Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primarii din Dâmboviţa, unii lucrează, alţii s-au resemnat că n-au bani!

Publicat

pe

În stilul caracteristic, reprezentat prin forţă de muncă şi dorinţa de a şti lucrurile puse la punct sau aflate sub control, senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa, i-a supus astăzi, 28 august 2018, din nou, pe reprezentanţii mass-media unui maraton prin localităţile dâmboviţene, pentru a verifica stadiul în care se află lucrările de investiţii la infrastructura rutieră, educaţională, culturală, de apă şi canalizare, dar şi pentru a inventaria, cu pixul în mână, proiectele şi programele de interes edilitar pe care le au în pregătire administraţiile publice.

Adrian Ţuţuianu a fost însoţit, în această deplasare care s-a întins pe parcursul a 12 ore, în 12 localităţi, de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu, de directorul Direcţiei Infrastructură Locală din cadrul CJD – Vasile Dinu şi de deputata Oana Vlăducă.

Discuţiile purtate cu primarii comunelor Pucheni, Malu cu Flori, Bărbuleţu, Râu Alb, Pietrari, Cândeşti, Voineşti, Tătărani, Măneşti, Raciu, Lucieni şi Ulmi au fost constructive, lămuritoare şi menite a crea noi oportunităţi de investiţii.

Dacă la Voineşti, lucrurile merg bine iar proiectele de interes local curg pe bandă rulantă, fără sincope şi, ce este mai important, sunt executate la termen, nu acelaşi lucru se poate spune despre Pucheni, unde investiţiile abia mijesc undeva în ceaţă. Sau la Râu Alb, unde se lucrează, dar nu se vede…

Drumurile de pe teritoriul comunei Pucheni sunt aproape impracticabile, fiind distruse parţial de alunecările de teren sau de torenţi. Satul Vârfureni, de altfel o aşezare pitorească, este în momentul de faţă aproape izolat de restul lumii, din cauza prăbuşirii drumului de acces. Se circulă cu precauţie şi cu dificultate pe un singur sens.

Dacă locuitorii din Vârfureni au probleme de sănătate, ambulanţa încă se poate strecura pe fâşia de drum rămasă în uz, dar o maşină de intervenţie a pompierilor nu poate ajunge acolo, în cazul în care izbucneşte un incendiu. Nici drumul spre celălalt sat de pe culmi, Meişoare, nu se prezintă bine.

Primarul pare resemnat. În condiţiile în care bugetul nu îl ajută să se angajeze în demararea unui proiect de anvergură, nici vorbă să mai suporte realizarea unor lucrări din visteria locală. Edilul ar dori să achiziţioneze un buldoexcavator pe care să-l folosească la lucrările de amenajare a drumurilor, fie vară, fie iarnă, şi la reparaţiile care se impun a fi executate de urgenţă. Bani ar fi, dar nu poate efectua achiziţia din cauza unui consilier local care nu acceptă să voteze proiectul de hotărâre pentru transferul banilor, aproximativ 72.000 de euro, de la un capitol de investiţii la altul.

Senatorul Adrian Ţuţuianu şi preşedintele CJD Daniel Comănescu au promis autorităţilor de la Pucheni sprijin pentru lămurirea acestei situaţii, dar şi pentru deblocarea proiectelor existente.

O problemă sesizată de grupul de lucru prezent pe teren este aceea că firmele care câştigă licitaţiile pentru execuţia unor proiecte nu îşi pot onora obligaţiile asumate, având angajate mai multe lucrări decât pot duce cu utilajele şi forţa de muncă de care dispun.

Am surprins echipe de muncitori la datorie la Malu cu Flori – unde se modernizează drumurile de interes local, la Bărbuleţu – la noul sediu de primărie, la Cândeşti – la dispensar, la Voineşti – la Centrul de zi pentru copii de la Gemenea Brătuleşti şi la Raciu – unde este în lucru reţeaua de canalizare.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: A început dezafectarea fostei rețele supraterane de transport agent termic

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat acțiunea de dezafectare a conductelor, estacadelor și a celor șase puncte termice existente de-a lungul fostei rețele supraterane de transport a agentului termic care era produs la Doicești.

Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, lucrările vor fi finalizate până la jumătatea acestui an. De menționat faptul că rețeaua prezintă degradări structurale și constituie chiar un pericol pentru cetățeni, mai ales pe segmentele care traversează alei pietonale, străzi sau calea ferată.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Programul de investiții al Primăriei Târgovişte pentru anul 2021

Publicat

pe

Foto arhivă

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, programul investițional pentru anul 2021, cu precizarea că realizarea acestui în integralitate este condiționată de sprijinul financiar guvernamental. Din păcate, a spus edilul Daniel Cristian Stan, de mai bine de 1 an, târgoviștenii sunt ignorați de actualii conducători ai țării, care, în 2020, după ce că nu au alocat suficiente resurse financiare prin legea bugetului de stat, au efectuat în vară și o rectificare negativă, luând din banii municipalității. Speră primarul ca situația să nu se repete anul acesta.

