Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primarii din Dâmboviţa, unii lucrează, alţii s-au resemnat că n-au bani!

Publicat

pe

În stilul caracteristic, reprezentat prin forţă de muncă şi dorinţa de a şti lucrurile puse la punct sau aflate sub control, senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa, i-a supus astăzi, 28 august 2018, din nou, pe reprezentanţii mass-media unui maraton prin localităţile dâmboviţene, pentru a verifica stadiul în care se află lucrările de investiţii la infrastructura rutieră, educaţională, culturală, de apă şi canalizare, dar şi pentru a inventaria, cu pixul în mână, proiectele şi programele de interes edilitar pe care le au în pregătire administraţiile publice.

Adrian Ţuţuianu a fost însoţit, în această deplasare care s-a întins pe parcursul a 12 ore, în 12 localităţi, de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu, de directorul Direcţiei Infrastructură Locală din cadrul CJD – Vasile Dinu şi de deputata Oana Vlăducă.

Discuţiile purtate cu primarii comunelor Pucheni, Malu cu Flori, Bărbuleţu, Râu Alb, Pietrari, Cândeşti, Voineşti, Tătărani, Măneşti, Raciu, Lucieni şi Ulmi au fost constructive, lămuritoare şi menite a crea noi oportunităţi de investiţii.

Dacă la Voineşti, lucrurile merg bine iar proiectele de interes local curg pe bandă rulantă, fără sincope şi, ce este mai important, sunt executate la termen, nu acelaşi lucru se poate spune despre Pucheni, unde investiţiile abia mijesc undeva în ceaţă. Sau la Râu Alb, unde se lucrează, dar nu se vede…

Drumurile de pe teritoriul comunei Pucheni sunt aproape impracticabile, fiind distruse parţial de alunecările de teren sau de torenţi. Satul Vârfureni, de altfel o aşezare pitorească, este în momentul de faţă aproape izolat de restul lumii, din cauza prăbuşirii drumului de acces. Se circulă cu precauţie şi cu dificultate pe un singur sens.

Dacă locuitorii din Vârfureni au probleme de sănătate, ambulanţa încă se poate strecura pe fâşia de drum rămasă în uz, dar o maşină de intervenţie a pompierilor nu poate ajunge acolo, în cazul în care izbucneşte un incendiu. Nici drumul spre celălalt sat de pe culmi, Meişoare, nu se prezintă bine.

Primarul pare resemnat. În condiţiile în care bugetul nu îl ajută să se angajeze în demararea unui proiect de anvergură, nici vorbă să mai suporte realizarea unor lucrări din visteria locală. Edilul ar dori să achiziţioneze un buldoexcavator pe care să-l folosească la lucrările de amenajare a drumurilor, fie vară, fie iarnă, şi la reparaţiile care se impun a fi executate de urgenţă. Bani ar fi, dar nu poate efectua achiziţia din cauza unui consilier local care nu acceptă să voteze proiectul de hotărâre pentru transferul banilor, aproximativ 72.000 de euro, de la un capitol de investiţii la altul.

Senatorul Adrian Ţuţuianu şi preşedintele CJD Daniel Comănescu au promis autorităţilor de la Pucheni sprijin pentru lămurirea acestei situaţii, dar şi pentru deblocarea proiectelor existente.

O problemă sesizată de grupul de lucru prezent pe teren este aceea că firmele care câştigă licitaţiile pentru execuţia unor proiecte nu îşi pot onora obligaţiile asumate, având angajate mai multe lucrări decât pot duce cu utilajele şi forţa de muncă de care dispun.

Am surprins echipe de muncitori la datorie la Malu cu Flori – unde se modernizează drumurile de interes local, la Bărbuleţu – la noul sediu de primărie, la Cândeşti – la dispensar, la Voineşti – la Centrul de zi pentru copii de la Gemenea Brătuleşti şi la Raciu – unde este în lucru reţeaua de canalizare.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

La Voineşti, scade preţul pentru apă şi canalizare!

Publicat

pe

Pentru prima dată în istoria judeţului Dâmboviţa, conform datelor pe care le deţinem, la început de an, se anunţă o scădere a preţului pentru serviciile de apă potabilă şi canalizare! Din păcate, nu se întâmplă în toate localităţile, ci doar în comuna Voineşti, unde administraţia locală condusă de primarul Dănuţ Gabriel Sandu ne-a obişnuit deja că lucrează altfel, fiind un exemplu de bună practică recunoscut până la nivelul organismelor care finanţează proiecte.

Anul acesta, urmare negocierilor pe care edilul Dănuţ Gabriel Sandu le-a purtat cu firma care a concesionat serviciile de apă potabilă şi canalizare, cetăţenii din Voineşti vor plăti facturi mai mici, întrucât preţul a scăzut, începând cu 1 ianuarie.

Este ceea ce visează de zeci de ani şi ceilalţi dâmboviţeni, abonaţi ai Companiei de Apă. Din păcate, n-au avut parte de o asemenea măsură nici în momentul în care, prin lege, cuantumul TVA a scăzut de la 19 la 9%! Consumatorii n-au simţit tăierea celor 10 procente, întrucât diferenţa s-a dus în bugetul Companiei, cu motivaţia că trebuie acoperită partea de cofinanţare pentru proiectele de modernizare şi extindere derulate cu fonduri europene.

Concluzie: Începând cu 1 ianuarie 2019, voineştenii vor plăti pentru pachetul apă-canal doar 4,432 lei/mc (preţ fără TVA), iar abonaţii Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa trebuie să se mulţumească cu faptul că nu s-a mai operat nicio majorare şi vor continua să scoată din buzunar 7,4 lei/mc (preţ tot fără TVA). Asta în condiţiile în care, la Voineşti, preţul era oricum cu mult mai mic decât cel practicat de Compania de Apă!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Implică-te! Alege priorităţile oraşului tău!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Banca Mondială a identificat, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorităților publice subnaționale, o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România.

„Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Municipiului Târgoviște au menținut un dialog cu inițiatorii campaniei, implicându-se, totodată, în calitate de autorități publice locale, în identificarea celor mai importante proiecte pentru zona urbană Târgoviște. Acestea sunt în număr de 10, respectiv:

  •  Esplanada Ialomița”: amenajarea hidrotehnică a albiei Râului Ialomița între podul Șotânga și Complexul Turistic de Natație, cu profil de splai circulabil și canal pentru agrement nautic, cu un pod nou în aval și amenajare albii afluenți;
  • Realizarea unor platforme de tip Park&Ride și Bike&Ride în zonele periferice ale Municipiului și conectarea acestora la mijloacele de transport în comun;
  • Construcția unui nou stadion municipal;
  • Planul integrat de dezvoltare urbană în Municipiul Târgoviște pentru cartierele MIX și MIV;
  • Dezvoltarea infrastructurii pentru turism: accese, spații de primire, vizitare și servicii cultural-turistice și de agrement în zona Complexului Muzeal Curtea Domnească;
  • Reabilitarea Gării Târgoviște, a spațiilor de parcare și a stațiilor de transport auto local și județean;
  • Modernizarea și dezvoltarea integrată a transportului pe cale ferată de interconectare cu zonele metropolitane București-Ilfov și Ploiești;
  • Reabilitarea obiectivelor culturale monument „Șanțul și Valul Cetății” și a fostei „Școli de cavalerie” (UM Gară);
  • Drumul Expres Ploiești – Târgoviște – Găești (Muntenia Expres), inclusiv Varianta de Ocolire Târgoviște (Varianta de Ocolire/ Inelul 2 Târgoviște) și modernizarea unor noi artere de acces/ieșire în Varianta de Ocolire;
  • Dezvoltarea centrului de servicii pentru afaceri Târgoviște Business Park și a parcului industrial-energetic Târgoviște Industrial Park;

Valoarea estimată a proiectelor menționate este de 606 milioane Euro, dintre care 59% revin proiectelor de drumuri, 10% – infrastructurii de afaceri, 8% – infrastructurii culturale, 8% – infrastructurii de mediu, 5% – infrastructurii sportive, 4% – regenerării urbane, 3% – centrului intermodal și alți 3% – proiectelor de cale ferată”, se arată într-un comunicat remis de CJ Dâmboviţa.

Campania ”Alege prioritățile orașului tău” se desfășoară în perioada 18 ianuarie – 22 martie.

Pe această cale, Consiliul Județean Dâmbovița face apel către toți dâmbovițenii, dar și către toți actorii locali, indiferent de profil, să se implice în această campanie, prin completarea chestionarului ce poate fi accesat la https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk și care vizează realizarea unei ierarhii a proiectelor în cauză.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!