza unui consilier local care nu acceptă să voteze proiectul de hotărâre pentru transferul banilor, aproximativ 72.000 de euro, de la un capitol de investiţii la altul.

Senatorul Adrian Ţuţuianu şi preşedintele CJD Daniel Comănescu au promis autorităţilor de la Pucheni sprijin pentru lămurirea acestei situaţii, dar şi pentru deblocarea proiectelor existente.

O problemă sesizată de grupul de lucru prezent pe teren este aceea că firmele care câştigă licitaţiile pentru execuţia unor proiecte nu îşi pot onora obligaţiile asumate, având angajate mai multe lucrări decât pot duce cu utilajele şi forţa de muncă de care dispun.

Am surprins echipe de muncitori la datorie la Malu cu Flori – unde se modernizează drumurile de interes local, la Bărbuleţu – la noul sediu de primărie, la Cândeşti – la dispensar, la Voineşti – la Centrul de zi pentru copii de la Gemenea Brătuleşti şi la Raciu – unde este în lucru reţeaua de canalizare.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte a amenajat încă o zonă fără garaje

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a finalizat lucrările de reabilitare şi modernizare a zonei adiacente străzii Urmuz, din Microraionul V. S-au investit aproximativ 450.000 de lei, iar proiectul a vizat: dezafectarea garajelor, reabilitarea străzii şi a parcării, iluminat public, intervenţii la canalizare şi realizarea unui sistem de preluare a apelor pluviale.

În total, explică primarul Daniel Cristian Stan, s-au creat 100 de locuri de parcare, în condiţiile în care existau aici 35 de garaje. Următorul pas în Micro V va cuprinde zona străzii Ion Ghica. Odată finalizat şi acest proiect, se poate spune că toată instrastructura rutieră din Micro V a fost reabilitată şi modernizată.

“În această perioadă, derulăm lucrări în zona străzii Nicolae Iorga, din spatele fostului Magazin Muntenia. Acolo, se vor crea peste 40 de locuri noi de parcare, pe un teren care ne-a fost pus la dispoziţie de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Sper ca, în două-trei săptămâni, să reuşim să finalizăm şi acolo investiţia. De asemenea, au debutat lucrările şi la locul de joacă din Micro IV, aferent străzii Diaconu Coresi, dar şi pe lotul numărul 1 de străzi – Tighina, Herţa, Alexandru Ilie, Bastionului, din Micro III. Termen de execuţie, 6 luni. Asta înseamnă că, în primăvara anului viitor, vom avea finalizate lucrările şi acolo.

Mai avem în momentul de faţă în licitaţie publică încă un lot de străzi. Ar trebui ca, în maximum 30 de zile, să se finalizeze şi lotul respectiv şi încă vreo 10 străzi să intre la reabilitare. Aş menţiona din ele strada Tudorică Popescu (rest de executat), strada Nifon şi cele din Priseaca, neprinse în proiectul de asfaltare care este în derulare acum.

Totodată, s-au finalizat lucrările şi pe strada Gimnaziului şi, în acest moment, se circulă pe două benzi pe podul de la Valea Voievozilor. Lucrările la ceea ce înseamnă partea carosabilă mai presupun exclusiv montarea rosturilor şi podul este finalizat din acest punct de vedere. Aşadar, incovenientele din trafic, generate de restricţiile de circulaţie, sunt la acest moment depăşite în proporţie de 90%. Eu sper ca, într-un week-end, să reuşim să montăm şi rosturile şi cu asta să încheiem lucrările.

De asemenea, în această toamnă, va fi finalizat şi cartierul Sagricom, cu excepţia zonei care deserveşte şantierul ANL, unde nu vom reabilita, pentru că ar însemna să stricăm din nou infrastructura, dar zona blocurilor deja construite şi zona unde este biserica se vor asfalta. Sper să ne permită timpul ca, în acest an, să intrăm şi pe I.E. Florescu, la parcările din acea zonă, şi cu asta bifăm cel mai amplu program de reabilitare a infrastructurii, pe bugetul propriu, la nivelul Primăriei Târgovişte”, a precizat edilul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Controale drastice şi fără târguri de animale în judeţul Argeş!

Publicat

pe

Emilian Dragnea, prefect judeţul Argeş (Foto: https://www.ziarulargesenilor.ro)

Prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, i-a convocat pe primarii din zonele unde se organizează târguri de animale şi pe cei ai localităţilor care se învecinează cu Dâmboviţa şi Teleorman, să participe, astăzi – 19 septembrie 2018, la şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor, alături de reprezentanţi DSVSA, Gărzii Forestiere, Direcţiei Silvice şi ai fondurilor cinegetice de vânătoare din Argeş.

În contextul evoluţiei focarelor de pestă porcină africană la nivelul ţării, a fost emis un ordin prin care se dispun acţiuni de verificare în judeţ pentru prevenirea introducerii de suine infestate cu acest virus. Echipele sunt constituite din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş şi constau în controlul transporturilor rutiere de animale vii.

Totodată, autorităţile publice locale vor avea în vedere respectarea ordinului prefectului privind interzicerea organizării de târguri de animale, atât în zonele obişnuite, cât şi în proximitatea acestora.

De asemenea, Garda Forestieră Ploieşti are obligaţia de a monitoriza îndeplinirea prevederilor Ordinului Ministrului Apelor şi Pădurilor, nr. 827/23.08.2018, privind cotele de intervenţie la specia mistreţ, urmând a comunica săptămânal stadiul recoltării acestor animale.

Important! Recomandăm argeşenilor să achiziţioneze numai animale crotaliate, de la agenţi economici şi din zone autorizate, pentru a evita eventuale incidente privind infestarea cu virusul PPA.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!