„În 2021, bugetul de investiții al municipiului Târgoviște este undeva la 800 de milioane de lei. Este cel mai mare buget de Investiţii pe care l-am cunoscut vreodată administraţia locală târgovișteană, din care mai bine de jumătate reprezintă fonduri nerambursabile, în principal fonduri europene. Încă de la debutul acestui an, vă pot spune cu certitudine că avem câteva Investiţii importante care vor intra foarte rapid în faza de execuție, respectiv în această iarnă”, a declarat edilul Cristian Daniel Stan.

Primăria Târgovişte, lista de investiții pentru 2021:
– Parc Complexul Turistic de Natație. A fost semnat contractul de execuție. Valoare proiect: aproximativ 11 milioane de lei.
– Reabilitare transport public. A fost finalizată licitația pentru modernizare coridoare de transport (bulevardele Mircea cel Bătrân, Regele Carol, străzile Gării, Lt. Stancu Ion și pasajul de lângă Pavcom), reabilitare stații de traseu, construire depou lângă Complexul Turistic de Natație și două stații de capăt, în micro VI (AITT) și la Oțelinox. Săptămâna viitoare urmează să fie semnat contractul de execuție. Valoare proiect: 122 milioane de lei.
– Achiziție autobuze. Mercedes-Benz va livra până în martie toate cele 28 de autobuze licitate. De asemenea, este în licitație achiziția altor 12 autobuze. Termen de livrare: 6 luni.
– Finalizare proiect Școala Mihai Viteazul.
– Reabilitare Grădinița Rază de Soare. Tot în Micro IX a fost finalizată și Creșa Nr. 8
– Reabilitare, modernizare și extindere Școala Matei Basarab
– Reabilitarea sistemului de iluminat public, proiect în valoare de 21 de milioane de lei
– Anvelopare blocuri de locuințe. Sunt în derulare două astfel de proiecte, cu o valoare totală de 22 milioane de lei
– Finalizarea parcului din zona Dâmboviţa Mall
– Reabilitare și modernizare Școala Tudor Vladimirescu. Proiectul este în faza de semnare contract de finanțare
– Reabilitare și modernizare Școala Nr. 10 și Școala Nr. 1. Proiectele sunt în faza de elaborare documentație
– Reabilitare și modernizare creșele nr. 2, 13 și 16. Ultimele două vor fi gata cel mai probabil în luna aprilie
– Reabilitare străzi în Cartierul Prepeleac, construire bloc locuințe sociale, loc de joacă, creșă și grădiniță pe strada IE Florescu. Valoare proiect: 7 milioane de euro. Din păcate, este blocat de 8 luni la Ministerul Dezvoltării.
– Finalizare Cinema Independența
– Grădinița Sagricom. Ministerul Educației a reziliat contractul de execuție
– Blocuri ANL Sagricom. Ministerul Dezvoltării a reziliat contractul
– Reabilitare Parcul Mitropoliei. Va fi gata în a doua jumătate a anului
– Piața Revoluției. Va fi gata în aproximativ două luni, în funcție de vreme
– Reabilitare și modernizare străzi în Micro 5 și Micro 9. Proiectul depinde foarte mult de fondurile alocate de Guvern
– Reabilitare și modernizare Stadionul Eugen Popescu

„La tribuna propusă, avem gata fundația. În două săptămâni, începe montarea tribunei metalice care este în lucru în acest moment. La tribuna existentă, se execută lucrări de desfacere și curățare a pereților de tencuială, se consolidează stâlpii și grinzile. La corpul C10, s-a montat armătura, s-a turnat betonul la zidul de sprijin. La instalația de nocturnă, au fost livrate carcasele pentru stâlpi, urmând că stâlpii, cu tot sistemul de nocturnă, să ajungă undeva la finalul lunii viitoare. Pe zona de parcare, au fost executate aleile de acces, au fost delimitate locurile de parcare cu borduri. Canalizarea a fost realizată, atât pentru apele menajere cât și pentru cele meteorice. Au fost realizate conductele subterane pentru hidranți. Au fost executate traseele pentru cabluri, iar la suprafața de joc a fost realizată infrastructura, instalația de încălzire, degivrare, drenaj și aspersie. De asemenea, s-a montat gazonul. Facem toate eforturile pentru a finaliza această investiție, dar și aici discutăm de necesitatea unei alocări financiare normale de la nivelul administrației publice centrale. Și eu îmi doresc să termin stadionul cât mai repede. Și eu îmi doresc să vedem Chindia jucând la Târgoviște, dar lucrul acesta, repet, depinde în mare măsură de suportul financiar pe care îl vom primi, dacă îl vom primi”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!