Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primarii din Dâmboviţa, unii lucrează, alţii s-au resemnat că n-au bani!

Publicat

pe

În stilul caracteristic, reprezentat prin forţă de muncă şi dorinţa de a şti lucrurile puse la punct sau aflate sub control, senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa, i-a supus astăzi, 28 august 2018, din nou, pe reprezentanţii mass-media unui maraton prin localităţile dâmboviţene, pentru a verifica stadiul în care se află lucrările de investiţii la infrastructura rutieră, educaţională, culturală, de apă şi canalizare, dar şi pentru a inventaria, cu pixul în mână, proiectele şi programele de interes edilitar pe care le au în pregătire administraţiile publice.

Adrian Ţuţuianu a fost însoţit, în această deplasare care s-a întins pe parcursul a 12 ore, în 12 localităţi, de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu, de directorul Direcţiei Infrastructură Locală din cadrul CJD – Vasile Dinu şi de deputata Oana Vlăducă.

Discuţiile purtate cu primarii comunelor Pucheni, Malu cu Flori, Bărbuleţu, Râu Alb, Pietrari, Cândeşti, Voineşti, Tătărani, Măneşti, Raciu, Lucieni şi Ulmi au fost constructive, lămuritoare şi menite a crea noi oportunităţi de investiţii.

Dacă la Voineşti, lucrurile merg bine iar proiectele de interes local curg pe bandă rulantă, fără sincope şi, ce este mai important, sunt executate la termen, nu acelaşi lucru se poate spune despre Pucheni, unde investiţiile abia mijesc undeva în ceaţă. Sau la Râu Alb, unde se lucrează, dar nu se vede…

Drumurile de pe teritoriul comunei Pucheni sunt aproape impracticabile, fiind distruse parţial de alunecările de teren sau de torenţi. Satul Vârfureni, de altfel o aşezare pitorească, este în momentul de faţă aproape izolat de restul lumii, din cauza prăbuşirii drumului de acces. Se circulă cu precauţie şi cu dificultate pe un singur sens.

Dacă locuitorii din Vârfureni au probleme de sănătate, ambulanţa încă se poate strecura pe fâşia de drum rămasă în uz, dar o maşină de intervenţie a pompierilor nu poate ajunge acolo, în cazul în care izbucneşte un incendiu. Nici drumul spre celălalt sat de pe culmi, Meişoare, nu se prezintă bine.

Primarul pare resemnat. În condiţiile în care bugetul nu îl ajută să se angajeze în demararea unui proiect de anvergură, nici vorbă să mai suporte realizarea unor lucrări din visteria locală. Edilul ar dori să achiziţioneze un buldoexcavator pe care să-l folosească la lucrările de amenajare a drumurilor, fie vară, fie iarnă, şi la reparaţiile care se impun a fi executate de urgenţă. Bani ar fi, dar nu poate efectua achiziţia din cauza unui consilier local care nu acceptă să voteze proiectul de hotărâre pentru transferul banilor, aproximativ 72.000 de euro, de la un capitol de investiţii la altul.

Senatorul Adrian Ţuţuianu şi preşedintele CJD Daniel Comănescu au promis autorităţilor de la Pucheni sprijin pentru lămurirea acestei situaţii, dar şi pentru deblocarea proiectelor existente.

O problemă sesizată de grupul de lucru prezent pe teren este aceea că firmele care câştigă licitaţiile pentru execuţia unor proiecte nu îşi pot onora obligaţiile asumate, având angajate mai multe lucrări decât pot duce cu utilajele şi forţa de muncă de care dispun.

Am surprins echipe de muncitori la datorie la Malu cu Flori – unde se modernizează drumurile de interes local, la Bărbuleţu – la noul sediu de primărie, la Cândeşti – la dispensar, la Voineşti – la Centrul de zi pentru copii de la Gemenea Brătuleşti şi la Raciu – unde este în lucru reţeaua de canalizare.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte va finanţa anual trei proiecte propuse şi votate de cetăţeni. VIDEO

Publicat

pe

Executivul administraţiei publice târgoviştene a pregătit, pentru şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal a lunii noiembrie, un proiect de hotărâre care vizează finanţarea anuală a trei proiecte propuse de cetăţeni, după modelul implementat la Cluj şi Sibiu.

„Vom avea o sesiune de depunere de proiecte. Votul va fi mixt, în sensul că 50% va fi vot pe platforma electronică şi 50% va fi vot direct. Vom găsi o modalitate să mergem în cartiere să luăm părerea cetăţenilor municipiului Târgovişte pentru investiţiile care vor fi propuse în anumite zone. În principal, sunt atinse cam toate domeniile de interes ale administraţiei publice locale.

Esenţial este că cetăţenii vor participa direct şi real la cheltuirea banului public, în sensul că vor indica acele proiecte pe care le consideră necesare pentru cartierele lor. Abia aştept să lansăm această procedură. Abia aştept să văd ce doresc târgoviştenii. Pentru a putea să propună proiecte, trebuie să aibă domiciliul în municipiul Târgovişte. Va fi o platformă online de tipul celor folosite în momentul de faţă la Sibiu şi la Cluj”, spune primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Schimbări radicale în Cartierul Sagricom al municipiului Târgovişte. VIDEO

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a finalizat lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere în Cartierul Tineretului – Sagricom. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, este prima investiţie importantă de modernizare a acestei zone, care a fost schimbată radical în această toamnă.

„Este un angajament pe care ni l-am luat faţă de locuitorii de aici şi suntem foarte bucuroşi că am reuşit să-l ducem la îndeplinire. Mai avem de lucru în Sagricom. Nu vorbesc de blocurile care sunt nefinalizate. Aceasta este o investiţie a ANL şi, din câte ştiu, s-a reziliat contractul cu fostul constructor şi este lansată deja licitaţia de execuţie. Vorbesc de încă o parcare, pe care urmează să o realizăm aici. Dacă ne permite vremea, o rezolvăm anul acesta. Dacă nu, în primăvara anului viitor. În orice caz, sunt primele lucrări importante de reabilitare a infrastructurii din Cartierul Sagricom. În această vară, am făcut şi un loc de joacă, poate cel mai modern din municipiul Târgovişte”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Anul viitor, administraţia publică târgovişteană are în vedere lucrări de modernizare în Micro III, IV şi IX.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!