Connect with us

Dâmboviţa

Copil în comă profundă, dispecerul 112 spune că n-are ambulanţă disponibilă!

Publicat

pe

Sursa: IPJ Dâmboviţa

Negociere şocantă între un martor al accidentului petrecut, luni – 27 august, în satul Bolovani, judeţul Dâmboviţa, şi dispecerul 112, pentru a salva viaţa copilului de 8 ani, aflat în comă după ce maşina în care se afla s-a răsturnat! Bărbatul care a plecat cu micuţ către spital cere să fie trimisă o ambulanţă, dar este refuzat pe motiv că niciuna nu este disponibilă. Asta după ce, minute în şir, n-ar fi răspuns nimeni la numărul de urgenţă 112!

Discutie martor – dispecer 112:

– 112, ce urgenţă aveţi?
– Alo?
– Spuneţi, ce urgenţă aveţi?
– Bună ziua, doamnă! am un accident s-a întâmplat la Bolovani. E un copil mic.
– Este conştient copilul?
– Nu. nu. nu e conştient, nu e nimic. (…) Eu voiam să îmi preluaţi copilul de pe drum, să mi-l preluaţi de pe drum! Să-l salvăm!
– Deci nu! Încercaţi să ajungeţi la spital! Să ştiţi că nu avem nicio ambulanţă disponibilă.
– Eu de aia ziceam să-l fi luat, să-i fi dat primul ajutor mai repede!
– Deci încercaţi să ajungeţi cât mai repede la spital, la Titu.
– Vă daţi seama că încerc cât de repede.
– Bine, mulţumim frumos pentru ajutor.

„Copilul era deja preluat de o maşină personală aflată în zonă, la o distanţă de aproximativ 5 kilometri de cea mai apropiată unitate spitalicească, UPU Titu. Celelalte ambulanţe, două la număr din zona Titu, erau la alte solicitări”, a declarat Polixenia Necula – purtător de cuvânt la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa, citată de observator.tv.

Băieţelul a fost operat pe creier la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti şi se află în continuare în stare critică.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că se vor efectua verificări la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Testare COVID la farmacie. Rezultatul se raportează la DSP

Publicat

pe

Românii pot efectua în farmanii teste antigen rapide pentru depistarea infecției cu coronavirus – potrivit unui Ordin emis de Ministerul Sănătății.

„Seturile de teste vor fi puse la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii gratuit, dar farmaciile pot percepe tarife pentru serviciul de testare. Numărul testelor distribuite farmaciilor va fi stabilit la nivel local, în funcţie de câte unităţi se înscriu în program. Aproximativ 1.000 de farmacii din întreaga țară s-au înscris până acum.

Farmaciile pot opta pentru desfășurarea activității doar după obținerea unui aviz temporar emis de Direcția de Sănătate Publică care este valabil șase luni, cu posibilitatea de prelungire succesive cu șase luni.

În urma efectuării testării, farmaciile emit un buletin de testare, semnat electronic, pe care îl comunică persoanei testate. De asemenea, au obligația de a raporta către direcțiile de sănătate publică județene, respectiv Direcția de Sănătate Publică Bucureşti, rezultatele tuturor testelor efectuate și situaţia stocurilor”, precizează deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban – membră în Comisia pentru Sănătate și Familie.

Instruirea personalului implicat în activitatea de testare va fi organizată gratuit de Colegiul Farmaciştilor din România, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Magazinul Leroy Merlin Târgovişte a fost inaugurat

Publicat

pe

Mâine – 14 mai 2021, la ora 07:00, magazinul de bricolaj Leroy Merlin își deschide porțile pentru publicul dâmbovițean. În această seară, a avut loc inaugurarea oficială a celui de-al 19-lea complex comercial pe care retailerul francez l-a deschis în România.

Alături Frédéric Lamy – directorul general Leroy Merlin din România, s-au aflat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîe, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, alții reprezentanți ai unor instituții publice. Bineînțeles, nu au lipsit angajații magazinului de bricolaj care, de mâine, vor intra în plină activitate cu publicul dâmbovițean.


Înainte de tăierea panglicii inaugurale, s-a consumat, într-un cadru festiv, sesiunea de alocuțiuni. Primul la cuvânt a fost Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, care a mulțumit reprezentanților puternicului retailer francez care a hotărât să deschidă la Târgoviște, în Dâmbovița, cel de-al 19-lea magazin din România.

Corneliu Ștefan a asigurat conducerea Leroy Merlin că îi va fi întotdeauna alături, așa cum este, de altfel, de toți investitorii privați care deschid filiale comerciale sau capacități de producție în județul nostru. Președintele CJD le-a spus cu convingere că magazinul Leroy Merlin din Târgoviște va fi, în scurt timp, primul din România, ca nivel al încasărilor.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, a felicitat Leroy Merlin pentru că s-a gândit să deschidă aici un magazin care prezintă avantaje multiple, atât pentru investitori cât și pentru comunitate, pentru administrația publică locală, cu referire la absorbția forței de muncă și la taxele și impozitele care vor intra în buget.

Au mai vorbit directorul general Leroy Merlin, Frédéric Lamy, și Adrian Rădulescu – directorul magazinului deschis la Târgoviște.

După tăierea panglicii inaugurale, oaspeții au fost invitați să participe la un tur al magazinului. Mâine, la ora 07:00, Leroy Merlin Târgoviște (strada Laminorului, zona Romlux) își așteaptă cumpărătorii.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT